Witam.
Chciałbym nabyć swój pierwszy model (posiadam jedynie słaby model Bycmo z prenumeraty).
Jedyne co wiem to to, że chce by był to model RTR, Nitro, do 2tyś zł(wiadomo Savage trochę droższe)

Po głowie chodzi mi wiele modeli ale głównie patrzę na te od HPI. Dlaczego a dlatego, że jak już wyczytałem na forum jest wiele części zamiennych do modeli tej firmy więc będę mógł poprawiać, ulepszać i ogólnie tuningować.
Ważne jest do czego będę używał swój model, a po głowie chodzi mi skatepark i skoki, zrobienie jakiejś fajnej trasy na działce i ogólnie wypady do lasu.
Czy myślę o jakiś zawodach na przyszłość. Hm... Na przyszłość może tak, ale wiadomo najpierw muszę poznać się na tym wszystkim bo jestem zielony a do tego w moim mieście nie ma żadnego klubu ani organizowanych zawodów (może uda mi się to jakoś kiedyś zorganizować).
Po głowie chodzą mi takie modele jak Savage, TROPHY Buggy 3,5, TROPHY Buggy 4,6, Pulse 4.6 Buggy, BULLET ST 3.0, FIRESTORM 10T, Kyosho Inferno NEO.
No i tu jest problem bo nie wiem co wybrać. Czytałem trochę tematów na forum i wielu z was pisze, że lepiej zainwestować w coś lepszego typu Losi czy Mugen. Racja ale na to przyjdzie czas... Jeśli zrozumiem, że jestem w tym dobry i że chcę się tym zajmować to pieniądze na pewno się znajdą na dobry model do zawodów.
Teraz chcę coś do zabawy i do poznawania. Savage są fajnymi modelami ale są chyba mniej stabilne niż Trophy chociaż mogą wjechać w gorszy teren. Jest wiele za i przeciw...
Może Wy podpowiecie mi który Savage waszym zdaniem jest Najlepszy i który Buggy jest Najlepszy?!
Jak już pisałem chciałbym mieć dużą możliwość wymieniania części, Podłogi, amortyzatorów, wahaczy na mocniejsze na lepsze i tu także moje pytanie który z tych modeli posiada najwięcej części, nie chodzi mi o części takie same jak w modelu które będę mógł kupić lecz o takie lepsze mocniejsze z lepszego tworzywa.
Mam nadzieję, że rozumiecie coś z tego co napisałem:P
Z góry bardzo dziękuję za podpowiedź.
Pozdrawiam Wszystkich!