Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 25, 2026 2:07 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor
 Tytuł: Fair Play
PostNapisane: Śr mar 16, 2005 10:24 pm 

Tyle piszemy o tym co było nie tak na zawodach, co budzi nasze pretensje itp. Tym postem chciałbym stworzyć temat, gdzie pisalibyśmy o pozytywnych aspektach rywalizacji, np. o tym, że ktoś komuś pomógł podczas zawodów, pożyczył jakąś część, coś doradził w ustawieniach, dzięki czemu tamten później wygrał i temu podobne.

Zaczynając ten wątek chciałbym nawiązać do trzech rzeczy, które pamiętam ze Zgierza:

1. czysta, ale zawzięta i pełna emocji walka w finałach mojej klasy - E-18 - podziękowania dla zawodników bioroących udział w wyścigach - zarówno dla tych, z którymi walczyłem o "pudło" jak i dla tych, którzy ustępowali mi podczas dublowania,

2. dzięki szczególne dla Grześka Nóżki za radę odnośnie twardości sprężyn - może to tylko psychologia, ale mam wrażenie, że po wymianie sprężyn na mietsze mój model zaczął się zachowywać dużo lepiej - jeździł jak przyklejony (mowa o końcówce eliminacji oraz o finałach),

3. uszkodzenie modelu Jacka Lipca - po eliminacjach mieliśmy od razu jechać do hotelu, bo byliśmy wykończeni 5-cioma rundami eliminacji - jednak Jacek chciał jeszcze zostać na jakieś pół godzinki, aby sprawdzić świeżo wyremontowany model (pominę milczeniem historię uszkodzenia modelu Jacka - zainteresowani wiedzą co mu się przydażyło.... :wink: ). cóż - z nudów wyciągnąłem model i aparaturę i mimo, że nie miałem oryginalnie zamiaru jeździć to wyjeździłem 3 pakiety. dzięki temu treningowi uświadomiłem sobie, że w eliminacjach jeździłem zbyt zachowawczo i że modelem można jeździć dużo agresywniej - szczególnie w zakrętach, nabrałem dużo większej pewności siebie oraz modelu, dzięki czemu na drugi dzień przystępowałem do finałów dużo bardziej wyluzowany niż zwykle :-) moje podziękowania w związku z tym dla Jacka!

Edit: przypomniałem sobie jeszcze o czymś:

4. do zawodów w Zgierzu żyłem w przekonaniu, że opony piankowe są na tyle przyczepne, że nie ma potrzeby ich smarowania płynem - w Zgierzu właśnie Marek Kusiakiewicz użyczył najpierw mojemu koledze - Marcinowi, a później mnie płynu do smarowania opon, co okazało się dla nas rewolucją, a co Marek później malowniczo określił jako "uwicie bata na własny tyłek" :lol: :lol: :lol:
Dzięki Marku!

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Śr mar 16, 2005 10:46 pm 

ja skladam podziekowania M.Dzwigajowi za to ze dał mi swoj wachacz w Zgierzu do Pro4 i moglem dalej kontynuowac walke o pudlo i nie zapomne tez gestu ze strony Pana Leszka Zareby ktory na tej samej imprezie takze uzyczyl mi czesc dzieki ktorej wygralem ostatni final A

Tytuł:
PostNapisane: Śr mar 16, 2005 11:10 pm 
Raflee

Ja tu duzo mialbym do wymieniania :D

W Warszawie dzieki pomocy Arka ( posty wyzej ;) ) ktory poswiecil sie i posiedzial ze mna do poznej nocy, zeby ustawic moj model... mimo to ze w finalach mi nei poszlo w zgierzu poczulem moc tego ustawienia :D Oprocz teog Arek pomaga mi jeszcze w inncyh sprawach... ale to dluzsze historie :>

No i jeszcze Maciek B. i Pawel Z. ;) Obydwoje pomagaja mi na kazdych zaowdach... :D

Oprocz tego chcialbym podziekowac wszystkim innym ktorzy mi pomagali i ich nie wymienialem... nawet servisowi, ktory szybko uwijal sie ze stawianiem mnie spowrotem na torze :D

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 21, 2005 3:43 pm 

Po raz kolejny Maciej Dżwigaj okazał się "rasowym"zawodnikiem.Dał mojemu synowi zębatkę do dyfra.Jeszcze dzisiaj Filip to przeżywa że zawodnik tej klasy, wzór do naśladowania potraktował go jak kolegę równego sobie.
Oby więcej takich zawodników .

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 21, 2005 9:41 pm 

Witam!
Ja chciałem podziękować Grzegorzowi Nóżce za to,że na zawodach w Zgierzu nie znając mnie zupełnie zaoferował mi swoją pomoc.Przyjechałem trochę póżno i nie było już wolnych stolików.Podszedłem do Grześka i zapytałem czy można gdzieś załatwić jakiś stolik bo nie ma gdzie się rozłożyć.Wtedy Grzesiek beż chwili zawachania poszedł do samochody i przyniósł mi swój prywatny stolik,który używałem przez cały dzień.Doradzał mi również w sprawach ustawienia modelu co między innymi pozwoliło mi zając wysokie dla mnie czwarte miejsce.

Dzięki Grzesiu - Pozdrawiam!

Xray M 18

Tytuł:
PostNapisane: Pn kwi 18, 2005 1:40 pm 

W imieniu Jeremiego chciałbym podziękować Grzegorzowi Nóżce za jego poświęcony czas na naprawienie spalonego nowiutkiego silnika w Zgierzu. Nie sam fakt naprawienia go jest tu istotny, ale sposób, w jaki Grzegorz wszystko Jeremiemu wyjaśnił - dlaczego silnik zostal uszkodzony i dokładnie, szczegółowo, co należy zrobić, żeby wszystko grało. Po tym "wykładzie" wyglądało, że zarazi się mechanikowaniem przy modelu, nie tylko - jak do tej pory - samą rywalizacją jako zawodnik.
Maćkowi Barabaszowi dziękuję w imieniu Dominika za sprezentowanie w Zgierzu półośki do Top Stocka, którą bez chwili wawhania wyciągnął ze swoich szpargałów - kolejnej standardowej półośki, która nie wytrzymała zderzenia z "pancernym" modelem konkurenta.

Tytuł:
PostNapisane: Pn kwi 18, 2005 3:04 pm 

Ja chciałem podziekowac Jackowi za pozyczenie mi odbiornika na zawodach w Tarnowie bo niestety mój odmówił posłuszenstwa, dzieki temu mogłem wystartowac w mojej ulubionej formułce :wink: i walczyc o podium. Dzieki.

Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 02, 2005 10:04 am 

Chciałem bardzo podziękować Jackowi Ochocińskiemu za to, że widząc jak mi w ogóle nie idzie na zawodach w sączu po prostu dał mi część która mi się rozsypała po zderzeniu, dzięki temu nie musiałem jej kupować w większym komplecie. Wielkie dzięki za pomoc Jacku, na prawdę bardzo mi pomogłeś.

II Vice mistrz Polski 2005 na asfalcie w klasie Mikro Open
Sprint 2 plus Xray M18MT

Tytuł:
PostNapisane: N maja 15, 2005 10:41 pm 

Jestem pod wrażeniem tego, co widziałem podczas eliminacji w klasie Open (stałem wówczas na serwisie blisko miejsca całego zdarzenia) - otóż w zaciętej, ale jak najbardziej czystej walce "bark w bark" model Łukasza Kowalczyka potrącił delikatnie model Maćka Dźwigaja, a że oba modele jechały na granicy przyczepności - ten lekki kontakt spowodował, że model Maćka wyleciał z tou... cóż - niby nic takiego, takie, a często i dużo mocniejsze kolizje zdarzają się podczas praktycznie każdego wyścigu i wszyscy jadą dalej... Jednak Łukasz nie tylko zatrzymał model i zaczekał, aż serwis postawi model Maćka z powrotem na torze, ale przepuścił go i jechał za nim - a trzeba dodać, że w tym momencie walczyli obaj o pierwsze miejsce w wyścigu. Był to piękny gest, który powinien dać wszystkim nam wiele do myślenia i wpłynąć również na nasze zachowania podczas wyścigów. Zachowanie Łukasza było przejawem najwyższego profesjonalizmu i zostało nagrodzone brawami publiczności, jak również nagrodził go los wygraną w zawodach. Jeszcze raz - mój największy szacunek!

Tytuł:
PostNapisane: N maja 15, 2005 11:52 pm 
Raflee

Ja chcailem podziekowac Markowi Kusiakiewiczowi, za pozyczenie kpl. kwarcy :) bez nich byloby mi naprawde ciezko... :)

Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 16, 2005 8:57 am 

Ja ze swojej strony chciałem bardzo serdecznie podziękować za bardzo twardą walkę ale i również bardzo czystą walkę Rafałowi Piesio, z którym "biliśmy" się o wysokie miejsca ale całkowicie fair.
Drugie moje podziękowanie i uwaga skierowana jest na naszego chyba najmłodszego zawodnika w klasie, chodzi mi o Marcina Rafalskiego. Duży szacunek za to, że jest bardzo uważny i co najważniejsze widzi modele dublujące go i zjeżdża bez najmniejszego problemu nie powodując kolizji ani groźnych sytuacji. Marcin szacunek dla Ciebie - oby wszyscy tak jeździli.

