Zostaw w spokoju szukanie lewego powietrza. To jest pic na wodę założę się na 100 % że w twoim przypadku to nie to.
Napisze ci w etapach co masz zrobić
1. Koniecznie rozgrzej model, jak będziesz to robił zrób kilka metrów na pełnym gazie. Możesz też trzymać model w powietrzu albo na ceglance lub starter boxie obojętnie i w tedy daj pełen gaz. Ważne żebyś go porządnie rozgrzał. Jeżeli masz z tym problem spróbuj suszarką, w zimę suszarka to podstawa

2. Spróbuj z nową świecą i naładowaną grzałką. Jeżeli nie uruchamia się naciskaj jednocześnie przy uruchamianiu cyngiel gazu dosłownie tylko muskając go. Lewym kolanem dociskasz model kładziesz na nim (na kolanie aparaturę) prawą ręką zdecydowanie ale bez przesady szarpiesz. Jeżeli jest duży opór przy szarpaniu (zaręczam ze poczujesz to) silnik jest zalany.
3. Wkręć o 1/4 czyli w lewo IDLE, zwiększy się dopływ powietrza na starcie jeżeli nie pomaga to jeszcze o ¼. Jeżeli dojdziesz do jednego pełnego obrotu a będzie to samo to daruj sobie idle.
Jeżeli regulacja idle pomoże ustaw model na ceglance i obserwuj czy koła się kręcą jeżeli tak to delikatnie wkręć śróbkę o 1/8 aż koła nie będą się wyraźnie kręciły (trzymając model w powietrzu). Zębatki od napędu musza się jednak ruszać przy modelu stojącym na podłożu.
4. Jeżeli po wcześniejszych moich wskazówkach model chodzi ale przy starcie się dławi wkręć ( kręć w prawo) LSN o 1/8 zrób tak do jednego pełnego obrotu jeżeli nic nie pomaga daruj sobie LSN. Spróbuj ten manewr tez z ISN ale uważaj żeby przy regulacji nie za mocno rozgrzać/wkręcić HSN ponieważ jak pewnie wiesz jak dasz za małą dawkę paliwa silnik nie będzie miał paliwa czyli chłodzenia i będzie kicha.
5. Mam nadzieje że nie pomyliłem nazwy śrubek po mam z tym problem.
P.S. Uszczelkę na kolanko wytnij sobie z grubej tektury.
Jeżeli nie pomoże nakręć krotki filmik na pewno użytkownicy z forum coś wymyślą i będziesz mógł Cieszyc się jazdą jak i swoim modelem