Michał Mosiek napisał(a):
Witam.
Piszę z taką inicjatywą, by na zawodach w Ścinawce Średniej wprowadzić jakieś nagrody rzeczowe na każdej z eliminacji, za 1,2 i 3 miejsce. ...
Za zawodami w Ścinawce nie stoi żaden sklep na tyle mocno żeby interesował się taką promocją. Nagrody które proponujesz to 120 zł na klasę.Klas jest 7 ,to daje 840 zł na imprezę przeliczając na 10 imprez w roku daje 8400 zł rocznie. To jest dość pokaźna kwota.
Założeniem w Ścinawce było niewprowadzanie nagród materialnych za wynik,bo uważamy,że to mogło by zaburzać zdrową rywalizację.Losowanie wśród wszystkich daje dodatkowy dreszczyk emocji.Na ostatnich zawodach każdy coś wylosował.
Nawet na GP Nowej Rudy KS RC Wrocław ufundował Tablet,który został rozlosowany.Niczym przeznaczenie wylosowała go jedyna dziewczynka dla ,której były to chyba drugie zawody.
Michał Mosiek napisał(a):
Zwróciłem na to uwagę, gdyż gdy pierwszy i jedyny raz pojechałem na zawody, a mieszkam ponad 100km od Ścinawki, i płaciłem 50 zł wejściówki to był to dla mnie dość drogi wypad. Wprawdzie nie poszło mi dobrze, lecz fajnie by było, gdy jakieś nagrody były, chociaż za pierwszą trójkę.
A w tej tomboli to ile i jakie nagrody można wylosować?
Wyobraź sobie,że na tych zawodach są ludzie z odległych o 400 km miejscowości.Przyjeżdżają dla sportowej rywalizacji,nie dla nagród.
Zorganizowanie zawodów to pewne koszty z których jak widzę nie zdajesz sobie sprawy. Jeśli chciałbyś ciągnąć zyski ze sportu zaczni grać w totalizatora albo na konikach...
ps.mogłeś zaoszczędzić 10 zł posiadając swój transponder...