Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N kwi 05, 2026 9:44 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 156 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Następna strona
Autor
PostNapisane: Pn mar 17, 2008 6:18 pm 

Dzisiaj włączając TV, oczywiście na moim ulubionym programie czyli TVN Turbo natrafiłem na Operacje Tuning, gdzie odbył się pokaz driftu "elektryków". A tak lekko na OT, to tak sobie pomyślałem, gdyby napisać do TVN Turbo z prośbą o powstanie programu zajmującego się modelarstwem. Ostatnio coraz więcej tam nowych programów amatorskich, których tematyka się powtarza w kilku programach, co staję się po woli nudne, zwłaszcza że te nowe, amatorskie programy nie wykazują zbyt dużego "poziomu". A może dzięki temu w końcu modelarstwo w naszym kraju zaczęło by się jakoś rozwijać, a może choćby ludzie dostrzegli to świetne hobby/sport, i zainteresowali by się nim, co by oznaczało zwiększenie liczby modelarzy w naszym kraju. Co wy na to? Wiem że zapewne większość starszych modelarzy mnie wyśmieje, ale może gdybyśmy zapchali skrzynkę TVN Turbo, to może jednak zostali byśmy dostrzeżeni?

Pozdrawiam!

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 17, 2008 7:15 pm 

Super pomysł , zaraz se lookna OPT ;) Co do TVN Turbo-faktycznie mają super badziewne programy " w ofercie " za które można by wsadzić program między innymi o tak exstrelemnym sporcie jak modelarstwo samochodowe ;)

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 17, 2008 7:16 pm 

Popieram, bo ostatnio tvn turbo to śmietnisko beznadziejnych programów, które zniechęcaja do oglądania tego programu.

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 17, 2008 7:19 pm 

Otóż to. Stare odcinki Top Gear, jakieś biedne programiki o drogówce i wypadkach.. A jakby leciał tak codziennie (no dobra 2 razy w tyg.) nowy odcinek "MODELE RC - CO, JAK I GDZIE" to bym telewizora nikomu nie oddał :D

GRP PARK & MICRO
Aluminium Theaded Shock Set

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 17, 2008 7:37 pm 

Ale ktoś z forum musiałby się zajmować tym programem, bo gdyby ktoś z TVN się tym zajął to nic by dobrego z tego nie wyszło tylko kolejne badziewie. Co program możnaby prezentować "CUSTOMY" różnych modeli oraz modele seryjne, reportarz z zawodów, porady odnośnie mechaniki, stylistyki, elektroniki itp.

PS: Tera mi się przypomniało, ze kiedyś do Tedego na gg napisałem, zeby zrobił coś o modelach...

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 17, 2008 7:39 pm 

W takim razie myślę że nie stoi nic na przeszkodzie, aby napisać petycje lub podanie, pod którymi mogli by się podpisać choć by modelarze z tej strony, a również z największych stron o modelarstwie lotniczym jaki i szkutniczym. Myślę że mogli byśmy zdobyć mnóstwo podpisów, bo w końcu nikt z nas na tym nic nie straci, a zawsze można choćby spróbować. Ramówka TVN Turbo jest ostatnio dosyć uboga w dobre programy, i jak widać TVN Turbo próbuje utrzymać widzów na wszystkie sposoby, a tym bardziej że modelarstwo ma wiele wspólnego z motoryzacją, to tym bardziej nadawał by się taki program do TVN Turbo. A materiału na każdy odcinek na pewno by im nie zabrakło. Myślę że mogli byśmy zacząć od e-maili do TVN Turbo, a następnie zrobić wyżej opisaną petycję oraz podanie, i wysłać do TVN Turbo pocztą.

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 17, 2008 7:46 pm 

Program musi mieć super czołówke bo jak znowu zrobią coś... :roll: musi być monster garage i tyle :P

PS: Ale oczywiście 75% modelarstwo kołowe 8)

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 17, 2008 7:49 pm 

a ja najbardziej bym sie cieszył jakby coś zrobili z zwykłym TVN ( bo TVN turbo nie mam)

Bobek

GG 4145124

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 17, 2008 7:50 pm 

Rafał Kowina napisał(a):
Program musi mieć super czołówke bo jak znowu zrobią coś... :roll: musi być monster garage i tyle :P

PS: Ale oczywiście 75% modelarstwo kołowe 8)

A reszta procent stawanie łódek na środku jeziora , i bum samolotów w drzewo ;) A co do petycji to ja nawet na sląsku mógłbym troche pozbierać podpisów , NP , tylko niech mi ktoś wyśle co mam wydrukować

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 17, 2008 7:59 pm 

Dobrze by było jak by ktoś dorosły, wyższy rangą się tym zainteresował z forum, i On to zorganizował. Ja niestety nie jestem jeszcze pełnoletni, ale myślę że to jakoś na drodze nie stoi, bo myślę że na pewno ktoś by się tego podjął, lub nawet poprosił bym o pomoc jednego z moich rodziców, lub ktoś z modelarzy zainteresowanych. Naprawdę myślę że to nie jest zły pomysł, i mogło by coś z tego być, a nawet jeśli nie to co nasz szkodzi spróbować. Wystarczy tylko trochę chęci.

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 17, 2008 8:03 pm 

myślę że to dobry pomysł chociaż nie mam TVN Turbo :D

Team Losi XXX - CR

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 17, 2008 8:11 pm 

Co do osób nie posiadających tego programu, po pierwsze myślę że nic nie szkodzi pomóc swojej braci modelarskiej. A po drugie, to jeśli by coś z tego wyszło, to i oni mogli by na tym w jakimś sensie skorzystać, ponieważ przyczyniło by się to do promowania modelarstwa R/C w naszym kraju, oraz być może i do szybszego rozwijania się go.

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 17, 2008 8:22 pm 

Fajnie by było żeby taki program powstał, o ile mi się wydaje to rok temu, może dawniej powstał pomysł tu na forum zorganizowania właśnei czegoś żeby postaw taki probram na TVN Turbo i z tego co pamiętam to skończyło sie na planowaniu. Jak by wysło było by super.

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 17, 2008 8:27 pm 

mam nadzieję, że te odcinki będą później dostępne i będzie można je gdzieś obejżec :D

Team Losi XXX - CR

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 17, 2008 8:28 pm 

Kiedys byl juz taki plan, poszukajcie na forum, pomyl upadl, niestety.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 156 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Następna strona