Witam
Od razu sie wytlumacze, ze uzywalem opcji szukaj i nawet co nieco znalazlem, ale czesto posty byly pisane 2-3 lata temu i wydaje mi sie ze mogly stracic na waznosci.
Od niedawna zaczalem interesowac sie autkami spalinowymi. W zwiazku z tym chcialbym takie nabyc. Po kilku godzinach spedzonych na tym forum doszedlem do wniosku, ze chce nowe Revo 3.3. Nie wiem do konca czy to jest dobry pomysl jak na pierwsze autko, ale jak juz mam wydac tyle kasy, to chcialbym cos porzadnego. Wychodze z zalozenia, ze biednego na tandete nie stac.
Autka bede uzywac do zabawy kolo domu, w lesie, na zwirowniach itd. Tory raczej rzadko, moze kiedys jakies zawody, ale najblizsza przyszlosc to zupelna rekreacja
Ale nigdy nie jest latwo, wiec powstalo kilka pytan. Przede wszystkim jak wyglada sprawa z oplatami (vat,clo) przy zakupie autka w USA? Mam tam wuja i ciotke, ktorzy mogliby kupic na ebay.com i przeslac zwykla/lotnicza paczka do Polski. Czy jest to mozliwe, zeby wtedy nie ponosic oplat, ze to niby taki prezent??
Wypatrzylem dwie przykladowe aukcje na ebay.com - tam jest chyba najtaniej... myle sie??
Revo za 474.99
Revo za 414.99
W pierwszej opcji jest napisane, ze brakuje bateryjek, buteleczki i ladowarki - tak jest w kazdym zestawie, tak?
W drugiej opcji, zdecydowanie tanszej nie ma wypisanych brakow, ale skoro jest to samo pudelko, to "brakuje" tych samych elementow - dobrze mysle?
Najwazniejsze to pytanie o silnik, ktory jest z programu "Traxxas Lifetime Engine Replacement Plan". Na stronie Traxxas'a jest napisane, ze to jest zupelnie nowy silnik (nie refurbished). Czy to prawda?? Czy rzeczywiscie CALY ZESTAW jest zupelnie nowy??
Wyczytalem rowniez, ze Revo 3.3 nie ma wstecznego. Czy brak wstecznego jest bardzo uciazliwy, czy raczej rzadko sie z niego korzysta, no i czy mozna go "zalozyc". jesli tak to ile taka przyjemnosc trzeszczy?