Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N maja 03, 2026 9:15 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 52 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Cz wrz 27, 2007 7:20 pm 

A mógłbys to rozwinąć? Bo jeśli idzie o olej SICAL to gdzieś czytałem że BB ma go wiecej inż Tornado. Do tego przy nowym BB jest odczuwalny spadel temperatury.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Cz wrz 27, 2007 7:29 pm 

Lokalizacja: Katowice/Giszowiec Modele: Cyclone Moore Speed DRIFT
Ja się może podzielę opinią ... BB odbiega jakością od Tornada, kolega oszczędzając kupuje BB i ma problemy, prosi mnie często żeby wymieszać BB z Tornado bo inaczej silnik chodzi nie równo, są większe problemy z odpaleniem - w zasadzie po każdym odpaleniu musi delikatnie przekręcić iglice bo zawsze coś inaczej niż poprzednio..

I ten zapach rozpoznawczy albo go się lubi albo nie znosi ....

Mimo wszystko ja nadal kupuję Tornado, bo jest to swego rodzaju gwarancja że wszystko będzie w najlepszym porządku... A kolega?? Jak mu się skończy BB to pewnie kupi Tornado...

Ale powiem może inaczej - pod dom, dla zabawy kupiłbym BB, ale pod zawody, ostrą jazdę biorę Tornado bo jest to sprawdzone i wiem że łatwiej na nim odpalić model , że nie będę miał przygody z skaczącymi obrotami itd...

Tytuł:
PostNapisane: Cz wrz 27, 2007 7:30 pm 

Tomasz Ostrowski napisał(a):
Krzysiek Tomczak napisał(a):
To ja mam takie pytanie odnośnie paliwa, juz je zadawałem ale temat przycichł, a wiec co takiego ma w sobie Tornado czego nie ma BigBang? Wszędzie słysze "kupuj Tornado bo jest najlepsze" albo "jeździj na Tornado!". I pytam dlaczego? Bo ktoś inny na nim jeździ? Bo mistrzowie na nim jeżdżą dlatego mam przepłacać za paliwo prawie dwukrotnie? Pytanie oczywiscie czysto teoretyczne, ale co takiego swietnego jest w Tornado czego nie ma w BB?

składniki

No włsnie, a dokładniej, bo przecież w obu jest nitro, metalnol, olej, składniki wzbogacające i ulepszajace.

Tytuł:
PostNapisane: Cz wrz 27, 2007 7:38 pm 

Michał Ankier napisał(a):
Ja się może podzielę opinią ... BB odbiega jakością od Tornada, kolega oszczędzając kupuje BB i ma problemy, prosi mnie często żeby wymieszać BB z Tornado bo inaczej silnik chodzi nie równo, są większe problemy z odpaleniem - w zasadzie po każdym odpaleniu musi delikatnie przekręcić iglice bo zawsze coś inaczej niż poprzednio..

I ten zapach rozpoznawczy albo go się lubi albo nie znosi ....

Mimo wszystko ja nadal kupuję Tornado, bo jest to swego rodzaju gwarancja że wszystko będzie w najlepszym porządku... A kolega?? Jak mu się skończy BB to pewnie kupi Tornado...

Ale powiem może inaczej - pod dom, dla zabawy kupiłbym BB, ale pod zawody, ostrą jazdę biorę Tornado bo jest to sprawdzone i wiem że łatwiej na nim odpalić model , że nie będę miał przygody z skaczącymi obrotami itd...

Bo ja w tej chwili mam nienajlepszy silnik i jeżdzę na BB, ale mam zamiar kupić sobie coś lepszego i myślałem żeby przejsć na Tornado, ale jak się płaciło niecałe 90 dych za 5 l, to teraz ciężko tak wywalać 150, niby za to samo. Aha, ja nie zauważyłem zadnych negatywnych skutków stosowania BB, obroty zawsze miłem stabilne, temp. ok, zapala zazwyczaj za 1 razem, przepalił już 11 litrów.

Tytuł:
PostNapisane: Cz wrz 27, 2007 7:50 pm 

Nie wiem czego tak narzekacie?? ja jestem po ponad 2litrach nowego BB 20% i to na tak "lubianym i kochanym" przez wszystkich silniku t-15 by hpi i nie narzekam, zero problemów.

Rozmawiałem z angolami i oni tez w większości jeżdżą na BB albo na O Donnell, Tornado nie jest tam za bardzo popularne i lubiane...ciekawe czemu, może jest za dobre :P

GG:5061472

Tytuł:
PostNapisane: Cz wrz 27, 2007 8:20 pm 

Witam

W moim saviku jest silnik SH28-p3 i od początku pracuje na nowym BB i nie mam najmniejszych problemów z odpalaniem ani z regulacją.

U kumpla jest savik z silnikiem HPI S-25 ma przejechane na starym BB 10 litrów i na nowym 10 litrów silnik ma się dobrze więc to paliwo nie jest najgorsze.

Człowiek się głupi rodzi i głupi umiera.
Jedni tylko trochę bardziej inni mniej.

Tytuł:
PostNapisane: N cze 22, 2008 1:21 pm 

witam ja mam od niedawna revo 3.3 i miałem z 2 litry tornado i silnik chodził bardzo dobrze, teraz kupiłe 2.5 nowego bb i już je wypaliłem, silnik chodzi stabilnie, nie ma problemów zadnych jedynie co zauważyłem to fakt iż więcej pali na BB niż na Tornado, nie wiem czy to sie tylko wydaje, ale chyba jednak pali więcej, teraz czekam za 5 l BB i zobaczymy.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 52 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4