Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pt maja 01, 2026 11:54 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 65 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: N lis 05, 2006 7:49 pm 

servo futabe S3305 zakupiłem na skręt jak już pisałem jest z niego bardzo zadowolony. Zgodzę sie z wypowiedzią Wojtka który ma 100% rację. i teraz stoje w kropce które kupić z metalowymi trybami czy raczej nie kupować takiego drogiego ponieważ moim zdaniem nie ma tam wielki sił aby trzeba było inwestwać w metalowe zębatki. POMÓŻCIE jakie wybrać .

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: N lis 05, 2006 7:58 pm 

To tak jak pisałem wczesniej, naprawde warte swej ceny jest to Blue Bird. Uciąg bardzo dobry, równierz jak i predkosc które jest potrzebna na gaz/hamulec. Tryby masz metalowe więc nie obawiasz sie ze zajedziesz zebay ( ja juz jedno serwo airtronics straciłem które było na hamulcu w monsterze, ale to inna bajka tam jest wiecej do zatrzymania :P ) Jeszcze raz daje link do serwa. http://www.rcworld.pl/shop/index.php?pr ... prod_id=63 To nie będzie droga inwestycja, ale napewno dobra ! :)

Pozdro

Tytuł:
PostNapisane: So sty 20, 2007 7:55 pm 

Mam nadzieje, że nie zostane zakrzyczany za odgrzebywanie starych tematow i to jeszcze w kwestii, która wzbudziła tyle emocji...

Chciałbym wrócic do tego momentu serwa. Marek Pleskacz napisał (i miał 100% racji), że

MOMENT [Nm] = SILA [N] x RAMIE [m]

Problem w tym, ze parametr ten podawany jest na forum i w niektorych sklepach w kg/cm. Jak wiadomo kg/cm nijak na N*m sie nie przeliczy. Przejrzałem strony producentow i okazuje sie, ze oni wcale nie podają kg/cm tylko kg *cm! Stąd jest juz troche bliżej do N*m. Szperając dalej znalazłem informacje, ze w układzie ciężarowym jednostek miar kilogram jest także jednostką siły:

1 kG (kilogram siły) = 9,80665 N

Czy zatem mozliwe jest, że pisząc kg/cm popełniamy błąd, bo tak naprawde chodzi o kG*cm ?

(Jesli kogos to nie interesuje to niech sie prosze powstrzyma od komentarzy. A osoby, które potrafią wyjasnic kwestie tych jednostek, bardzo prosze o wyjaśnienie nam tego raz na zawsze)

Tytuł:
PostNapisane: N sty 21, 2007 9:32 am 

Masz rację, nie powinno być kg/cm a kg cm

Tytuł:
PostNapisane: N sty 21, 2007 11:24 am 

Artur Dzierzęcki napisał(a):
Masz rację, nie powinno być kg/cm a kg cm

Artur,

Trzeba by jeszcze wytlumaczyc, dlaczego [kg] a nie [N] albo [KG]?

[kg] jest jednostka masy a nie sily a moment jest iloczynem sily i ramienia a nie iloczynem masy i ramienia.

Powinno wiec byc [KGcm] albo [KGm] albo [Ncm] albo [Ncm] itd.

Pozdrawiam,

Marek

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 65 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5