Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn kwi 06, 2026 2:20 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 156 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 17, 2008 8:28 pm 

Oczywiście jak tylko bedę mógł to mogę pomuc w tworzeniu takiego projektu. A potencjalne odcinki zawsze można oglądnac na you tube (podwarunkiem że ktoś je wrzuci)

Bobek

GG 4145124

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 17, 2008 8:35 pm 

Wspaniale!
Genialny pomysł.

Już w marcu napisałem do grupy ITI do działu TVN'u o powstaniu takiego programu. Oczywiście deklarowałem się jako zawodnik i modelarz w udziale w takim programie. Po wypełnieniu odpowiedniej rubryki i napisaniu tekstu (wraz z wysłaniem go ) wyświetliło się okno, że dostane odp. do 48 h. Do dziś nie dostałem odpowiedzi.
Po dwóch miesiącach zaś ukazał się program, gdzie redaktorem była babka i przeprowadzała wywiad z Szefem Rcworldu- Mirkiem.
Pokazano modele, co do czego służy 30 minut i tyle...

Pozdro dla ekipy z TVN'u !!!

P.S.
Jak ktoś ma tam kogoś z rodziny to niech namawia o taki program!

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 17, 2008 9:55 pm 

No tak, skoro był nawet taki pomysł i upadł to nie możemy doprowadzić do tego tym razem. Musimy się wykazać nie tylko samymi chęciami, ale także wcielić plan w życie. Jak widać post wyżej, samemu nic nie zdziałamy. Zaś jeśli połączymy "siły" może coś uda się nam zdziałać. Tym bardziej że TVN Turbo przechodzi trudny okres, a brak licencji na nowy sezon Top Gear był potężnym ciosem dla tego programu. Więc myślę że warto teraz wykorzystać sytuację i mocno "zaatakować" TVN Turbo. Myślę że możemy zacząć od ręcznych petycji, dobrze by było gdyby ktoś opracował wzór dokumentu na petycję, lub opracowało by go same TVN Turbo, i w różnych województwach, i miastach modelarze zbierali by podpisy. Następnie osobiście wysłali byśmy petycje do TVN Turbo, lub wszyscy by wysłali je do jednej osoby, która by razem wysłała petycje w jednym liście do TVN Turbo. Tak więc czekamy teraz na osobę która się podejmie napisania wzoru dokumentu petycji, jeśli nie znajdzie się nikt chętny, choć trochę doświadczony w tej dziedzinie, to sam się tym zajmę, wzór udostępnię publicznie. Każdy chętny do zbierania podpisów wydrukuje petycję, i będzie zbierał podpisy.

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 17, 2008 10:34 pm 

nawet jeśli by nie wypaliło z tvn t to może znalazła by się osoba która prowadziła by taki program o zawodach i spotkaniach jak to robią japończycy na tej stronce http://rc-rally.com/rc-rarlly2.html.

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 17, 2008 10:41 pm 

Sluchajcie, wszystko pieknie ladnie. TVN Turbo przechodzi kryzys, brakuje im ciekawych programow ale badzmy szczerzy, w Polsce nie ma tylu modelarzy, zeby oplacalo sie dla nich robic osobny program. To nie przyciagnie tylu chetnych co np. OPT czy inne *****, ktore leca w TVN Turbo. Oczywiscie nas by to cholernie ucieszylo ale raczej TVN z tego pieniedzy nie zrobi a wiec nie puszcza narazie takiego programu, badzmy realistami, w tym swiecie chodzi tylko o $. Moze uda mi sie nawiazac z nimi i z "N" pewien kontakt w tej sprawie, ale narazie nic wiecej nie powiem, zeby nie zapeszac i robic komus nadzieje. Jak cos wyjdzie, bedzie super, jak nie to wracamy do codziennosci.

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 17, 2008 11:20 pm 

Moim zdaniem świetny pomysł. Zawodnicy mogliby w ten sposób zdobyc jakis sponsorów. Myślę, że sporo ludzi nawet jezeli nie interesuje sie modelerastwem to z chęcią obejrzy taki program. Czekam na wzór petycji, jeżeli się ukaże to zbiore podpisy w Białymstoku. Aha i myśle że jakiś doświadczony zawodnik powinien być głownym prowadzącym bo jak dadzą jakąś dodę na prowadzącą to bedzie cieko.

Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 18, 2008 12:03 am 

Rozumiem Cię Piotrze i masz dużo racji w swoim poście, jednak nie całkowicie. Ponieważ założę się że znalazło by się wielu chętnych, zainteresowanych ludzi do obejrzenia takiego programu, nie koniecznie interesujących się modelarstwem, a może dzięki temu by się zainteresowali. Chodzi tu jak już pisałem o promowanie naszego hobby/sportu. Jutro postaram się napisać mój wzór petycji, dobrze było by jak inni też by napisali swoje propozycje wzoru petycji, a my wybrali byśmy najlepszą.

Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 18, 2008 7:15 am 

Mimo że mam cieniutką tt-01 to i tak większość osób obejrzy się za nią jak jeżdże na podwórku wiec zainteresowanie jest. Myśle żeby wszyscy którzy będą zbierali te podpisy wysłali jednego dnia i wtedy zapchamy ich skrzynke pocztową i może się zgodzą jak zobaczą ilu nas jest. Albo możemy wysłać wszystko do jednego człowieka, który wyśle wszystko razem, bo jak wyślemy oddzielnie to wątpie żeby doszło wszystko jednego dnia.

Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 18, 2008 8:24 am 

Karoluss napisał(a):
Mimo że mam cieniutką tt-01 to i tak większość osób obejrzy się za nią jak jeżdże na podwórku wiec zainteresowanie jest. Myśle żeby wszyscy którzy będą zbierali te podpisy wysłali jednego dnia i wtedy zapchamy ich skrzynke pocztową i może się zgodzą jak zobaczą ilu nas jest. Albo możemy wysłać wszystko do jednego człowieka, który wyśle wszystko razem, bo jak wyślemy oddzielnie to wątpie żeby doszło wszystko jednego dnia.
Zgadzam sie, jest zainteresowanie, ale powiedzmy sobie szczerze jest to w 90% zainteresowanie na poziomie "wow, ale fajne, ile to wyciaga, jak tym sie jezdzi i ILE TO KOSZTUJE". Po odpowiedzi na to pytanie wlasnie te 90% zainteresowanych zwykle traci zainteresowanie, niestety takie sa realia naszego zycia. Boje sie, oczywiscie bardzo chcialbym aby taki program powstal, ze zainteresowanie programem ludzi "postronnych" skonczy sie rownie szybko, bo czy Wy ogladacie "programy o szydelkowaniu"? Mozna zobaczyc pierwszy program ale zapewne im dalej w las tym nudniej. Takie programy sa w duzej mierze adresowane do bardzo waskiej, bo nie ukrywajmy, jest nas garstka np. w porownaniu z lotnikami r/c, grupy ludzi, ktora niestety nie zacznie paczkowac jak glupia po pierwszch paru odcinkach programu.

Co do pomyslu zapychania maila to juz to robilismy a jak widac skutku to nie przynioslo.

Moje posty sa moze tak sceptyczne nie po to aby zniechecic kogos do dzialania ale zeby uczulic na fakt, ze nie jest to prosta sprawa i zeby ktos nie czul sie pozniej bardzo rozczarowany jak to znowu nie wypali.

Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 18, 2008 8:25 am 

nie chce mi się czytać wszystkiego
co proponujecie na pierwszy odcinek? Czas antenowy pow. 15min.

Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 18, 2008 9:06 am 

Od razu TV, chciec to kazdy by chcial ale robic nie ma komu... Nawet jak
by sie zgodzili to co dalej? Nie wiem czy ktos sie interesuje rajdami (mam
na mysli samochody 1:1) ale kazdy kto przynajmniej jezdzi na "ogladare",
wie jak wyglada ten sport medialnie, jeszcze pare lat temu nie bylo nic, na
szczescie dzisiaj czasem cos sie ogladnie na TVN Turbo, TV4 czy eurosport.
Mam na mysli, ze procz samych checi trzeba to rozwijac i przez caly czas
naciskac bo nic z tego nie bedzie, a nie ze kazdy chce zrobic jakas petycje,
podpisac, a nastepnie zapomniec i cieszyc sie 'programem o modelach'...

Zgubilem mysl przewodnia :P - moze ktos cos wyciagnie z tego co napisalem ;)
a jak wroci to dopisze co chcialem hehe

Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 18, 2008 1:51 pm 

z drugiej strony ile osob ogladajacych OPT faktycznie dłubie przy swoim aucie i nie chodzi mi o naprawe, a o krecenie mocy, momentu...? 2%? 3%? mysle, ze nie wiecej (pomijam fanatykow wiejskiego tunningu klepiących spojlery w szopie)

A jednak ogladalnosc tego programu jest spora.

Teraz jak TVN T. przezywa "lekki" dołek moze wlasnie warto podsunac im pomysl pod nos. Wszak tonący brzytwy się chwyta

2x Carson Mr. FU
KDS 450S
HK 450 GT
HK 500 CMT

Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 18, 2008 2:18 pm 

Już były kiedyś programy o modelarstwie. Na Discovery Science leciało Szaleństwo zdalnie sterowane a jeszcze wcześniej Modelmania.

Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 18, 2008 3:08 pm 

Ale przecierz nic nie szkodzi spróbować. Ja wiem, ze nigdy nie będę mieć hot roda, ferrari czy bugatti ale i tak to oglądam bo lubię na nie patrzeć.
Gdy śmigałem na plaży zebrał się niezły tłumek i zaineresowanie było duże.
Nieznam nikogo kto nie lubi modeli. Poza tym modelarstwo jest związne z motoryzacją a teraz TVN turbo zszedł na psy. Może nie wiecie ale niektóre osoby nawet nie wiedzą, ze istnieje takie coś jak modele nitro a ich pojęcie o tym hobby ogranicza się do zabawek dla swoich dzieci i wnuków.
Programów na discovery nie oglądałem, bo były o samolotech i helikopterach, lub o bardzo małych elektrykach. Naprawdę rodzajów modeli i podgrup modelarzy jest fuuuull: Off-road 1/10, 1/8, petrole, onroady, tial & crawler, ciężarówki, driftcary, klasyki...
Naprawdę myślę, że razem do czegoś dojdziemy 8)

Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 18, 2008 3:36 pm 

Tylko ciężko byłoby stworzyć taki program, który zadowoliłby zwykłego widza i modelarza, który już się trochę zna na modelach i nie chciał by słuchać takich podstaw, że np. Serwo służy do skręcania, że modele dzielimy na on-raod, off-road, spalinowe, elektryki czy o tym, że takie modele mogą osiągać duże prędkości. Gdyby program miał być skierowany tylko do modelarzy to była by chyba zbyt mała oglądalność(chcielibyście oglądać program o medycynie nakręcony z myślą o lekarzach?) Tak samo lekarza nie interesowałoby oglądanie testów akumulatorów czy to, że jedno serwo jest szybsze od drugiego o 0,01s. Fakt faktem, że TVN Turbo schodzi na psy a osobiście uważam, że program taki jak operacja tunning jeszcze pogarsza sytuację, mówcie co chcecie ale jak widzę Tede i jego sposób prowadzenia programu oraz te puste dziewczyny które mu pomagają to mi się robi niedobrze(jak mogli takiego pajaca dać do prowadzenia programu o motoryzacji) Kolejnym anty hitem są programy o wypadkach, o piratach drogowych ale muszę przyznać, że fajnie się na nich zasypia. Na szczęści zostało jeszcze parę w miarę dobrych programów takich jak Zakup kontrolowany czy test 300.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 156 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Następna strona