Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest So kwi 18, 2026 9:09 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor
PostNapisane: Pn paź 25, 2010 5:55 pm 

Tylko , ze ja na aku , ładoware i zasilacz mam jedynie 200 ponad zł.. za to nie kupie dobrego aku z ladowarka i zasilaczem.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Pn paź 25, 2010 11:13 pm 

RC_Street napisał(a):
...W najbliższym czasie prawdopodobnie zostanę posiadaczem ff2....

Kolego jeżeli chcesz zostać posiadaczem FF2 to pakiet, który podałeś jak i również pakiety które podali odpowiadający na Twoje pytanie użytkownicy, nie będą pasowały do tego modelu... :?
Dlaczego?
Model Flying Fish 2 jest modelem w skali 1:16, a wszystkie pakiety które były tu wymienione są większe i nie zmieszczą się do "wanienki" w podwoziu. Dla skali 1:16 są inne pakiety - mniejsze...
Chyba,że się pomyliłeś i mówisz o Flying Fish'u "jedynce" :?:

Z tą ładowarką lepiej daj sobie spokój i zainwestuj w jakąś procesorową. Ta, którą podałeś nie ma funkcji kontrolowania stopnia naładowania pakietu, więc najprawdopodobniej zostałby on niedoładowany (krótsza jazda) lub przeładowany(krótszy żywot pakietu)
----------------------
Wojek napisał(a):
To według mnie spore uogólnienie. Przede wszystkim zależy jakie to 2s będzie bo jak kolega kupi 30C to go ampery zjedzą... A po za tym z tego co wiem (moja wiedza a pro po elektryków jest dość hmmm... niewielka) lipo nie może zostać rozładowane poniżej określonego poziomu, a więc regiel musi mieć funkcje odcięcia - czy ten regiel taką ma?

A pro po pakietów i ładowarek w pełni zgadam się z opinią Gensiora. Lepiej trochę dołożyć i kupić ładowarkę procesorową ;) a pakiety - ja miałem do czynienia z LRP i Nosramem i nie były złe, jednak na pewno są i lepsze ;)

Pozdrawiam
Wojtek

Co do "zjadania przez ampery": natężenie prądu jakie przepływa przez regulator jest uwarunkowane zapotrzebowaniem silnika, więc jeżeli nie przeciąży się regulatora silnikiem, pakiet nic mu nie zrobi. Co z tego,że pakiet może oddać nawet 1000W prądu ciągłego skoro silnik będzie potrzebował 200W i regulatorowi obsługującemu ten silnik nic się nie stanie. Regiel można spalić tylko ( wyłączając zamoczenie, uderzenie etc.) poprzez silnik zbyt dużej mocy...

Jeżeli regiel nie ma funkcji "cut off" dla LiPo to najlepiej kupić LiPo Buzzer, który w przypadku zbyt rozładowanego pakietu wydaje dźwięk ostrzegawczy.

Może się czepiam,ale pakiety LPR I Nosrama(są z tej samej fabryki [LPR=Nosram]) są jednymi z najlepszych na rynku(pomijając pakiety zawodnicze), także "...nie były złe..." jest trochę nie na miejscu. :wink:

PostNapisane: Wt paź 26, 2010 4:07 pm 

kupiłem nosramy ... tylko 4000 mah bo już kasy mało mi starczyło po kupnie modelu..Ostatecznie kupiłem HBX..dzięki wszystkim..Pozdrawiam

PostNapisane: Wt paź 26, 2010 8:09 pm 

A no i mówiłem że średnio się znam na elektryce - teraz już wiem więcej - dzięki ;) a to że to 1:16 to rzeczywiście przeoczenie, ale ja chyba konkretnych pakietów nie podawałm... :roll:

Pozdrawiam ;)
Wojtek

Na sprzedaż skrzynki, organizery, pojemniki

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2