Witam. Dzisiaj jeździłem modelem i niestety problem znowu się pojawił. Problem jest na pewno związany z temperaturą jakiegoś elementu, gdyż przez 2-3 pierwsze minuty jest wszystko ok, później jednak zaczyna przerywać aż w końcu nie chcę ruszyć nawet z kołami w powietrzu, tylko po wciśnięciu gazu rusza nimi trochę do przodu trochę do tyłu.
Tym razem podejrzane są złączki, gdyż po kilku minutach można było się o nie oparzyć, są to oryginalne T-Deansy (przynajmniej o takie prosiłem w sklepie i podobna cena). Normalnie były zimne.
Wyeliminowałem pakiety, gdyż nawet włożenie świeżego pakietu nie pomaga.
Myślę, że winne są wtyczki, kable chyba raczej nie (12AWG). Spróbuje przelutować na goldy 4mm i zobaczymy
Dziwne przy tym jest, że silnik i regiel nie sa wcale gorące, mają może po 40 st.C. a silnik ma tylko zwykły radiator.
Jeszcze możliwy jest błąd oprogramowania w reglu, gdyż jak się mocniej popchnie model to czasami załapie i pojedzie z pełną mocą potem przez chwile jeździ, nawet się zatrzymuje i rusza, a za chwile przy jakiejś prędkości spada moc silnika i d..pa.
Odczułem dzisiaj trochę braku mocy w modelu (ok. 95% mocy normalnej).