Na wstępie witam wszystkich

Jestem tu nowy
Zasadniczo kręci mnie zabawa RC od kilku miesięcy więc nie jestem weteranem więc może i mój problem jest banalny ale napiszę o co chodzi.
Otóż - Mam savka X 4.6 wersje SE, od kupienia ciągle ju upgraduję i wszystko było ok aż do ostatniego upgradu
W ostatniej modyfikacji wstawiłem atak 13 i odbiór 52, poza tyn zmieniłem pokrywkę na bak na:
http://www.rcwroblik.pl/aluminiowy+kore ... 01,i2.htmlI właśnie po tym się zrobiło - najpierw autko po złożeniu i odpaleniu bardzo nie równo pracowało i grzało się - pojawiły się bąble w przewodach paliwowych - po sprawdzeniu dokładnym zaóważyłem że dochodzi lewe powietrze do zbiornika paliwa poprzez króciec wężyka ktróry idzie od tłumnika do korka - było to nieszczelne - więc wklepiłem tę część na czerwony silikon. Po odpaleniu powietrza w wężach nie ma - ale problem jest nie co mniejszy ale jest.
tzn. Autko zapala normalnie ale dostaje od razu bardzo duże obroty i dopiero trymem w apce mogę sprowadzić je do normalnych - dodam tylko że ustawiłem już LSN, HSM i IDLE na fabrykę, idle nawet wykręciłem więcej niż było fabrycznie i nic obroty jałowe da się skręcić jeynie trymem ustawionym prawie na min. - do tego dochodzi problem temp. otóż tempnawet na max bogatej mieszance przekracza 120 stopni a jak przegazuję go przez 20 - 25 sek to nawet 140 stopni na świecy - dymi normalnie (nawet powiedział bym że ostro po wyzerowaniu HSN i LSN) ale temp jest i tak duża - za duża by jeździć nim. Dodam tylko że wcześniej (przed skręceniem gaźnika do ustawień fabrycznych) ustawiłem gaźnik super - wszystko śmigało temp max to 120 stopni.
Jeżeli chodzi o eksploatację to leje do niego JETSA 25% a silnik jest o dotarciu + 4 pełne baki jazdy. Proszę o info czy wykonując czynności opisane powyżej mogłem coś rozszczelnić, czy może to wina tego przełożenia (silnik ma za lekko?) - nie próbowałem jeszcze powrotu do starego dekielka ale rozważam to - może jednak macie inne sugestie

Savek X 4,6 SE (work in progres),
traxxas slayer Pro trx3.3 (work in progres)
hpi BULLET 3.0 ST,
BULLET MT Flux