Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pt maja 01, 2026 6:06 pm

Autor
PostNapisane: N lut 13, 2011 10:43 am 

witam,
czy ktoś może mi wyjaśnić, czy na poziomie użytkowania jednego modelu, zakładając że apka jest już na 2.4Ghz, inne apki mogą coś wnieść do użytkowania? widziałem modele ze wskazaniem napięcia baterii- przydałoby się, z tego co widziałem, można też wyciągnąć prędkość auta, czyli jakby są apki dwu kierunkowe. A czy coś jeszcze się może przydać na poziomie że tak powiem hobbystycznym a nie zawodniczym?
Mam apkę traxxasa w e-revo, przydałby mi się jeszcze jeden kanał, stąd tak bardzo powoli myślę o zmianie i nie wiem do końca jakie funkcje mogą się przydać poza ww i większą ilością kanałów.

E-revo, mamba na pokładzie:)

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: N lut 13, 2011 12:40 pm 

pomiar temperatury np też ; ))

PostNapisane: N lut 13, 2011 1:59 pm 

Apki z wyzszej polki maja duzo bajerow, niektore sa naprawde zbedne, np: ja mam apke Futabe 3pm 2,4ghz ona ma funkcje ustawienia hamowania serwa jak ABS, mozesz sobie ustawic jak szybko bedzie dzialal te ala ABS, kiedys sprubowalem czegos takiego ale zrezygnowalem z dwoch powodow:
1. strasznie nadwyreza serwo
2. hamowanie nie jest az tak atrakcyjne jak przy zwyklym hamowaniu.
Mysle ze takie gadzety sa niepotrzebne bo nawet najlepsi zawodnicy z tego niekorzystaja, bo nie ma takiej potrzeby, no chyba ze ktos lubi takie bajery to wtedy zlapie sie na taka apke.
Moim zdaniem w apce powinny sie znalesc takie funkcje jak:
wychylenie serw
szybkosc powrotu serwa
pamiec modeli
temperatura silnika, ewentualnei predkosc modelu, chociaz z tym to z tego co czytalem nie jest bardzo wiarygodna(moge sie mylic bo nigdy nie korzystalem z czegos takiego)
reszta to taki bajer.
Czolowi zawodnicy/modelarze nie patrza na bajery ktore ma apka ale na funkcje ktore najbardziej przydadza sie podczas jazd.
Wiec jesli chcesz zmienic apke na cos lepszego to zastanow sie ktore funkcje przydadza ci sie no i oczywiscie jak apka trzyma sie w reku, wiadomo ze drugie bedzie ciezkie do zrealizowania ale moze .............
Ale wybierajac apke nie kieruj sie tym ze apka ma podswietlany wyswietlacz czy pasek na szyje w zestawie :wink:
Raczej kieruj sie tym ktore z funkcji jakie oferuje dana apka tobie sie przydadza.

x2 crt

Kupie Jammin x2 crt w dobrej cenie, samo podwozie.
GG: 4743873