Na wstępie chciałbym się z Wami przywitać, jako że jestem na forum nowy
Dawno temu kupiłem FG Mardera z rzekomo silnikiem 26cc.
Na początku nie udało mi się go odpalić bo urwała się linka od szarpaka... Kiedy już wymieniłem linkę to znowu pękła sprężyna w szarpaku ;]
W końcu gdy wszystko z rozrusznikiem było ok to silnik nie odpalał...
Oddałem model do gościa który zajmuje się naprawą kosiarek. Po jakimś czasie oddał mi sprawnego Mardera.
Długo jednak się nie nacieszyłem bo po wypaleniu może 1/4 baku zaczęły się problemy... Najpierw silnik nie wchodził na obroty, a później zupełnie padł.
Znowu oddałem go do naprawy. Tym razem do innego speca. Ten stwierdził brak kompresji, porysowany tłok nie pamiętam co tam gadał ale twierdził, że wymieni mi to i będzie dobrze.
No i teraz ciekawostka.... powiedział że to 23cc a wszystkie znaki wskazują na 26cc. Ale on uparcie twierdził że 23....
Na cylindrze znalazłem wybite
2070 a na forach znajduję takie informacje -"2070 is the markings of a 34mm Zenoah topend, or 26cc on stock 28mm stroke. "
Na szarpaku też było napisane 26cc i tak mówił sprzedawca.
Jaka to w końcu pojemność... czy jest sposób na pewne tego sprawdzenie ?
Mój problem polega obecnie na tym iż mam model w domu - niesprawny. Mechanik zepsuł szarpak ( pęknięta sprężynka, później zobaczę czy jeszcze coś z niej będzie czy potrzebna nowa)
Niby da się go odpalić wiertarką ale od razu gaśnie - tak mówi mechanik.
Wcisnął za długi tłok - stosując podkładki :/
Mam w planach zakup takiego zestawu
http://www.davesmotors.com/s.nl/c.88503 ... id.4163/.f albo oddzielnie wszystko bez cylindra
Tylko jeszcze nie wiem jaką mam pojemność.
Może ktoś z Was wie gdzie kupić potrzebne części w Polsce ?
Tomek