danteforum napisał(a):
Zubożona? Mógłbyś uwzględnić różnice pomiędzy jednym i drugim bo z pewnością je znasz:D
HB lightning stadium 2 pro kosztuje 1999zł przed chwilą patrzyłem.
Znam, bo dawno, dawno temu byłem bliski kupienia takiego Lajta.
Dla mnie największym minusem Trophy są Hexy z tymi cienkimi ośkami. Paru osobom już one się złamały. Nie wiem, czy aż tak trzeba było oszczędzac w tym miejscu, tym bardziej, że trofi bagus ma już standardowe hexy, o ile się nie mylę.
Pod względem jakościowym i wytrzymałościowym jest sporo różnic między HB i Hpi. Część z tych różnic ma znaczenie, część nie ma zupełnie. Takie rzeczy jak carbon można sobie podarować. Na początku to czego potrzebujemy najbardziej to wytrzymałość. HB ma odchudzana płytę 7075, lepsze dyfry, zwrotnice i Huby CNC, no i lepsze przeniesienie napędu. Cena wersji KIT nie bierze się z znikąd.
Płyta w trophy powinna sie trzymać, bo ma solidny tylny brace, problemem moga byc wspomniane wcześniej ośki i odlewane zwrotnice przednie. To są części, które dość mocno dostają przy nieudanych lądowaniach, albo gdy w cos uderzymy.
Wiele osób wymienia tez standardowe dyfry na PRO.
danteforum napisał(a):
Boże... To ja nie wiem. Może kupię sobie hulajnogę...
W Twoim bliźniaczym wątku w innym dziale Wiktor podał Ci przykład RB ONE
P.S. Wielu początkujących nie ma zaufania do używanych podwozi, to już taka reguła. Najczęściej jednak wygląda to tak, że kupujemy RTR-a, a po roku (często udręki) podwozie kończy albo na Allegro sprzedane za 1/8 kwoty jaka nas ten model kosztował, albo w piwnicy. W tym samym roku widzimy, jak podwozie się zużywa, gdzie są jego słabe punkty i myślimy sobie, że trzeba było brać zawodniczą używkę, bo tam te słabe punkty są wyeliminowane.
Oczywiście kupno używki to ryzyko i początkującemu radziłbym kupno używki tylko w przypadku kiedy ma za doradcę doświadczoną w temacie osobę, która przefiltruje mu ogłoszenia.