Witam! kupiłem na allegro taki o to model :
http://www.allegro.pl/item817387317_samochod_t2m_turbo_bcm.html i okazalo się ze niemoge go uruchowmić, przykreciłem silnik do imadała i odpalałem z wiertarki, udało mi się pare razy ze sinik zaskoczył i chodzil normlanie jednak jak juz go zgasiłem to znowu bardzo duzo zabawy zeby załapał znowu nie wiem jak go ustawic tak zeby pałił od kilku pociagnieć a nie ze pól dnia trzeba kręcić silnikiem zeby cokolwiek uzyskac odpalam go na paliwie tym co na zdjęciu(nie wiem czy jest wporządku pisze na nim big bang 20 ) gaznik mam typu suwakowego bardzo proszę o pomoc, jest to mój pierwszy spalinowy model i chciąłbym się na nim duzo zauczyć tylko ze mi juz brak nerwów nie wiem co moze sie dziać i jak ustwic zeby było najlepiej próbowałem na róznych ustawieniach gaznika i ciagle to samo zauwazyłem ze jezeli kręce silnikiem i zatkam tlumik to silnik zaczyna łapać (ale przepustnica musi byc otwartana maxa)ale do konca niezaskoczy, próbowałem przestawiać dysze od wysokich obrotów gaznik idelanie wyczyszczony silnik tak samo kompresja mysle ze dobra bo cięzko go pokrecic palcem. Swieca zazy sie a do klipsa który jest na zdjęciu podłaczam 2 paluszki 1.5v równolegle jednak planuje zakupic normlana grzałke. Bardzo prosze was o pomoc moze wspólnymi siłami uda mi się go uruchomić bo jest naprawde wart tych pieniędzy jakie za niego zapłaciłem. HELP!