Gambit napisał(a):
A po przełożeniu regla zaprogramowałes go ponownie z aparaturą?
No wiesz, wszystkie trymy na 0, stawiasz model kołami w powietrzu, włączasz model, włączasz apkę, wciskasz przycisk programowania na reglu, a cyngiel nadajnika zostawiasz w pozycji neutral, później ponownie przyciskasz przycisk w reglu i po zmianie częstotliwości migania diody wsickasz gaz na maxa i trzymasz cały czas, wciskasz kolejny raz przycisk na reglu i teraz przesuwasz cyngiel w pozycję hamulca na maxa i znów trzymając cyngiel, przyciskasz przycisk na reglu po raz ostatni.
Mimo, że niby wszystko jest tak samo ustawione, to po rozłączeniu odbiornika z reglem potrzebne jest ponowne programowanie/parowanie.
Kolego sprawdzilem wszystko juz chyba i programowalem regiel tz az dwa, posiadam dwa teubek 101 i oba sprawdzalem model zachowuje sie identycznie, sprawdzalem na reglu z HSP i nie mam wstecznego a nie wiem jak go ustawic ma tylko diode:((( sprawdzilem model na apce HSP i odbiornik acomsa myslalem ze to tego wina, zmienilem na org hsp odb i nad i to samo ,kupilem apke HPI z efirestoma tf-1 chyba nad i odb i to samo okolo 5-6m zasieg i koniec szarpanie itp,zamienilem apke na graupner fm414 z odbiornikiem i niestety zasieg na modelu HSP ktorym kiedys smigalem byl okolo 400-700m teraz na tym modelu mam zasieg okolo 10m maks!!!! Nie wiem juz co robic........ 3apki,3regle....... pierwsza apka co mowilem ten acoms i hsp nawet na wolnym czyli Inny SILNIK i tregiel bez modelu bez niczego to silnik przerywal... wina lezy po nadajniku kiedys w wtyk ladowania wsadzilem lad 16V ale czemu reszta apki tak dziala?? bat full a wyglada jakby bat nie bylo.....