KuBa 98 napisał(a):
Mam samochody w rodzinie

Nie pomyślałem o takim sprawdzeniu stanu ładowarki.
Niestety ładowarka jest już po gwarancji, ale zakladam, że to zasilacz.
To teraz mam pytanie troche teoretyczne, ładowarka ma max moc 10A, czy nic sie nie stanie jak na chwilę podłączę akumulator Turnigy 5800mAh 40-80C 2S pod ładowarkę (pomijając gniazdo balansera) i ustawie prąd 10A (akumulatorowi to nie zaszkodzi)?
Dobry przykład z tym porshe

Luki35, wiem, że ten prąd jest na codzień wystarczający, ale jak przychodzi potrzeba szybkiego naładowania, a tu takie cyrki... Czasami 4.5A to za mało :/
I masz racje masz mocna ladowarke zeby moc szybko ładować baterie lub ladowac kilka naraz ... Ładowarka nie ma mocy 10 amper tylko natężenie prądu 10 amper moc ma pewnie 300 watt
co oznacza np ze pakiet 25 v mozesz ladowac z natezeniem 10 amper co jest jak dla mnie juz wystarczajace...
odnośnie podłączenia akumulatora Turnigy 5800mAh 40-80C 2S pod ładowarkę bedzie mial on za male napiecie zeby wlaczyc ladowarke... musisz podpiaccoszprzedzialu okreslonego winstrukcji zapewne 12-18 v wiec zepnij 2 takie pakiety i bedzie okej - bateria oddaje ponad 200 amper

wiec nic jej sie nei stanie jak oda 10 amper

jak jestem na torze to czasem laduje baterie z akumulatora samochodowego to jest najprostszy sposob