Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn kwi 06, 2026 2:20 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 156 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 11  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 25, 2008 11:57 am 

Witam. Czytalem ten caly temat i mam pytanie. Czy nie lepiej gdyby ktos nagrywal te odcinki i zamiast pokazywac je w telewizji dawac na jakas strone internetowa. Widzialem ze nie wszyscy maja program TVN TURBO i nie beda mogli ogladac. Pozatym trzeba te petycje skladac itp. Gdyby ktos pozadny zabral sie za nagrywanie za montaz itp. i dac do internetu. Tak samo jak jest strona gdzie sa odcinki tego programu MOTORS TV i naprzyklad z mojego punktu widzenia jest to dobre rozwiazanie bo tego programu nie mam a w necie moge sobie wszystko zobaczyc.

- E-Maxx

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 25, 2008 12:09 pm 

Tylko, że chyba nam wszystkim zależy na tym, żeby ten program był popularny, a jak puścimy to na jakiejś stronie no name, to będzie taki sam efekt jak zamieszczenie na YouTube.

Dogadamy się co do ceny

604 959 888
GG 3105027

Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 25, 2008 2:07 pm 

Michał_DT napisał(a):
Tylko, że chyba nam wszystkim zależy na tym, żeby ten program był popularny, a jak puścimy to na jakiejś stronie no name, to będzie taki sam efekt jak zamieszczenie na YouTube.

Tu się nieco mylisz.
Zauważ, że YouTube to przede wszystkim bezpłatne miejsce umożliwiające umieszczanie dużych plików video. Poza tym kanał ogólnie dostępny i dość popularny.
Link do publikowanych tam materiałów instruktażowych może być umieszczony na dowolnej innej stronie www.
Poza tym można odtwarzać je wielokrotnie na życzenie o każdej porze dnia i nocy.

Program telewizyjny ma zdecydowanie większe pole rażenia – ale tylko chwilowe. :wink:
Jestem przekonany, że w ciągu roku nasze materiały opublikowane na YouTube obejrzy więcej osób niż w niejednym programie TV.
Nie wyklucza to oczywiście sensu starania się o emisję w TV.

Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 25, 2008 2:45 pm 

Oczywiscie, gdyby program w telewizji powstal by bylo super ale tak jak powiedzial Pan Festiwal Modelarstwa jest wiecej plusow za umieszczaniem odcinkow w internecie. Po pierwsze mozna film obejzec kilka razy i o tej poze o ktorej sie chce. Po drugie nie trzeba skladac zadnych petycji itp. tylko zorganizowac grupe, ktora bedzie tworzyla te wszystkie odcinki. A pozatym nie ktore filmy na youtube sa bardzo popularne jest wiele filmikow, ktore byly odwiedzane miliony razy. Uwazam, ze umieszczenie tego przedsiewziecia w internecie bedzie naprawde dobrym pomyslem.

- E-Maxx

Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 25, 2008 4:48 pm 

Telewizja RC w internecie? Na zachodzie juz to robią, zresztą była o tym mowa na forum.
http://www.rctvlive.com/

Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 25, 2008 6:09 pm 

Internet ma niesamowitą siłę rażenia nie wiem czy w chwili obecnej już nie większą niż telewizja. Przykłądy w ostatnich tygodni - Jożin z Bażin - dawno o nich słuch zaginął a dzięki internetowi odżyli na nowo, czy dziesiątki innych co dzięki właśnie YouTube zaistnieli jak np. ten mały chłopiec co na perkusji gra. A mandaryna i jej "występ" w Sopocie - podan 2 miliony odsłon.
Cykliczny program w TV o modelarstwie ? - ile tak naprawdę można by nakręcić odcinków o podstawach a potem już tylko prezentacja nowości? A innej stony od razu by się pojawiło kilkunastu narzekaczy że program mało profesjonalny, tendencyjny, mało obiektywny lub komentarze w stylu "co oni za ludzi wzięli". Trudno wyczuć jak by się to potoczyło.

Myślę że większą siłę przyciągania miałyby kilkunastominutowe "zajawki" które by się pojawiały co jakiś czas a będące pretekstem do dalszego szukania w internecie. Filmików typu modele w akcji jest w necie niezliczona ilość a do tego jeszcze filmiki instruktażone i róznego rodzaju serwisy - niestety większość po angielsku. Tutaj wielkie słowa uznania dla Darka za umieszczenie filmików HPI po polsku :!:

A z inneje beczki i mojego życia - gdyby nie Radio Control i syłynne Subaru moja przygoda z RC też by się nie zaczęła - to był największy i niepodważalny plus tej kolecji.

