Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pt kwi 17, 2026 8:12 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor
PostNapisane: N sie 12, 2012 7:34 pm 

witam wszystkich ,mam małe pytanko odnośnie regla .
jaki byście polecili na zastępczy mamba . xerun 150 . lrp ix8 .orion 180a .tak owe mam pod rękom a tekin już 2 jedzie do producenta ,ale to xxxx już po paru jazdach jest tak zajeb.... w środku że diod nawet nie widać niby taka zajefajowa firma :?

B-44.1 tekin
RC 8.2E tekin
KO PROPO EX 1 KIY

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Pn sie 13, 2012 8:06 pm 

Nie wiem co ty robisz z tymi reglami ale mój po dwóch sezonach wygląda jak nowy ba nawet dalej działa :)

PostNapisane: Pn sie 13, 2012 8:21 pm 

Zależy od modelu.
U mnie w 8ight'cie buggy, syf spod kół leci prosto na regiel, więc jest słabo.
Ostatnio wysypałem niezłą kupkę piasku, trochę mnie to wnerwiło!
Rozkręciłem, wszystkie płytki pokryłem Plastic Dip'em i dosłownie zalałem przeźroczystym silikonem.
Sprawdziłem, podłączyłem, wszystko działa :D
W razie czego, jakby się grzał, to zawsze można usunąć, wystarczy lekko naciąć i odchodzi cała powłoka ;)
Pozdrawiam.

PS: Nie psiocz tak na RX'a, bo to najlepsze combo, jakie może być :twisted:

PostNapisane: Pn sie 13, 2012 11:08 pm 

witam ,mam go zamontowanego w miejscu przeznaczonym na niego
lata on w team rc8.2e .
tak jak pisałem po paru jazdach na torze nawet nie widać jaka dioda świeci .
jutro kupię nowego a tego wyślemy na reklamację jak uwzględnią to będę miał 2szt

ps nie są drogie to niech leży w zapasie :mrgreen:

B-44.1 tekin
RC 8.2E tekin
KO PROPO EX 1 KIY

PostNapisane: Wt sie 14, 2012 2:38 am 

sebaluba1 napisał(a):
witam ,mam go zamontowanego w miejscu przeznaczonym na niego
lata on w team rc8.2e .
tak jak pisałem po paru jazdach na torze nawet nie widać jaka dioda świeci .
jutro kupię nowego a tego wyślemy na reklamację jak uwzględnią to będę miał 2szt

ps nie są drogie to niech leży w zapasie :mrgreen:

A co myślisz że jak założysz regiel od mamy czy xeruna czy innego combo to mniej się brudził będzie? Nie rozumiem do końca co chciałeś powiedzieć słowami ",ale to gówno już po paru jazdach jest tak zajeb.... w środku że diod nawet nie widać niby taka zajefajowa firma" To może weź pędzel i wyczyść.... Albo może lepiej odkurzaczem go weź zaatakuj;) Model jak się ubrudził to też odesłałeś? Słów mi brak. Może samolot kup, w powietrzu z pewnością się tak nie brudzi, a jak zaryjesz kreta to odeślesz do producenta powiesz że spadł i nowy się należy o ;)

P.S. Może i ja bym odesłał swój model, on po 5 zawodach stoi taki brudny, syf w reglu z pewnością został po przedmuchaniu spręzarką, diody widać ale co tam wyśle może wymienią odrazu z modelem na nowy:)

PostNapisane: Wt sie 14, 2012 5:42 pm 

siemka ,ty kolego ogarniasz temat ,model po każdej wizycie na torze czyszczę czyli wd40 i kompresor .a odnośnie tekina to napisałem że na pewno cena nie idzie w parze z jakością ,sorki po każdej wizycie rozkręcać model żeby wyjmować regiel i go czyścić pędzelkiem odkurzaczem ,a może wynająć serwis do codziennego rozbierania tekina .ciekawe po ilu razach śrubki powypadają same a potem geniuszu co proponujesz super glue i do następnej wizyty na torze .zapytałem jak się mają inne regulatory czy tak samo są tak mało szczelne na kurz

B-44.1 tekin
RC 8.2E tekin
KO PROPO EX 1 KIY

PostNapisane: Wt sie 14, 2012 6:57 pm 

Xeruna nie czyszczę codziennie, po sezonie wysypuję z niego kupkę piasku... Ale nie mam zamiaru się tym przejmować

PostNapisane: Wt sie 14, 2012 9:01 pm 

Masz już tyle modeli za sobą, a pieprzysz jak 12-letni dzieciak, który latał parę razy nikko... :?

