RC_Street napisał(a):
...W najbliższym czasie prawdopodobnie zostanę posiadaczem ff2....
Kolego jeżeli chcesz zostać posiadaczem FF2 to pakiet, który podałeś jak i również pakiety które podali odpowiadający na Twoje pytanie użytkownicy, nie będą pasowały do tego modelu...
Dlaczego?
Model Flying Fish 2 jest modelem w skali 1:16, a wszystkie pakiety które były tu wymienione są większe i nie zmieszczą się do "wanienki" w podwoziu. Dla skali 1:16 są inne pakiety - mniejsze...
Chyba,że się pomyliłeś i mówisz o Flying Fish'u "jedynce"
Z tą ładowarką lepiej daj sobie spokój i zainwestuj w jakąś procesorową. Ta, którą podałeś nie ma funkcji kontrolowania stopnia naładowania pakietu, więc najprawdopodobniej zostałby on niedoładowany (krótsza jazda) lub przeładowany(krótszy żywot pakietu)
----------------------
Wojek napisał(a):
To według mnie spore uogólnienie. Przede wszystkim zależy jakie to 2s będzie bo jak kolega kupi 30C to go ampery zjedzą... A po za tym z tego co wiem (moja wiedza a pro po elektryków jest dość hmmm... niewielka) lipo nie może zostać rozładowane poniżej określonego poziomu, a więc regiel musi mieć funkcje odcięcia - czy ten regiel taką ma?
A pro po pakietów i ładowarek w pełni zgadam się z opinią Gensiora. Lepiej trochę dołożyć i kupić ładowarkę procesorową

a pakiety - ja miałem do czynienia z LRP i Nosramem i nie były złe, jednak na pewno są i lepsze

Pozdrawiam
Wojtek
Co do "zjadania przez ampery": natężenie prądu jakie przepływa przez regulator jest uwarunkowane zapotrzebowaniem silnika, więc jeżeli nie przeciąży się regulatora silnikiem, pakiet nic mu nie zrobi. Co z tego,że pakiet może oddać nawet 1000W prądu ciągłego skoro silnik będzie potrzebował 200W i regulatorowi obsługującemu ten silnik nic się nie stanie. Regiel można spalić tylko ( wyłączając zamoczenie, uderzenie etc.) poprzez silnik zbyt dużej mocy...
Jeżeli regiel nie ma funkcji "cut off" dla LiPo to najlepiej kupić LiPo Buzzer, który w przypadku zbyt rozładowanego pakietu wydaje dźwięk ostrzegawczy.
Może się czepiam,ale pakiety LPR I Nosrama(są z tej samej fabryki [LPR=Nosram]) są jednymi z najlepszych na rynku(pomijając pakiety zawodnicze), także "...nie były złe..." jest trochę nie na miejscu.