Witam,
Posiadam model Tamiya TL-01. Do niego dostałem aparaturkę, która niedziała za dobrze. Podczas jazdy czasami nie załapuje wsteczny, a ustawienie trimerem aby jechał prosto jest niemożliwe bo po minucie jazdy model sciąga w lewą lub prawą stronę, po wyreguowaniu znowu po jakimś czasie sie przestawia i tak można długo... Ciekawostką jeszcze jest to, że w różnych miejscach (czy to w domu czy na zewnątrz) serwo reaguje inaczej, istna poezja
Nie znam się na elektronice, nie wiem co moze być przyczyną i tez za bardzo nie wierzę aby dało sie to naprawić, po porstu tak to działa. Dlatego zastanawiam się nad zmianą na coś co bedzie dobrze działało. I tu moje pytania:
- W obecnyej aparaturze z tego co widze elektroniczy regulator prędkości jest zintegrowany z odbiornikiem. Czy jest możliwośc zakupu aparatury (w miare dobrej i przedewszytkim działającej poprawnie) tak samo skonstruowanej ? Czy jednak muszę zakupić aparature i dokupić regulator ?
- Czy bede mógł wykorzystać obecne kwarce w nowej aparaturze ? (27.225 AM). A moze to one są przyczyną zakłóceń ?
- Co moglibyście polecić (chodzi mi o komplet -pilot, odbiornik, regulatro, kwarce.... itd..) abym był zadowolony ?
Wiem, że wiekszośc z tch pytań moze wydawać sie błacha ale każdy rpzecież kiedyś zaczynał

Z góry dziękuje za odpowiedzi.
Pozdrawiam,
Marcin