PostNapisane: Cz sie 16, 2012 12:07 pm 

sebaluba1 napisał(a):
siemka ,ty kolego ogarniasz temat ,model po każdej wizycie na torze czyszczę czyli wd40 i kompresor .a odnośnie tekina to napisałem że na pewno cena nie idzie w parze z jakością ,sorki po każdej wizycie rozkręcać model żeby wyjmować regiel i go czyścić pędzelkiem odkurzaczem ,a może wynająć serwis do codziennego rozbierania tekina .ciekawe po ilu razach śrubki powypadają same a potem geniuszu co proponujesz super glue i do następnej wizyty na torze .zapytałem jak się mają inne regulatory czy tak samo są tak mało szczelne na kurz

Ogarniam jeszcze co piszesz. Piszesz że odesłałeś 2gi regiel do producenta bo się regulator tobie zakurzył.....
Problem polega na tym że masz jakieś dziwne problemy, znam i widuje ludzi na torze i na zawodach z kombem tekina i jakoś nikt nie ma takich problemow jak Ty. Jeśli chodzi o mnie, dbam o model na swój sposób, jeśli wymaga czyszczenia czyszcze i tp. natomiast diody na reglu czy je widze czy nie nijak nie wpływają na prowadzenie modelu, czy je widze czy ich nie widze.... jeździ się tak samo. A z tym Twoim czyszczeniem kompresorem z wd40 to powodzenia Ci życze....

PostNapisane: Cz sie 16, 2012 12:30 pm 

Jeżeli wysyłasz regiel, do Tekina, tylko dlatego, że się zakurzył i oni odsyłają Ci nówkę, bądź wyczyszczony, to oznacza jedno...
JEST TO ŚWIETNA FIRMA, bo nawet, jak w twoim przypadku, dla ekstremalnie trudnych klientów mają cierpliwość :roll:
Więc przestań wykrzykiwać, "tekin rx8 ale gówno", tylko weź się za siebie i trochę poczytaj o modelarstwie.
Może wtedy nie będziesz musiał zakładać takich "gównianych" tematów, tylko samodzielnie wyciągniesz wnioski :wink:

PostNapisane: Pt sie 24, 2012 3:39 pm 

ja swoje i wy swoje ,to właśnie nasza polska kochana .nigdy tam nie wrócę , a to co to już kompresor i wd 40 to już tak samo nie dobre hmmm
no tak zapomniałem w POLSCE jest inaczej
plis oświeć mnie jak to się robi .
Co do tekina to nie zmienię zdania ,jest tak nie szczelny że szok
a odesłałem go dlatego bo od tego kurzu w środku dostał zwarcie .zobaczymy czy co odpiszą .
nowego tekina potraktowałem liquid tape i jest wantet

B-44.1 tekin
RC 8.2E tekin
KO PROPO EX 1 KIY

PostNapisane: Pt sie 24, 2012 3:55 pm 

Jeśli ktoś uważa, że za cenę jaką trzeba zapłacić za RX8 powinien on być bardziej zabezpieczony i mniej awaryjny to ma do tego prawo i jak najbardziej ma prawo nazwać cos po imieniu.
Zresztą to nie jedyny przypadek uszkodzenia RX8 przez syf w środku., a raportów o uszkodzonych tekinach było zdecydowanie więcej niż takich alertów odnośnie innych napędów

Jeszcze jedno, jeśli Tekin wysyła bez problemu nowe regulatory to chyba dlatego, że jest cos na rzeczy i wiedzą, że zdu… w tym miejscu :wink:

PostNapisane: Pt sie 24, 2012 5:47 pm 

i właśnie o takom odpowiedz mi chodziło ,szacun zajebisty ,bo na tym forum jeśli coś jest z górnej pułki to znaczy że nie może być lipne ,tzn że użytkownik jest lipny i się nie zna .do ***** nędzy regiel jest dla nas czy my dla regla hejheloooo.
sorki płacę i wymagam ,a jeśli po każdej wizycie za torze mam rozbierać i czyścić regiel to sory ....

