Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz kwi 30, 2026 9:49 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: So sty 14, 2006 12:05 pm 

powiem że można sie bawic :D mój sąsiad miał nikko mercedesa i mu sie elektronika przepaliła to postanowiliśmy zaszaleć i wsadzilismy silnik 300 graupner , regiel (ciężko było z servem na skręcie) silniki był tam z 180 to zrobiliśmy z włukna szklanego nowe łoże i model troche śmiga a no i pakiet 7,2 V model troche chodzi :) zobaczymy dalej ...
Pozdrawiam

Teraz : LIGHTNING Pro R (i silnik LRP28R) z Futabą 3PK :D
Było : X'ray T1 Evo 2 , TL-01 i HPi Savage 25 ,Serpente impulse carbo

Tel. kom 695-606-272
GG: 5752021

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Cz sie 16, 2012 10:40 am 

Nikt chyba jeszcze nie zwrócił uwagi koledze na fakt, że po wymianie silnika przyda się też pakiet 7,2 V, a po podłączeniu takiego pakietu najprawdopodobniej spali płytkę sterującą.
Ja często przerabiam modele Nikko i muszę powiedzieć, że niektóre wytrzymywały i 9,6V... ale niedługo :D
Ale to zabawa bez końca... więc jak mój poprzednik napisał - też wstawiłem regulator, serwo i oczywiście RC, a zostawiłem stary silnik.
Auto (Wrangler 4x4 + wyciągarka) śmigało jak szalone. Udawało się robić nawet fikołki :)
Niestety w wyniku dużych przeciążeń po 3 jazdach zębatka odbierająca wypadła z mocowania i zanim się zorientowałem - silnik się sfajczył :(
Kiedy zamontowałem silnik Graupnera 280 Race, okazało się, że osiągi znacznie spadły.
Tak więc, nie wiem czy akurat wymiana silnika da więcej radości z jazdy, gdyż mam wrażenie, że te fabryczne wcale nie są gorsze od tych z pięknymi naklejkami.

PostNapisane: Cz sie 16, 2012 11:56 am 

No kolego, ale kotleta odgrzałeś ha ha ha ha 6 letniego hi hi.... :lol: :lol:

Pozdrawiam, będę czekał na następny.... :lol:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2