Witam wszystkich jestem tu nowy.
Szukam pewnych informacji i tak trafiłem na to forum.
Niedawno dostałem od znajomych na urodziny żartobliwy prezent w postaci samochodu zdalenie sterowanego nie wiem czy moge go nazwać RC

Jest to samochud Mercedes CLK w skali 1/10 firmy Super Control widziałem te autka na giełdzie w cenie 130 zł

zięc nie jest to rewelacja mozna powiedziec ze nie jest to wcale rewelacja ale mi wystarczy dla zabawy. Zaczeła mi sie podobać jazda tym autkiem i jezdze w wolnych chwilach dla zabawy. Ale ostatnio wpadł mi do głowy pomysł żeby go przerobć na spalinówkę zeby był szybszy i zebym nie musiał kończyć jazdy po 15 minutach. i tu moje pytanie w jakiej cenie są silniki spalinowe moga być używane i czy jest mozliwość przerobienia elektryka na spalinówkę, wiem że to chyba nie bedzie łatwe ale sprubuje tego sie podjąć. Jezeli bedziecie chcieli coś wiedziec na jego temat to pytajcie a postaram sie odpowiedziec jesli bede w stanie. Wiem że auto jest z najniższej pułki ale nie chce inwestowac narazie w nowy samochód bo nie wiem czy mi sie to nie znudzi. Aha i mam pytanie czy taki silnik spalinowy od samolotu bedzie nadawał sie do samochodu?? Mam nadzieje ze mi pomożecie.
Pozdrawiam i czekam na info.
Lajcik