Sprint 2 plus Xray M18MT

Tytuł:
PostNapisane: N maja 29, 2005 6:57 pm 

Po ostatnich zawodach w Rudzie Śląskiej mam duzo podziekowan:
1. chcialem podziekowac Rafalowi Piesio za uzyczenie swojego silnika na ostatni bieg finalowy, bez niego bym nie pojechal. Dziekuje rowniez za opony ktorych nikt juz nie mial.
2. Krzyślowi Rafalskiemu za to ze sam bardzo szybko podcZas naszego biegu bardzo czesto stawial modele na tor kiedy serwis SPAŁ
3. Arturowi Dzierżęckiemu za szarżę przez cały tor z narażeniem życia żeby wydobyć mój model z krzaków kiedy jak zwykle serwis SPAŁ. Oraz za opony dzieki ktorym rowniez moglem dalej jechac.
4. Jackowi Ochocinskiemu za bardzo sprawne wyciaganie naszych modeli z trawy.

ORAZ DUZE GRATULACJE DAL RAFALA PIESIO ZA 1 MIEJSCE, ORAZ GATULACJE DLA OBJAWIENIA SEZONU CZYLI MARCINA RAFALSKIEGO KTORY ZAJAL 3 MIEJSCE.

Sprint 2 plus Xray M18MT

Tytuł:
PostNapisane: N maja 29, 2005 7:51 pm 
Raflee

Dziekuje wszystkim ktorzy jechali w mojej grupie w eliminacjach za cierpliwosci, oraz za to, ze nie pojechali bezemnie ;) Niestety mimo tego ze mialem swoje 2 kpl kwarcy i jak cos to 1 kpl Macka to i tak mialem problemy, ale naszczescie jakos sie udalo (wkoncu pozyczlem od Andzeja G. kwarce Marka K. ktory mu je pozyczyl :D), oraz Panu Tomkowi Massalskiemu i Pawlowi Szymanskiemu za pomoc w tym problemie co przed chwila psialem... :)

Na tych zawodach zrozumialem, ze sa jeszcze sooby, ktore chca wygrac w czystej wlace, bez niepotrzebnych kolizi i w pieknym stylu...

Do zobaczenia na kolejnych zawodach ;)

Pozdrawiam
Raflee

Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 30, 2005 6:48 pm 

szczególne podziękowania dla Krzyśka Rafalskiego i Jacka Ochocińskiego, którzy dwoili się i troili na serwisie pomagając nie tylko swoim zawodnikom, ale wszystkim jednakowo - również nam - jak by nie było - konkurencji (w myśl zasady: "wszystkie dzieci nasze są" :wink: )- to jest prawdziwe fair play :!: dzięki takim ludziom jak oni wyścigi to nie walka o miejsca na bij-zabij, lecz świetna zabawa w przyjaznej atmosferze - mój szacunek dla Was, panowie :!:

podziękowania dla zawodników z mojej klasy za czystą jazdę - zdarzały się co prawda kolizje, ale zupełnie niezawinione i nieumyślne, których nie udało się uniknąć, ale ogólnie było bardzo spokojnie

Tytuł:
PostNapisane: Wt maja 31, 2005 11:23 am 

W imieniu Marcina dziękuję Marcinowi Derewińskiemu i Rafałowi Piesio za życzliwość i bardzo cenne rady (od zawsze) dzięki, którym w bardzo wyrównanej walce stanął on po raz pierwszy na pudle:) i jeszcze za to Panowie, że traktujecie go jak prawdziwego zawodnika, za waszą sympatię i szacunek dla niego. Marcin mówi, że ściganie się z Wami (zresztą z całą M18) to przyjemność, gdzie jedzie się czysto i mimo małych samochodów, każdy je widzi (w odróżnieniu od Topstocka, w którym zaczynał, a chyba już do którego nie wróci).

Podziękowania dla całej M18 za wspaniałą, czystą jazdę i jeszcze szczególne dla Krzyśka Jaskota, który startując pierwszy raz i w dodatku wolnym modelem umiał się zachować na torze jak prawdziwy kierowca wyścigowy, zjeżdżając szybszym zawodnikom.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona