Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn kwi 20, 2026 6:14 pm

Autor
PostNapisane: Cz lip 05, 2012 10:49 pm 

Witam
Mam taki problem z tym silnikiem.Ostatnio rozebralem silnik i gaznik na czesci pierwsze do przegladu i czyszczenia.Zazwyczaj robie zdjecia wszystkiego zeby pozniej nic nie umknelo mojej uwadze,ale tym razem zapomnialem zrobic zdjec gaznika.Teraz po skreceniu nie moge go ustawic,nie mam punku zaczepienia.

Tak na wyczucie ustawilem i bylo ok,model odpala ale sie dlawi po dodaniu gazu,a jak podkrece iglice od paliwa to wchodzi na takie obroty jakby auto mialo "odfrunac",kreca sie kola jakby auto jechalo z maksymalna predkoscia i pluje paliwem z wydechu.Jak zmniejsze obroty to jest dobrze ale znowu sie dlawi,zmniejsze dawke paliwa to nie moge odpalic i kolo sie zamyka.

Dodam,ze wszystko jest dobrze poskladane i poskrecane,silnik ma dobra kompresje,swieca nowa,paliwo rowniez (Jets 20%).

Dlatego prosilbym o jakies instrukcje,powrot do ustawien fabrycznych tego gaznika,a pozniej to juz sobie poradze.Szukalem w necie ale nie znalazlem,manuala z opisem tego silnika w PDF ze strony Kyosho nie dam rady pobrac,wyskakuje pusta strona i nic....

Dodaje foto gaznika tak jak jest teraz ustawiony.

Obrazek

Z gory dziekuje i pozdrawiam.

EDYCJA :)

Bardzo dziekuje za "wyczerpujace odpowiedzi" ;)
Z uwagi na "brak uzytkownikow" tego modelu silnika na tym forum problem musialem rozwiazac sam i udalo sie.
Poza regulacja gaznika musialem wymienic swiece i spasowac przewod paliwowy przy zbiorniku ktory idzie do tlumika bo byl krzywo dociety i niesczelny.
Dziekuje i pozdrawiam

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Wt sie 28, 2012 4:39 pm 

witam :) jestem nowy na forum i mam podobny problem jak ty na wstępie napiszę że kupiłem autko cztery dni temu jako uszkodzone mianowicie gość tłumaczył się tym ze rozregulował gaźnik auto odpala ale pluje z tłumika olejem paliwem jak wykręcę świece też pluje strasznie paliwem mam więcej problemów bo nie wiem dokładnie jaki to model ale widzę że gaźnik jest podobny do twojego za autko dałem 70 euro i szkoda jak nie będzie działać proszę o jakieś rady co do ustawiania gaźnika a może jakieś inne porady jaka może być przyczyna plucia olejem dodam że kompresja jest oki dorzucam foto autka sorki nie wiem jak dodać foto więc wrzucam link na mojego chomika tam są 3 zdjęcia prosze o jakąś odp. z góry dzięki

http://chomikuj.pl/krystian182m

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość