Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Śr kwi 29, 2026 8:53 am

Autor
PostNapisane: N lut 01, 2009 4:42 pm 

Witam petrolowców,
Jestem szczęśliwym posiadaczem tego modelu.
Zdąrzyłem wymienić filtr powietrza i wydech.
Pytanie brzmi czy tym modelem da się startowć w zawodach, jeżeli tak to co należy w nim zmienić ? /poza zmianą modelu/
Poszukuję również posiadaczy petroli z okolic najlepiej Nowego Dworu Mazowieckiego, ale promień 80km jest nieproblematyczny jeżeli chodzi o dojazd i wspólną jazde.
Nie znalazłem na forum topicu o przygotowaniu tego modelu do zawodów i mam nadzieję że jest nas więcej bo jazda po boisku już mi się znudziła.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: N lut 01, 2009 5:56 pm 

Ja śmigałem czymś podobnym tylko na całym alu zawieszeniu.

Mocne serwa - na pewno standardowe odpadają
gaz : jakiś szybkie metalowe serwo 7-10 kg uciągu
skręt : hitec hs 805 co prawda plastikowe zębatki ale naprawdę mocne i wytrzymałe serwo w bardzo dobrej cenie do tego szybkie
pakiet: rcracing.pl - do wyboru do koloru pakiety Vapex z dwiema wtyczkami do petroli - 3300 mah spokojnie wystarcza
Koła - warto zmienić na typowe kostki - coś ala Fg baja - niestety standardowe koła kolce może zauważyłeś szybko się niszczą :)
Mocowanie silnika aluminiowe - przy dużych skokach naprawdę warto mieć - plastik potrafi się przesunąć
Aluminiowe mocowanie zębatki odbiorczej - w standardzie jest plastik który przy dość częstych skokach potrafi się ściąć
zębatka atakująca metalowa lub stalowa - dostępne na Ata.pl - nawet w dobrej cenie :D

Jeśli tego nie zrobiłeś skręć wszystkie możliwe śrubki na kleju - co innego jazda po boisku co innego zawody

W tego typu modelach liczy się płynność jazdy i odpowiednia skakanie - staraj się nigdy nie lądować na tylnych kołach (odpuść gaz)
Prędzej pozwól petrolowi wylądować na przednim zderzaku - z czasem uda ci się równomiernie wylądować

To chyba na tyle - masz jeszcze jakieś wątpliwości - pytaj :wink:

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość