Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Wt kwi 21, 2026 5:55 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor
PostNapisane: Wt sty 30, 2007 3:59 pm 

Nareszcie znalazlem trochę czasu żeby pobawić się tym ustrojstwem. Jak na początku bylem sceptycznie nastawiony do tego radia tak teraz zaczynam zmieniać zdanie. Największym problemem dla mnie byl powiedzmy delikatnie ,,specyficzny wygląd,, ale po dluższym potrzymaniu w ręce można się przyzwyczaić a nawet zaczyna radio leżeć w ręce. Dużym atutem jest jego waga- 667gram co stawia go w czolówce z MPX Profi Car, pod względem wagi. Plastik- kupa, niedopracowany i jakby z dziecinnej formy wyjęty, ale ...... wlaśnie
Zawodnik na podeście nie ogląda swojego nadajnika, radio ma być dla niego niezawodne i ergonomiczne. Te cechy spelnia to radio a po zainstalowaniu najnowszego oprogramowania dostajemy znacznie więcejmożliwości. Możemy każdemu przyciskowi przypisać odpowiednią funkcje ( tego nie bylo w poprzednim oprogramowaniu) , wszystkie ustawienia można wykonac z kompa i jest to wygodne i szybkie. Wyświetlacz możemy sobie ustawić w takiej pozycji jak nam jest wygodnie . Po wlączeniu nadajnika i odbiornika czas synchronizacji jest trochę dlugi, ( kilka sekund) ale za to nadajnika nie musimy ,,bindować,, tylko raz odbiornik. Nadajnik jest 4 kanalowy i jak wcześniej napisalem można z nim od strony programowania zrobić doslownie wszystko.
Zobaczymy jak będzie w praniu czyli podczas wyścigu.
Odbiornik trochę duży, ale pamiętajmy że ma on w sobie pelną telemetrię i nie wymaga dodatkowych modulów tylko czujniki.
Na razie tyle, jak będę mial więcej info to podzielę się.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Wt sty 30, 2007 10:35 pm 

Czy ekran od telemetrii jest odczepiany?? Podczas wyścigu moze się przydać mechanikowi. Jak dokłądnie jest z temperaturą (ustawioną przez nas jako maxymalna )a ograniczeniem wychyłu serwa gazu :?:

Tytuł:
PostNapisane: Wt sty 30, 2007 10:57 pm 

Monitor nie jest odczepiany, ale można go ustawić pod kątem dla siebie. Wiem, że w czasie wyścigu nikt nie będzie kontrolowal temp. silnika, ale podczas tankowania wystarczy ,,rzucić okiem,, żeby to sprawdzić. Wartośc jest dużymi literami.
Alepowiem wam, że ilość ustawień normalnie powala. Walczę caly dzień ale można ustawić doslownie wszystko. Nawet częstotliwośc wibratora :lol:

Tytuł:
PostNapisane: Śr sty 31, 2007 11:58 am 

Czy ma funkcję bicia piany ? Niektórym się przyda . :D :D :D

Tytuł:
PostNapisane: Wt lut 06, 2007 12:02 pm 
-=ADA$=-

chwile sie tym bawilem i jedna rzecz ktora mnie uwiodla to 4 ogniwa w nadajniku i pobor pradu, minimalny, i 4 ogniwa znacznie redukuja wage i pewnie zmeczenie reki

Tytuł:
PostNapisane: Wt lut 06, 2007 2:05 pm 

Dokladnie tak jak napisaleś. Zobaczymy jak się spisze w Ostravie :lol:

Tytuł:
PostNapisane: Śr sie 15, 2007 12:14 am 

hey i jak te radyjko sie sprawuje ? jakies miales problemy itp ?

Tytuł:
PostNapisane: Cz gru 06, 2007 10:35 pm 

Podniosę temat bo nie ma sensu zakładać nowego.

Może więcej opinii na temat Nomadio. Przymierzam się do zakupu aparatury na wiosnę i raczej się skłaniam właśnie do Nomadio, jeszcze tylko dylemat między Nomadio React i Nomadio Sensor... W sumie nie zależy mi na wielkim wyświetlaczu jaki ma Sensor bo podstawowe parametry jakie są ważne to temperatura silnika i napięcie pakietu.

