|
Witam
Kupiłem model w skali 1/24 XciteRC XRC2i Napędzany jest szczotkowym silnikiem 131. Można do niego zamontować silnik 180 bo jest miejsce i jest taki dostępny jako opcja. Znalazłem taki silnik również w HPI napędza któryś model do driftu 1/18
Ale... znalazłem że--silnikiem 180 napędzana jest również Lama. Do lamy dostępne są silniki Xtreme w sumie za podobną cenę co blaszak od HPI W lamie są dwa silniki oznaczone jako A i B
Główne pytanie czym różnią się silniki A i B z lamy? Mają może różne kierunki pracy przez co inaczej ustawiony timing(nie wiem czy to się tak nazywa,chodzi mi o ustawienie szczotek w stosunku do położenia magnesów.) Czy tylko położeniem zębatki. Na zdjęciach widać że mają odwrotnie przylutowane kable-zamienione plus z minusem. Chyba to jedyna różnica.Ale nie jestem pewny.
Czy w ogóle silnik taki nadawał by się do napędzania autka? Wydaję mi się że tak.
_________________ Savage FLUX.......XSTR + ezrun 60A + 12T.......Redcat sumo 1:24....E-firestorm Był-TL-01b Bonzer.....Był-E-SAVAGE.....Był-LamaV3
|