Futaba, czy Sanwa, a szczególnie "topowe" modele apek tych firm nie mają prawa zawieść czymś takim jak utrata sygnału, czy problemy ogólnie rozumiane problemy z "łącznością". Nie maiłem M11, ale o 3PKS mogę powiedzieć, że różni się od 3PK tylko paroma funkcjami dla modeli w skali 1:5, i 4-kierunkowym joystickiem zamiast guzików. Moja wersja ma wbudowany fail save, i nie jest to takie "g", że jak ktoś wejdzie na Twoją częstotliwość to model będzie słuchał innej aparatury (w efekcie czego stracisz nad nim kontrolę), tylko wtedy włączy się FS (ta funkcja działa tylko w modulacji HRS i PCM). Zasięg... hmm... nigdy nie miałem problemów, nawet w modulacji PPM nigdy nie maiłem zakłóceń, ani problemów z zasięgiem. Co do funkcji, to ja akurat dużo z nich nie wykorzystuję, aczkolwiek bardzo sobie chwalę możliwość ustawiania krzywych gazu/hamulca/ skrętu, to wykorzystuję. Nikt nie będzie opisywał wszystkich funkcji i ich działania, bo od tego jest 140- stronnicowa instrukcja

. Sporo z funkcji pewnie nigdy nie będziesz używał, jak np: tych dla skali 1:5, czy łodzi, ale można powiedzieć tylko, że jeśli kiedyś dowiesz się o jakiejś funkcji, i dowiesz się jak ktoś, gdzieś taką w swojej apie wykorzystuje, to z pewnością będzie się znajdowała też w menu Twojego radia

, bo i M11 i 4/3PK mają chyba wszystkie możliwe.