Na pewno od pierwszego posta Artura pojawiło się więcej tych aparatur w kraju a ich użytkownicy mają z nimi nowe doświadczenia i mam nadzieję że się nimi podzielą.

Tytuł:
PostNapisane: Cz gru 06, 2007 11:16 pm 

ja mam Nomadio React jestem bardzo zadowolony, ale cos przepalil mi sie czujnik temp. , ale jako apka to jest super, zero problemow, lekka, bateria dlugo trzyma, tylko polecic ;-)

Tytuł:
PostNapisane: Cz gru 06, 2007 11:19 pm 

Ja osobiście tego radia nie używam, a Artura akurat ręka boli i nie może pisać. Powiem krótko: zobacz jakie aparatury znajdują się na podiach całego świata, są tylko dwie FUTABA i Sanwa. Wybieraj z tych, nie słuchaj podpowiedzi, bo to co dla jednych jest udogodnieniem, dla innych może być przeszkodą. Radio to jedyny łącznik między Tobą a modelem, musi być takie, żebyś to Ty czuł, że jest najlepsze. A jak chcesz prognozy pogody, wielkość opadów w szkocji po 1952, skład pierwszej piątki w finałach NBA 2005 czy inne bardzo potrzebne informacje to kup Nomadio. Będziesz zachwycony ;)

Wyobraź sobie sytuację, że wchodzisz na prostą na pełnym gwizdku... i nagle przypomina ci się, że musisz sprawdzić temperaturę. Patrzysz na swoje Nomadio, pokazuje, że wszystko jest ok, podnosisz wzrok... i serwis zamiata to co zostało z twojego modelu...

Chyba rozumiesz

Tytuł:
PostNapisane: Cz gru 06, 2007 11:28 pm 

Po części masz rację, może za mocno wybajerzone, ale jednak chciał mieć telemetrię w apie i spectrum. Kolega ma Reacta, trzymałem to ręku i fajnie leży i co najważniejsze jest lekka. On chwali ale chciał bym usłyszeć opinie innych użytkowników :)

Tytuł:
PostNapisane: Cz gru 06, 2007 11:30 pm 

nie moge sie z toba zgodzic, mialem i m11 i inne ko, nomadio mi najlepiej lezy w reku, co do temp to tylko dodatek, ktorego nie trzeba uzywac,
zreszta nie trzeba patrzec, mozna ustawic odpowiednie sygnaly dzwiekowe czy wibracje, kiedy temp zbliza sie to okreslonej ;-)

to ze czolowka uzywa np futaby to tylko nazwa, bo tam seryjnego w niej nic nie ma, tak samo w modelu czy silniku, czy nawet kolach

Tytuł:
PostNapisane: Cz gru 06, 2007 11:51 pm 

brochas napisał(a):
to ze czolowka uzywa np futaby to tylko nazwa, bo tam seryjnego w niej nic nie ma, tak samo w modelu czy silniku, czy nawet kolach

:lol: :lol: :lol:

Tytuł:
PostNapisane: Pt gru 07, 2007 7:14 am 
PSVADEK

Lokalizacja: Rzeszów Auta: ...TRAXXAS REVO 3,3... .ASSO TC3 BRUSHLESS.
brochas napisał(a):
...to ze czolowka uzywa np futaby to tylko nazwa, bo tam seryjnego w niej nic nie ma...

hmm możesz rozwinąć myśl ? :D zastanawia mnie jaki hiper tuning można włożyć do aparatury poza spectrum, naklejkami i nowym kółkiem kierownicy :shock:

Tytuł:
PostNapisane: Pt gru 07, 2007 9:05 am 

Adrian Kopeć napisał(a):
brochas napisał(a):
...to ze czolowka uzywa np futaby to tylko nazwa, bo tam seryjnego w niej nic nie ma...

hmm możesz rozwinąć myśl ? :D zastanawia mnie jaki hiper tuning można włożyć do aparatury poza spectrum, naklejkami i nowym kółkiem kierownicy :shock:

nadajnik satelitary, nie do zakłócenia :mrgreen:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona