Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest So kwi 18, 2026 7:26 am

Autor
 Tytuł: Tuning TNX 5.2r
PostNapisane: So kwi 19, 2008 11:37 pm 

Witam wszystkich posiadaczy RC !!

Mam pytanie: Mój tnx podczas jazdy trochę sie ślizga ( drift podczas zakrętów, rzucanie na wszystkie strony na dużych obrotach itp.) Jakie opony/kola polecacie do tego modelu aby zwiększyć przyczepność ?

I od razu 2 pytanko do zawodowców. Czy jakaś część z fabrycznego zestawu w TNX 5.2 r. wymaga tuningu tzn. nie czekać aż sie zepsuje tyko od razu kupić lepszą?

ThX z odpowiedzi

Pozdro.... :D

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: N kwi 20, 2008 3:01 am 

Kup nowe opony, np Pro Line series 40 Crime Fighter + felgi do tego (i oczywiscie hexy 23mm) , a tuningu napewno wymagaja serwa ktore sa do kitu. Aha i kup pakiet 6V zeby miec normalne zasilanie. Jak Cie stac , kup sobie wszystkie zwrotnice aluminiowe, plastiki lamia sie ciagle jak zapalki (ogromny minus TNX5.2R)

GG:2247936

Tytuł:
PostNapisane: N kwi 20, 2008 9:00 pm 

Jak wiadomo jestem nowy, więc co to są hexy ??

Oponki które pokazałeś wydaja sie podobne do fabrycznych (może sie nie znam) ale czy na pewno są bardziej przyczepne ? :oops: :wink: :wink:

Jeszcze takie pytanko: jak będę go rozkręcać to przyda się instrukcja po polsku (mniej więcej gadam po angielsku ale fachowe zwroty mnie przerastają) czy jest gdzieś instrukcja do tnx 5.2r po polsku ??

Tytuł:
PostNapisane: Pn kwi 21, 2008 4:40 pm 

Hexy to sześciokąty, które w wypadku kół odpowiadają za trzymanie felgi, żeby moc mogła byś przekazywana na nie.
Draxanowi dokładnie chodziło o te hexy: klik

Jeśli chodzi o opony - gdzie w ogóle jeździsz? Jakiś teren, asfalt, czy jeszcze co innego?
Z tego co się domyślam ze zdania "Mój tnx podczas jazdy trochę sie ślizga ( drift podczas zakrętów, rzucanie na wszystkie strony na dużych obrotach itp.)", jeździsz po asfalcie tak?

Jeśli tak to szukaj opon typowo na asfalt np: Proline road rage klik, GRP t-maxx na asfalt klik itp

Tytuł:
PostNapisane: Cz kwi 24, 2008 7:52 pm 

Draxan napisał(a):
Kup nowe opony, np Pro Line series 40 Crime Fighter + felgi do tego (i oczywiscie hexy 23mm) , a tuningu napewno wymagaja serwa ktore sa do kitu. Aha i kup pakiet 6V zeby miec normalne zasilanie. Jak Cie stac , kup sobie wszystkie zwrotnice aluminiowe, plastiki lamia sie ciagle jak zapalki (ogromny minus TNX5.2R)

A jeszcze niedawno mowiłeś że tam nie ma co wymieniać za bardzo w tej Tamiyi :D

Tak na poważnie, to sam mam te GPR'y na asfalt tylko że na felgach na hex 17 w Saviku i na asfalcie naprawde dają radę, tyle że na te opony musi być naprawde sucho i czysto (brak piachu, żwiru, kurzu itd), żeby model dawał z siebie wszystko.. :D

GRP PARK & MICRO
Aluminium Theaded Shock Set