Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest So kwi 18, 2026 6:25 am

Autor
PostNapisane: Śr cze 30, 2010 9:34 pm 

Witam, mam nastepujacy problem, zakupilem uzywany model auta terenowego wszystko fajnie pieknie u poprzedniego wlasciciela smigal super, wsadzilem swoj regiel teu-101 i apke, i tutaj wystepuje problem, po dodaniu gazu auto jedzie inagle wariuje staje przyspiesza hamuje, na wstecznym jest podobnie a nawet gorzej, jak jade n pelnym gazie jest ok czasami jakby szarpal, akku sprawdzalem az 4szt i to samo sie dzieje 3regle takie same i to samo sie dzieje, dodam ze w poprzednim modelu takich jaj nie bylo raz na jakis czas ale to zadko i mial bardzo slaby zasieg 5m, dodam ze odbiornik nie jest org od nadajnika nadajnik hsp a oidb acoms na 27mhz, zaczyna to byc irytujace4... pomocy

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Cz lip 01, 2010 7:17 am 

Sprawdź model na innej aparaturze ( nadajnik, odbiornik, kwarce), bo to ona pewnie jest przyczyną.

PostNapisane: Cz lip 01, 2010 3:18 pm 

jutro bede wiedzial..........myslalem ze to wina silnika ale zalozylem tz na kable tylko silnik 55T ten co mialem w cc i takich objawow nie dawal, ale podlaczylem na kable i okazuje sie ze minimalnie dodam gazu kreci kreci i minimalne skoki ma a ten silnik co mam to 70T i moze mocniej reaguje

PostNapisane: N lip 11, 2010 8:09 pm 

Stawiam na regiel TEU-101BK - spotkałem się wieloma negatywnymi komentarzami na jego temat (z spaleniem silnika włącznie) radzę sprzedać i kupić coś porządnego - inaczej zawsze istnieje ryzyko problemów. :)

PostNapisane: N lip 11, 2010 10:34 pm 

oski84 napisał(a):
"...(z spaleniem silnika włącznie) radzę sprzedać i kupić coś porządnego..."

Jakim cudem regulator może być winny spaleniu silnika??

PostNapisane: Wt lip 13, 2010 2:33 pm 

A po przełożeniu regla zaprogramowałes go ponownie z aparaturą?
No wiesz, wszystkie trymy na 0, stawiasz model kołami w powietrzu, włączasz model, włączasz apkę, wciskasz przycisk programowania na reglu, a cyngiel nadajnika zostawiasz w pozycji neutral, później ponownie przyciskasz przycisk w reglu i po zmianie częstotliwości migania diody wsickasz gaz na maxa i trzymasz cały czas, wciskasz kolejny raz przycisk na reglu i teraz przesuwasz cyngiel w pozycję hamulca na maxa i znów trzymając cyngiel, przyciskasz przycisk na reglu po raz ostatni.
Mimo, że niby wszystko jest tak samo ustawione, to po rozłączeniu odbiornika z reglem potrzebne jest ponowne programowanie/parowanie.

TRF 501X - były 2
TRF-511 :)

PostNapisane: N lip 18, 2010 1:15 pm 

Gambit napisał(a):
A po przełożeniu regla zaprogramowałes go ponownie z aparaturą?
No wiesz, wszystkie trymy na 0, stawiasz model kołami w powietrzu, włączasz model, włączasz apkę, wciskasz przycisk programowania na reglu, a cyngiel nadajnika zostawiasz w pozycji neutral, później ponownie przyciskasz przycisk w reglu i po zmianie częstotliwości migania diody wsickasz gaz na maxa i trzymasz cały czas, wciskasz kolejny raz przycisk na reglu i teraz przesuwasz cyngiel w pozycję hamulca na maxa i znów trzymając cyngiel, przyciskasz przycisk na reglu po raz ostatni.
Mimo, że niby wszystko jest tak samo ustawione, to po rozłączeniu odbiornika z reglem potrzebne jest ponowne programowanie/parowanie.

Kolego sprawdzilem wszystko juz chyba i programowalem regiel tz az dwa, posiadam dwa teubek 101 i oba sprawdzalem model zachowuje sie identycznie, sprawdzalem na reglu z HSP i nie mam wstecznego a nie wiem jak go ustawic ma tylko diode:((( sprawdzilem model na apce HSP i odbiornik acomsa myslalem ze to tego wina, zmienilem na org hsp odb i nad i to samo ,kupilem apke HPI z efirestoma tf-1 chyba nad i odb i to samo okolo 5-6m zasieg i koniec szarpanie itp,zamienilem apke na graupner fm414 z odbiornikiem i niestety zasieg na modelu HSP ktorym kiedys smigalem byl okolo 400-700m teraz na tym modelu mam zasieg okolo 10m maks!!!! Nie wiem juz co robic........ 3apki,3regle....... pierwsza apka co mowilem ten acoms i hsp nawet na wolnym czyli Inny SILNIK i tregiel bez modelu bez niczego to silnik przerywal... wina lezy po nadajniku kiedys w wtyk ladowania wsadzilem lad 16V ale czemu reszta apki tak dziala?? bat full a wyglada jakby bat nie bylo.....

PostNapisane: Pn lip 26, 2010 7:19 pm 

Specem nie jestem ale czy to aby nie mogą być czasami zakłócenia? Jak jeździsz na otwartym terenie to może nie, ale jak ja swoje autko sprawdzałem w domu to koszmar - sam skręcał ruszał itp, a winien był router który zakłócał.

GG:5569666