padre napisał(a):
w tym drugim sklepie to ktos pisal ze przewalają
robilem tam zakupy 6 razy - zakupy od 20 do 400 $ - nigdy nie mialem problemow... widzialem raczej same dobre opinie o nich; jest to duzy sklep wiec mogly sie pewnie im zdarzyc jakies wpadki, ale przewaly - nie wydaje mi sie... jak czegos, co zamowiles nie maja, to nastepnego dnia pisza ci o tym i pytaja czy chcesz cos innego, czy moze wolisz zachowac kredyt na pozniej (osobiscie brakuje mi opcji zwrotu

, ale to mozna wymusic odpowiednia reklamacja w banku - jesli placisz karta naturalnie... ) w ogole to raczej dobrze wspominam kontakt e-mailowy z nimi (niejaki/niejaka Miu

)
jesli placisz karta to przewaly ci nie groza - jesli towar nie dotrze, wysylasz do nich maila informujacego ich o tym i prosisz o sprawdzenie sprawy, czekasz dwa tygodnie - jesli towar nadal nie dociera

robisz reklamacje w banku - o ile sklep nie jest w stanie udowodnic, ze ty odebrales przesylke (twoj osobisty podpis na potwierdzeniu odbioru) - reklamacja jest wygrana
co do kosztow transportu:
zamownienie na 20$

w tym koszt przesylki = 9 $
zamowienie na 215$

w tym koszt przesylki = 50 $
zamowienie na 430 $

w tym koszt przesylki = 85 $
towar dociera w 7-14 dni; dotychczas nie mialem (odpukac

) problemow z clem....
p.s. Mi-mix - o co chodzi z ta "zmiana" - chodzilo ci o mnie?
Nie, to była uwaga do padre, żeby następnym razem nie pisał 2 postów pod rząd tylko zmienił go - Mi-Mix