Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest So maja 02, 2026 10:26 pm

Autor
PostNapisane: Śr kwi 25, 2012 3:16 pm 

Witam.

Ostatnio myślę o zakupie ( no ratalnym bo żona zabije ) Baji 5b.
Znalazłem na stronie Nitrotek.pl dość ciekawy model z niezłym silnikiem w bardzo atrakcyjnej cenie http://www.nitrotek.pl/najdro/shengqi-1 ... escription

Jeśli mogę mieć do Was prośbę, to proszę oceńcie model który mi przypadł do gustu...

A cha, i czym różni się ta baja od tej za 3900zł ??? Aluminium???

Pozdrawiam.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Śr kwi 25, 2012 6:52 pm 

Haha, dobra kategoria "najdroższe" :P
Ta baja do której podałeś link jest repliką, podróbą jak kto woli.
Te za 3900zł to oryginały :mrgreen:

Edit:
Wyprzedzę twoje pytanie.
Nic nie wiem o żadnych replikach, ale ta wygląda na całkiem niezłą.
Fajnie, że ma plastikowe wahacze, mniejsza masa.
Tylko ciekawe jak z ich wytrzymałością :roll:
Pozdrawiam.

PostNapisane: Śr kwi 25, 2012 8:17 pm 

Właśnie tak się waham, bo nigdy nie miałem spaliniaka a to co za firma to sam nie wiem, nic mi to nie mówi.
Wizualnie mi się podoba, ale chciał bym zobaczyć jak to śmiga w realu a nie oglądać jakieś filmiki na nitroteku czegoś co nie jest właśnie tym o czym mowa.

W grę wchodzi jeszcze żywotność silnika, a lubię dawać po piź*** ( sorry ) więc nie wiem jak się to zachowa przy mojej jeździe...

Moim zdaniem cena jest dobra a nawet bardzo jeśli miało by latać to podobnie do Baji...

Może ktoś już posiada taki model o którym mowa ???

PS: muszę się poprawić bo tam nigdzie nie piszę baja 5B tylko "Shengqi Baja" sorki za pomyłkę...

PostNapisane: Śr kwi 25, 2012 9:22 pm 

Może lepiej byłoby jakąś używaną baję na ebay'u wyrwać :?:
Słyszałem, że okazje są nieziemskie :mrgreen:

PostNapisane: Pt kwi 27, 2012 5:31 pm 

Używana ???

Nie nie jestem zwolennikiem używanych, a tym bardziej z e-baya...

Dziś rozmawiałem z ludźmi z dwóch sklepów nitrotek i coś tam jeszcze... co się okazało udało mi się wyrwać model ( ze sklepu coś tam... ) za 1850zł już na gotowca łącznie z przesyłką...
Bo w zasadzie na oryginalną baje mnie nie stać a poza tym myślę że na jakiś czas starczy taka "zabaweczka"

Czyli jak się domyślacie zakup postanowiony, kwestia przelewu...

Pozdrawiam i dzięki za rady...

PostNapisane: Pt kwi 27, 2012 7:14 pm 

"Ze sklepu coś tam"... OK :mrgreen:
Z resztą, po co zakładasz temat jak i tak byłeś pewien, że kupisz ten model, nie rozumiem...

PostNapisane: So kwi 28, 2012 3:18 pm 

Tadek... ehh

Nie ma 5 latek żeby odpisywać na twoje "zdaje mi się" ale skoro tak podchodzisz do tematu to ok...

Po pierwsze nie miałem zamiaru się tu czymś chwalić ( że niby kupie model "clona" i założę sobie temat na rcauto ) bo są lepsi co mają więcej kasy to mogą sobie pozwolić na takie cuda.
po drugie mam model w skali 1/10 od stycznia tego roku więc nie wymagaj ode mnie żebym się na wszystkim znał ( po to jest forum i telefon żeby zadzwonić do sklepu i pogadać ew mail... )

Chcę urozmaicić sobie życie które i tak w większości dni jest do dupy, a Ty mi wyskakujesz po co mi ten temat ??? po to żeby ktoś się wypowiedział ( np:ktoś posiadający taki model lub ktoś co miał styczność z takim modelem )
Stać mnie na taki, lepszego w tej cenie i rozmiarach nie znajdę więc po przemyśleniu tematu i o rozważaniach za i przeciw postanawiam go kupić...

To może mi coś zaproponuj do 1900zł ??? oczywiście nie wchodzi w grę e-bay bo jak pisałem wcześniej nie jestem zwolennikiem rzeczy używanych...
Oczywiście jak jesteś taki obcykany to znajdziesz mi model w tej cenie oczywiście na benzynę bo nitro nie wchodzi nawet w grę...

Może napisałem to po chamsku ( jak Cię uraziłem wybacz ) ale nie wydaje mi się żeby każdy z nas był super ekstra wszech wiedzący w tej dziedzinie... ( no chyba że się mylę )

Pozdrawiam...