Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest So maja 02, 2026 4:42 am

Autor
PostNapisane: So sty 24, 2009 4:51 pm 

Witam !!!
Od dłuzszego czasu śledzę forum ale dopiero teraz postanowiłem się aktywnie włączyć. Może na początek przedstawię sie. Na imie mam Sławek, jestem z Gorzowa Wlkp., modelarstwo... hm... od bardzo dawna, mam 39 lat :? . R/C dotychczas raczej Heli, a auta w ramach odpoczynku ale ostatnio zainwestowałem "poważniej" i w auta. I odrazu mam dylemat. Wśród modeli mam trzy "flagowe" moje auta, czyli :
- Baja 5b SS (1:5 petrol - 26 cm),
- FG Porshe GT (1:5 petrol - 23 cm),
- HPI Hellfire SS (1:8 nitro - 4,6 cm).

Dotychczas używałem do wszystkich Acoms Hayabusy 2.4 GHz (jeden nadajnik + 3 odbiorniki) ale czasami były kłopoty z transmisją, więc postanowiłem zmienic radio. Po prześledzeniu forum, analizie instrukcji obsługi itp.... mój wybór zawęził się do :
1. Kopropo Ex-10 Helios 2.4 GHz
2. Futaba T4PK 2.4 GHz
3. Sanwa M-11 2.4 GHz

Radia niby podobne (w sensie funkcji)... a jednak. Dodam że w porsche są dwa serwa na hamulec (tył tarcza i przód tarcze hydraulika) więc chyba przydatny byłby mikser hamulca....
Proszę o pomoc w wyborze, opinie na temat użytkowania w/w nadajników, jakości wykonania itp.
Prosze również o radę, jakie serwo jest najlepszym wyborem do danego typu radia (raczej digital - chodzi o szybkość reakcji ale i moc - skala 1:5 :wink: )

Z góry wszystkim dziękuję za odpowiedzi i poświęcony czas.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość