Heh
Ja bardzo żałuję, że Zaremby nie było na ETS, może by mi powiedział co przestawić w SPX stock cośtam
Profil 8, lipo mode, silnik z timingiem na 0, środek, 10+ i albo stoi i silnik 13.5T zimny, albo stak samo stoi (wolny) i 90 gradusów na
obudowie, zaczyłem od przełożenia ~6.2, tak żeby go nie spalić, mniejszy atak, źle, większy o 3,4 zęby jeszcze gorzej.
Regiel miałem nowy, z pudełka od kol. z Wilna, ponieważ on wrócił do Tekin RS.
Swój GM 95 doprowadziłem w piątek do stanu: jedzie (jest średnio na torze), 60 gradusów na obudowie, przełozenie 5.0,
na sobotę ustawiłem FDR na 4.05, na ostatniej eliminacji zmieniłem na 3.9 ale po 10 kółkach i pomiarze temp Edgar kazał
zaprzestać jazdy, przegięte

100 gradusów.
Co bieg jechałem lepiej i pewniej, niestety silnik ulegał degaradacji

Z tego co widziałem (podam co ciekawsze regle)
- Rob_K (Robert Krens z Amsterdamu) jechał na mamba max pro (wersja z sensorem), skończył na 23 miejscu,
- Lokanas (Mindaugas Ambrasas, Wilno) tekin pro, 41 miejsce, (jego finał E dostarczył mi najwięcej emocji, odpowiednio 1, 2,1, moim starym asso

),
- Möllenkamp Myke (GM 120 V2, z tego co pamiętam, miewał około 80-90stopni, przełożenie, z tego co pamiętam 5.5 do 5.8 ), 44ty,
- Paskevicius Ramunas, LRP tc-sphere 70850, 83 miejsce,
- Ja (należę do słynnej grupy Pussy Drivers), 84 miejsce na 98 sklasyfikowanych.
Co do czołowej stawki, wypatrzyłem regle Speed Passion i spx'y ale nie wnikałem zbytnio, SPX mode 8, SpeedPassion, nie wiem.
Po wynikach, wystarczy porównać wyniki pierwszych 20 ludzi z Robertem, Lokanasem, Myke.
Nie regiel czyni zwycięzcą.
Z rozmowy z Myke, wiem, że był wyjątkowo zadowolony z nowego regla Gm'a, od samego początku w Warszawie jechał bardzo szybko.
Z rozmowy z Robertem, wiem, że również był zadowolony z swego regla, mamba max pro i że nie odczuwa potrzeby zmiany na coś innego, jest tani, lekki, działa.
Co do silników SP 13.5T 3.0, są jakie są, widziałem:
- krzywa ośka (atak chodził po owalu, Donatas),
- luźne łożyska w obudowie (Grzesiek Kopertowski),
- niedziałający sensor (G.K. lub Maciek Chałas).
Mój silnik zaczął jako tako działąć po dosunięciu wirnika do sensora, ale i tak szału nie było, miałem okazję pojechać po torze,
na silniku 13.5T GM Evo i było dużo lepiej

ale to było nie legalne ;P dlatego zrobiłęm to bez pchełki, żeby mieć porównanie co jest źle.
m.