B-44.1 tekin
RC 8.2E tekin
KO PROPO EX 1 KIY

PostNapisane: Pt sie 24, 2012 7:13 pm 

sebaluba1 napisał(a):
sorki płacę i wymagam ,a jeśli po każdej wizycie za torze mam rozbierać i czyścić regiel to sory ....

Taak, tu jest Polska i ja też tu płace i wymagam, tylko co z tego że ja wymagam jak to nikogo nie interesuje. Tak tutaj możemy dostac towar uszkodzony fabrycznie lub z wadą prosto ze sklepowej półki za polskie ciężko zarobione pieniądze i nikt nam tego towaru na nowy nie wymienia, bo w Polsce funkcjonuje takie coś jak reklamacja i czekanie 30 dni, a potem kolejna reklamacja i kolejna bo jeśli nie wymienią na nowe to trzeba znowu reklamować. Może tam u Ciebie jest inaczej, to może pisz na tamtejszym forum i tam Ciebie ktoś zrozumie. Bo ja w dalszym ciągu nie rozumiem o co Ci chodzi z tym brudzącym się reglem, w modelu wszystko się brudzi i po każdym wypadzie sie go czysci czy to regiel czy kuźwa koła czy buda. Ja się ma dobry sprzęt to się o niego dba i liczy się na to że będzie służył jak najdłużej. Ja osobiście nie widziałem sensu płacić za tekina bo mambe miałem sporo taniej, więc mam mambe i jestem z niej zadowolony, czyszczę i dbam jak każdy, nie leje do niej wd 40 i nie czekam aż tam się zwarcie zrobi żeby odesłać do reklamacji bo zaraz by mi oddali z powrotem i powiedzieli "panie sam żeś to spalił".

A żeby nie być gołosłownym że mamba też się brudzi to prosze, obejrzyj sobie te zdjęcia (2m45s) i sam stwierdź czy twój model/regiel się brudzi bardziej czy mniej. Ah jeszcze też dopisze że combo w modelu jest w fabrycznym stanie, nie zalewane żadnymi PlastiDipami ani innymi "du pe re lami".

sebaluba1 napisał(a):
takom

popraw się... To już drugi taki błąd 5cio latka.

PostNapisane: Pt sie 24, 2012 7:43 pm 

VlodY napisał(a):
Bo ja w dalszym ciągu nie rozumiem o co Ci chodzi z tym brudzącym się reglem, w modelu wszystko się brudzi i po każdym wypadzie sie go czysci czy to regiel czy kuźwa koła czy buda.

sebaluba1 napisał(a):
a jeśli po każdej wizycie za torze mam rozbierać i czyścić regiel to sory ....

Vlody, chyba co inego czyścic model po jeździe, a co innego rozbierac regiel wart 250$ po każdej jeżdzie, który po pierwsze możemy przypadkiem uszkodzić rozbierając go co tydzień, a po drugie jego budowa może nie wytrzymac tak częstego rozkręcania.
To, że coś się brudzi to normalne. Problem w tym, ze coś się brudzi bardziej niż inne regle, a do tego brud wewnątrz tekina go uszkadza.
Ja rozbierałem parę razy w zyciu Xeruna i jest w nim zawsze dośc czysto, może dlatego, że ma do okoła obudowy silikoną uszczelke. Nawet jeśli był tam piach, to z reglem problemów nie miałem. A to, że kolega pisze tu, na polskim forum, to tylko na plus, bo może ktos nie bedzie musiał wydac tych polskich, cięzko zarobionych pieniędzy na "najlepszy" regiel na świecie.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona