|
witam!!! mam ten model i raczej jestem z niego zadowolony ale wprowadziłem oczywiście kilka ulepszeń.jak na zestaw RTR to model jest bardzo mocny i wytrzymały. przede wszystkim zacząłem od wymiany oryginalnego serwa skrętu na mocniejsze i z metalowymi trybami (oryginalne padło po kilku ostrzejszych przejazdach na torze) wykasowałem luzy na łożyskach kół przez podłożenie podkładek pod hexy ok 0,6mm grubości. napełniłem dyferencjały gęstym olejem 30K co znacznie poprawiło jazdę w zakrętach (fabrycznie w dyfrach jest tylko trochę smaru) dołożyłem stabilizatory zawieszenia oraz zalałem amortyzatory olejem 65W co znacznie utwardziło zawieszenie i poprawiło trakcję. przy silniku i filtrze powietrza nie robiłem nic gdyż nie było potrzeby,filtr oczywiście jest nasączony specjalnym olejkiem.
_________________ SERPENT COBRA + combo XERUN 4247SD + DX3S SERPENT COBRA-T + silnik SH PT28 + tłumik JP-2 + radio DX3S HOT BODIES D8 + silnik NINJA JX-21B01 + DX3S było: KYOSHO INFERNO 7,5 MP + HK GT2 i HYPER ST PRO+HK GT3B
|