Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 04, 2026 8:08 am

Autor
 Tytuł: Porada
PostNapisane: Pt cze 20, 2008 9:43 pm 

Witam. Niewiem w jakim dziale to umiescic wiec pisze tu.
Mam doswiadczenie z samochodami elektrycnzymi wiec chcialem wziasc sie za cos lepszego a dokladnie za modele spalinowe ale mam wielki problem, otoz w Polsce takie modele sa bardzo drogie niewiem czy oplaca sie kupowac w Polsce czy za granica.
Aktualnie przebywam w Kanadzie i jestem zainsteresowany kupnem takiego samochodziku i chcialem uslyszec wasze opinie na temat tego modelu.
Z gory Dziekuje

http://cgi.ebay.com/1-10-NITRO-GAS-POWE ... dZViewItem

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 20, 2008 10:05 pm 

Witam.. Od razu mówię, że nie znam modelu i go na oczy nie widziałem, ale z tego co widzę po aukcji to jest produkcja Team'u Vertex... Czyli europejskiego HBX. Firma może i nie słynie renomą, ani poważaniem wśród modelaży ale produkuje tani sprzęt dobry dla początkujących modelarzy. Mam od nich model, truggy VRX-1 (ST-1 chyba jest na Amerykę). Powiem tak... Przez pierwszy tydzień - dwa nic... Jak się już człowiek rozjeździ to nie ma czym, bo momentalnie się psuje.. Więcej naprawiania niż jazdy, ale to jest chyba urok modelarstwa :D Bez ryzyka z hopkami nie ma zabawy i koło się zamyka.. Nie wiem jak z tym modelem, który podałeś, ale do VRX-1 części jest sporo i są tanie. Podejrzewam, że importer na Amerykę musi być jeszcze lepszy żeby przetrwać wśród "żarłaczy rynku".
Moja opinia? Jeśli żywcem nie da się zebrać pieniędzy na coś lepszego, można kupić to (w przedziale 400-450 zł model z wyposażeniem), ale zdecydowanie nie polecam pod względem technicznym. I jeszcze dodam, to są tylko przypuszczenia, nie popieram ich wiarygodnymi dowodami, bo tym nie jeździłem.. Ale cena mówi sama za siebie :lol:

Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 20, 2008 10:30 pm 

raczej go kupie a jak sie cos z nim stanie to zobacze czy bedzie sens naprawiac go jak nie to sprzedam na allegro :> Pozdrawiam
Chcialbym zeby wiecej osob sie jeszcze wypowiedzialo na temat

Tytuł:
PostNapisane: So cze 21, 2008 1:09 am 

To jest tak:

SSANG YONG też jest marką i jeździ na silniku mercedesa... Dołóż trochę i kup coś renomowanej marki, a przede wszystkim, żebyś miał części pod ręką. Co z tego, że będziesz mistrzem prostej, jak w zakręcie urwiesz wahacz i będziesz czekał 2 tygodnie na zamiennik. Poza tym różnica 50 bucksów to nie problem, a kupisz HPI, Kyosho,Asso... Zastanów się, poza tym zobacz czym jeżdżą zawodnicy... to o czymś świadczy

Tytuł:
PostNapisane: So cze 21, 2008 9:18 am 

Nawet jeśli to dobry model, to jak coś zepsujesz( na pewno kiedyś coś pęknie) to skąd weźmiesz części zamienne. Wyczarujesz czy będziesz sprowadzać z eBaya jeżeli są? Kup Kyosho masz części w kilku sklepach, a na pewno będziesz zadowolony. Może niech Michał Woszczek ci opowie o Kyosho bo chyba posiada.

PS. Możesz przecież na eBay kupić model Kyosho tez będzie taniej.

Tytuł:
PostNapisane: Pn cze 23, 2008 3:47 am 

jeszcze prosilbym o porade z tym modelem http://www.nitrorcx.com/2-speed-4wd-nit ... c-car.html

Tytuł:
PostNapisane: Pn cze 23, 2008 10:58 am 

Uparty jesteś!!

Nie kupuj takiego modelu, przeczytaj dlaczego kilka postów wyżej. Jeśli chcesz być zadowolony rozważ takie modele:

Kyosho
Team Associated,
HPI,
Serpent,
Xray,
GS RAcing

i jak coś znajdziesz ciekawego z tych modeli to pisz, na pewno pomożemy dokonać wyboru