Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Wt kwi 21, 2026 12:43 pm

Autor
PostNapisane: Śr sty 11, 2012 8:07 pm 

Witam wszystkich serdecznie :D Mam taki maly problem, po rozgrzaniu sie silnika faluja obroty,sa nie do ustawienia.Po dodaniu gazu silnik przygasa,badz gasnie calkowicie. Baja przejezdzilem 50 l benzyny i to bite :) Gaznik sprawny,model od poczatku jezdzil na bogatej mieszance fabrycznej,w zupelnosci wystarczalo.
I teraz mam pytanie do was czy to bedzie pierscien prosil sie o wymiane? czy moze juz silnik calkowicie sie konczy...

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Śr sty 11, 2012 9:47 pm 

Witam, nie jestem dokładnie pewny co może być przyczyną twojego problemu ale po przepaleniu 50l silnik na pewno domaga się remontu. Radze wymienić pierścień i łożyska oraz wszystkie uszczelki. Wydaje mi się że możesz mieć słabą kompresje i to jest powód twoich "zmartwień" :roll:

PostNapisane: Śr sty 11, 2012 10:10 pm 

Tak juz sprawdzilem,faktycznie pierscionek mial 1mm luzu w stosunku do cylindra.Ale co najdziwniejsze tlok jak i sam cylinder zero uszczerbku. wlasnie wymienilem lozyska,simeringi uszczelki i pierscionek.jutro pruba. Nie wiem jak z lozyskami ale zaryzykowalem i upchnolem skf-a zobaczymy jak sie spisza :)

PostNapisane: Cz sty 12, 2012 1:01 pm 

No bo niekoniecznie musi być jakieś uszkodzenie na cylindrze i tłoku. Pierścień się zużywa i to jest normalne. Wymienia sie go co 10-20 litrów. Zależy jak jeździsz.

PostNapisane: Cz sty 12, 2012 1:22 pm 

Powiem szczerze ze jezdze tylko po asfalcie,baczki ostre zakrety,zarzucanie tyleczkiem. Silnik i dyfer dostaje ostro po tylku,moim zdaniem i tak ladnie wyczymal:) Zmienie jeszcze dzisiaj swiece na nowa i test:D

PostNapisane: So sty 14, 2012 11:06 am 

Panowie dzisiaj wielka pruba i co ... klapa,silnik sie juz nie grzeje ale dalej jest to ne to co przedtem. rozgrzany i przygasa,badz na jalowym biegu calkowicie gasnie...:[ wszystko wymienione prucz gaznika i zaplon. Pomocy bo juz zeby zjadam,gaznik sprawdzony w sthilu,czyma cisnienie. wiec co moze byc nie tak....?

PostNapisane: So sty 14, 2012 4:35 pm 

A jaką mieszankę paliwa używasz? W jakim stosunku i jaki olej? To na czym teraz jeździsz kiedy było mieszane?A stan filtra powietrza i paliwa?

PostNapisane: So sty 14, 2012 6:02 pm 

Wojtku. Używam paliwa orlen 95 zawsze tankowana na tej samej stacji i z tego samego dystrbutora 1L paliwa 40 ml oleju Castrol 2t full syntetyk. od poczatku tak jezdzilem i nie bylo zadnych problemow praktycznie model bezawaryjny!Do przejechania 60 litrów .Mieszanke robilem jakies 5 dni temu. Baja odpala slicznie,teraz jak sie rozgrzeje to moge ustawiac sruby H i L z czego H ustawiona 1 i 1/2,a L 1 i 1/4 od poczatku na takiej jezdzilem,ale znów na jalowym biegu gasnie nie wiem co jej jest.Moze gubi iskre ale gdyby tak bylo to raczej przerywalaby podczas jazdy a tego nie robi,nowa swiece zalozylem.A moze pierscionek sie dociera. Jak pisalem wczesniej silnik nie mial kompresji i wymienialem; Simeringi,Lożyska,pierscien i uszczelki.A co do filtra to po kazdym wyjezdzonym zbiorniku zmieniam na swiezy,tak wiec dbam o nie,a tak mi sie odwdziecza hehe:P Pierscienia tez odwrotnie zalozyc nie moge bo ma zamek. Juz sam nie wiem co jest nie tak.Huskwarna twierdzi ze gaznik jest ok,ale moze pod wplywem ciepla jakas membrana sie rozszczelnia przez mikropekniecie...juz sam nie wiem.A co do tloka i cylindra to zprawdzalem tlok bez pierscienia,zatykajac kanal dolotowy i wylotowy w cylindrze po czym wrzucalemw niego tlok i sam wytwarzal podcisnienie,nie opadal na samo dno tak od razu tylko rownomiernie plynol po gladzi jednym tempem. Masakra jestem poprostu zielony:(

PostNapisane: N sty 15, 2012 9:40 am 

Pozyczam dzis gaznik i pradnice,jesli nie bedzie zmin to chyba wymieniam tlok i cylinder. Wiem ze najpewniej byloby zrobic to od razu,no ale coz czlowiek uczy sie na bledach...:D A jeszcze jedno takie pytanko,czy zestaw 29 bedzie pasowal do 26s bez zadnych problemow...?

PostNapisane: N sty 15, 2012 6:12 pm 

W większości przypadków powinien pasować i z reguły jest to napisane w opisie przedmiotu. Jeśli będziesz miał jakieś wątpliwości podaj link z interesującym Cie zestawem.

PostNapisane: N sty 15, 2012 7:13 pm 

Bartuś na alegro w czesciach ktos ma do sprzedania,jesli laska haha zerknij:) A czy ktos ma moze do uzyczenia na dwa dni gaznik....jestem z krakowa i bylbym bardzo wdzieczny za pomoc,we dwoje zawsze szybciej dojdzie sie co jest nie tak niz w pojedynke.

PostNapisane: N sty 15, 2012 8:20 pm 

Ja bym tego nie kupił gdyż nie jestem przekonany co do jakości tego zestaw, poza tym cena jest dość wysoka. Możesz pomyśleć że się upierdliłem z polecaniem sklepu DDM ale mają doby wybór "dobrych" części.
Może się załapiesz na promocje :wink:

PostNapisane: Pn sty 16, 2012 1:21 pm 

Bartuś wez sie odezwij na meila gregorysiergiej@interia.eu mam kilka pytan.....? tylko w temacie wpisz Baja