Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn kwi 06, 2026 2:20 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 156 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: N maja 25, 2008 7:32 am 

W sumie późno pisze posta
ale temat obserwuje od początku
Wczoraj na programie ZigZap natrafiłem przypadkiem na relacje z BlueCity
NIe wiem czy to był trening czy zawody
ale nie wyszło to im najlepiej
tzn. jeśli chodzi o rozmowę z modelarzami
Reszta była w miare
Ja ogólnie się cieszyłem ,że coś w tv zostało puszczone
Może to był dobry początek...
Trzeba się starać dalej
pozdro

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Wt cze 10, 2008 9:59 pm 

Ostatnio na forum TVN Turbo pojawił się wątek o powtórkach na wakacje. Przez nazwę tematu nie doczytałem i od razu napisałem komentarz, ale może przemyślą naszą propozycję? Zachęcam do "spamowania" tego wątku z naszą propozycją. Może w końcu da to coś TVN Turbo do myślenia? Poniżej adres do tematu - http://tvnturbo.pl/06,1491742,aktualnosci.html

Tytuł:
PostNapisane: Wt cze 10, 2008 10:16 pm 

Nic nikomu nie da do myślenia, czy tak trudno pojąć że na modele nie ma popytu? _-_

Tytuł:
PostNapisane: Śr cze 11, 2008 6:44 pm 

To i ja coś dorzucę ;)

Według mnie nikt nie zainteresuje się tematem modeli i tworzeniem programu o nich bo dla nich nie jest istotne to że pomogą rozpowszechnić te zacne hobby tylko to ile na tym mogą zarobić, modelarstwo RC jest narazie mało znane w Polsce, na forum jest niecałe 6 tyś użytkowników, posiadaczy modeli w całej Polsce może jest 8-10 tyś co jest tysięczną procenta ilości społeczeństwa w Polsce, a dla takiej ilości osób TVN nie będzie napewno tworzyło oddzielnego programu bo tylko poniosą straty a nie odnotują zyski.

Moim zadaniem najpierw trzeba rozpowszechnić modelarstwo RC poprzez pokazy na przykład na jakichś festynach w swojej okolicy, z okazji dnia dziecka na przykład zorganizować pokaz wspólnie z jakimś hipermarketem, myślę że nie mieli by nic przeciwko, no i jeszcze jedna rzecz która już należy do dystrybutorów to obniżać stopniowo ceny, bo nie ma co ukrywać że modelarstwo to droga zabawa i to odstrasza wielu dzieciaków i ich rodziców od zajęcia się RC.

Najpierw trzeba zbudować w ludziach świadomość że RC to fajna zabawa dla nich i dla ich dzieci, że można fajnie spędzić czas z rodziną czy znajomymi i przy tym nie zbankrutować ;)

Domeny modelarskie na sprzedaż:
gsracing.pl robitronic.pl etamiya.pl corally.pl castlecreations.pl duratrax.pl

Tytuł:
PostNapisane: Śr cze 11, 2008 9:00 pm 

Ja osobiście jestem członkiem automobil klubu Włocławskiego. Jest to miejscowy klub rajdowy, podczas ligi skuterowej startuje jako nie klasyfikowany. Myślę że jest to dobry sposób na takie okoliczne promowanie tego hobby. Z tego co wiem taki automobil klubów w Polsce jest mnóstwo, niemal w każdym mieście tak co najmniej 100 tyś. mieszkańców. Więc was również zachęcam do promowania naszego hobby w taki sposób, a z pewnością klub nie będzie miał nic przeciwko.

Tytuł:
PostNapisane: Śr cze 11, 2008 10:11 pm 

Nie tędy droga. Program w TV nie ma upowszechniać modelarstwa. Tak samo program o luksusowych samochodach wyścigowych do wyścigów na torach nie zwiększy ich sprzedaży i popularyzuje tego sportu w tym kraju. Taki program ma dostarczać rozrywki, ma bawić, ma być widowiskowy, ma zadziwiać i zaskakiwać. Czy Top Gear mówił o najczęściej kupowanych autach?

Wcale nie ma być zrobiony dla modelarzy lub/i o modelarzach. Bo to z definicji będzie nudne. To ma być rozrywka, tak więc formuła relacji z zawodów z gadającymi głowami (nie zawsze zgodnie z regułami gramatyki o regułach retoryki nie wspomnę) to nie to. Formuła jak zbudować model podobnie.

Sprawdzą się kraksy, ciekawe pojedynki, przekraczanie barier... i niestety nie ma tego aż tyle by móc stworzyć materiał nadawany cyklicznie o rc-car.

Robert

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 156 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11