no to w takim razie jaki silnik polecacie do tego autka
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... ystem.htmlregiel mam CAR HK-30A i pakiety 2S max 32A lub 3S 44A oryginalny silnik miał 4800kV rozstaw otworów montażowych 16mm 2,5M lub 17mm 3M tak żeby i w piasku można było poszaleć? może być silnik około 3000kV wtedy zasilę pakietem 3S lub około 4000kV wtedy pakiet 2S.
Edit:
Wziąłem tył silnika lekko potraktowałem zmywaczem do paznokci i udało mi się go rozebrać

W środku było przy magnesie mnóstwo pyłu, odrobinę kamyczków i trochę zalepionego piachu. o ile wał z magnesem łatwo wyczyścić to zastanawiam się jak dokładnie wyczyścić uzwojenie silnika bezszczotkowego boje się, że zmywacz może uszkodzić lakier na uzwojeniu. potraktuje silnik powietrzem pod ciśnieniem tylko zastanawiam się czy benzyna ekstrakcyjna czy coś podobnego nie wyczyściło by dokładniej uzwojenia nim je przedmucham nie niszcząc izolacji uzwojenia? ewentualnie jakiego środka użyć?
Edit:
po przeczyszczeniu było trochę lepiej, ale silnik na pierwszy pakiecie nadal się grzał pakiet musiałem wyjeździć na 2-3 razy później przy drugim pakiecie było już ok wyjeździłem naraz cały pakiet i silnik był lekko ciepły jakieś 40-45 stopni (nie parzył był po prostu ciepły). nawet podłączyłem na próbę pakiet 3S autko stało się istnym szatanem aczkolwiek nawet na asfalcie jest wtedy nie do opanowania i wtedy trzeba kontrolować temperaturę silnika. zresztą dyferencjał, który zrobiłem na sztywno nie wytrzymał pakietu 3S

muszę na nowo zakleić dyferencjał żeby wszystko ładnie działało i będę używał tylko pakietów 2S. Zamówiłem nowy silnik, ale jak ten będzie się dobrze spisywał to pewnie nowy sprzedam na giełdzie