Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Śr kwi 29, 2026 1:34 pm

Autor
PostNapisane: N maja 19, 2013 8:25 pm 

Witam jestem zainteresowany tym modelem http://allegro.pl/hpi-baja-5b-w-bdb-sta ... 40534.html
i chciał bym go zalicytować , moje pytanie brzmi co myślicie o tej baji i czy warto w ogóle ją licytować z góry dziękuję za pomoc i odp.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Pn maja 20, 2013 2:19 pm 

Moim zdaniem możesz śmiało licytować, na zdjęciach wygląda na mało zużytą :) .

Pozdrawiam.

PostNapisane: Wt maja 21, 2013 1:44 pm 

Na zdjęciach wygląda ładnie , wczoraj zalicytowałem i nawet prowadziłem w licytacji , niedawno ktoś mnie przelicytował ale łatwo nie odpuszczę. Widzę że sprzedający dodał filmik z pracą silnika co o tym sądzicie ,bo ja nie wiem na co mam zwrócić uwagę , bo jak wygram licytację lub jak kupię inną jak się nadarzy okazja ,to będzie mój pierwszy model w tej skali.

PostNapisane: Wt maja 21, 2013 2:00 pm 

Pracuje ładnie, ale pewnie wcześniej ją odpalił i na filmiku była ciepła bo trudno odpalić za pierwszym razem.

PostNapisane: Wt maja 21, 2013 4:08 pm 

Z ciekawości zadzwoniłem jak była palona czy ciepła, czy zimna , sprzedawca powiedział że przed nagraniem zalał trochę paliwa i ją odpalił ,ale silnik nie był rozgrzany , mówi że baja stoi od dłuższego czasu i złapała za 3 razem ,a po odpaleniu pali idealnie za każdym razem , no i daje gwarancje na model to chyba dobrze :?:

PostNapisane: Pt cze 07, 2013 9:30 am 

Witam ponownie ostatniej baji nie udało się zakupić , sezon tuż tuż i trzeba coś kupić , śledzę allegro , forum i jest coś nowego a mianowicie
http://allegro.pl/hpi-baja-5b-1-5-2-4gh ... 50782.html
tylko trochę drogo, co myślicie o tej cenie bo nie wiem na co zwrucić uwagę ,a chce zadzwonić i się trochę potargować pozdro

PostNapisane: Pt cze 07, 2013 9:07 pm 

Z wyglądu ładna, ale widać że trochę przejechała bo opony na asfalt jak i zwykłe mocno zdarte. W większości chyba jeździła po asfalcie bo mało rys i te opony. Silnik chyba był otwierany bo widać czerwony silikon zamiast uszczelki a oryginalnie jest czarna podkładka (co w cale nie musi oznaczać że to złom, spytaj się dlaczego był otwierany - może miał remont). Spytaj się też na jakim oleju i benzynie jeździł, na jakiej mieszance (ile ml oleju na litr benzyny). Cena nie jest zła, ale możesz zawsze pogadać i może spuści kilka stów. Poproś też może o film żeby zobaczyć jak silnik pracuje.

Pozdrawiam.

PostNapisane: So cze 08, 2013 7:22 am 

Dzięki bardzo za podpowiedź, dziś zadzwonię i porozmawiam zobaczymy co z tego wyjdzie ,jak będę coś więcej wiedział to napiszę.

PostNapisane: So cze 08, 2013 11:23 am 

Silnik mógł być otwierany bo baja to wersja rtr, a mimo to silnik ma 26cm :wink: tłumik to podróbka dominatora i to na dodatek nieprecyzyjna (ta cienka rura idąca od silnika jest za długa) i uszkodzony koniec :?

ps. słabo obserwujesz allegro: http://allegro.pl/hpi-baja-5b-savox-dx3 ... 62480.html a kupił ją prawdopodobnie kolega od baji z pierwszego postu :) (J...z (467 komentarzy)

PostNapisane: So cze 08, 2013 12:23 pm 

Dzwoniłem do gościa po głosie wygląda na starszego :D i tak model latał tylko po asfalcie nigdy w terenie ,silnik jest z wersji SS wymieniony był już w servisie rc monster bo od nich kupił model w 2011 r, uszczelka pod cylindrem jak zauważył kolega Czarek.W jest wymieniona bo oryginalna pociła się , a wydech jak kolega MrMaku dobrze zauważył to klon dominatora od firmy rovan , ale gościu twierdzi że spełnia to samo zadanie i nie ma różnic pomiędzy oryginałem w oddawaniu mocy , końcówka wydechu jest podcięta bo jak on stwierdził stojąc blisko modelu potrafiło chlapnąć olejem na ciuchy bo dmuchało do góry ,a teraz dmucha do tyłu :?: . Co do ceny nie chce za bardzo zejść tylko ( 100 zł ) bo wie co sprzedaje i takie tam poczekam jeszcze może zmięknie. Pozdrawiam wszystkich i dzięki za spostrzeżenia

PostNapisane: So cze 08, 2013 1:48 pm 

Co to za różnica czy chlapie z boku czy z tyłu ? chlapie bo ma chlapać i tyle. To nie jest dokąłdnie co oryginalny tłumik, ma inny kształt, a więc rezonans jest inny. Jeżeli uważa, że jest nadal tak jak powinno być to na tym rłumiku i silniku baja powinna na oryginalnych zębatkach jeździć na dwóch tylnich kołach (wiem bo ja tak miałem).
Serwis rc mosnter już dawno nie istnieje. Jeżeli to już jest drugi silnik to ciekawe jaki ma przebiegu jako całość.
Moim zdaniem 2600 to dużo za dużo.

PostNapisane: So cze 08, 2013 4:34 pm 

Silnik ma niby ok 13-14 litrów i jak zapewnił gościu z jazdą na dwóch kołach nie ma problemu , już sam nie wiem