Traxxas Rally

KDS 450SV CX250SE
Blade Nano CPX Xieda 9958
Yak54 Beast 3D UMX
GG: 5167078

Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 25, 2008 7:46 pm 

U mnie też się zaczęło od Bycmo, ale bądź co bądź zobaczyłem Krzysztofa Hołowczyca prowadzącego Subarkę i robiącego poślizg na żwirze :lol: Ale to było w telewizji.

Co by nie mówić, puszczanie odcinków w Internecie jest prostsze, i co najważniejsze wygodniejsze dla potencjalnych widzów. Tak jak mówiliście, to będzie lepsze. Co więcej. Co jakiś czas, moim zdaniem będzie można zrobić konkurs typu "Chcesz wziąć udział w losowaniu - wyślij SMS o treści HPI na numer 1128...". Myślę, że HPI mogłoby fundnąć raz na jakiś czas jakiś fajny model prezentowany na antenie. A podejrzewam, że koszty z SMSów przewyższą koszt modelu, więc nie bylibyście stratni, a np. administratorzy takiej stronki z naszą telewizją mieliby kasę na utrzymanie serwera no i coś dla siebie :)

Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 25, 2008 8:34 pm 

Ja uważam, że telewizja jest bardzo ważnym medium i nie można jej sobie odpuścić, modelarstwo - w szczegolności kołowe potrzebuje reklamy w Polsce. Ja pierwszy raz o modelach samochodow rc usłyszałem w Sondzie (jak ktoś pamięta ten program :wink: ), potem był World On The Wheels na regionalnej trojce i tam w dwóch odcinkach samochody rc i relacje z zawodów. A o tym wspaniałym hobby/sporcie przypomniałem sobie właśnie dzięki TVN Turbo jakieś dwa lata temu. Jak widać trochę tego mało. W internecie siedzą osoby, ktorej już mają zajawkę na rc, a telewizja łatwo wciągnie nowych i ma szersze działanie.

Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 25, 2008 8:44 pm 

Miałem na myśli również to, że po pierwsze:
- Jeżeli ktoś ogląda TVN Turbo będzie MUSIAŁ prędzej czy później natknąć się na ten program RC, na YouTube wejdą tylko znawcy, zawodnicy i ci co ogólnie wiedzą co to modele. A tak w TV nawet poczciwy Kowalski o tym się dowie, a być może w ogóle nie wiedział o istnieniu czegoś takiego

po drugie
- Rozumiem, że jeśli ktoś trafi na ten program w Internecie to go obejrzy, ale JAK ma trafić? skoro nie bedzie żadnej pożądnej reklamy?

Rozumiecie o co mi chodzi?

Dogadamy się co do ceny

604 959 888
GG 3105027

Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 25, 2008 8:51 pm 

Rozumiemy, dlatego potrzebna jest porządna reklama ;) W TV ktoś z nudów skacze po kanałach i akurat trafi na program o RC i go to zainteresuje. OK jeden do naszych. Ale jak jakiś modelarz bedzie chciał obejrzeć odcinek to latwiej mu bedzie w necie. Ale tak czy siak musi wiedzieć gdzie i czego szukać... I koło się zamyka...

Tytuł:
PostNapisane: Śr mar 26, 2008 8:08 pm 

A może zamiast TVN Turbo, to może telewizja regionalna, oni łatwiej oddadzą godziny w ramówce. W zeszłym roku tvp3 emitowała relacje z zawodów w Jelczu. Może to dobry pomysł, żeby zacząć najpierw od nich.

Tytuł:
PostNapisane: Cz mar 27, 2008 4:48 pm 

hmm no tak ale tvp 3 jest rożne w kazdym regionie!!! a przynajmniej tak mi się wydaje.

Tytuł:
PostNapisane: Cz mar 27, 2008 4:51 pm 

TVP3 nie ma! jest TVP Info

Tytuł:
PostNapisane: Cz mar 27, 2008 5:22 pm 

po za tym dostęp do tvp info ma o wiele więcej osób niż do np tvn turbo...

Bobek

GG 4145124

Tytuł:
PostNapisane: Cz mar 27, 2008 6:43 pm 

Jędrzej Bieniasz napisał(a):
TVP3 nie ma! jest TVP Info

No tak, żyję przeszłoscią :lol: ale wiadomo o co chodzi :wink:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 156 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 11  Następna strona