Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 25, 2026 2:09 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 68 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor
 Tytuł: III EMP Łódź
PostNapisane: Pn lis 26, 2007 8:00 pm 

Pozwolę sobie założyć ten temat o ocenie zawodów w Łodzi.

Zaraz po przyjeździe istny koszmar, walka o stoły, cudem ktoś mógł znaleźć stolik dla siebie, (przy barowych chyba nikt nie miał zamiaru siedzieć)
tor, hmm , bardzo dobry ale dla skali micro jak na zawody rangi EMP (1:10) po prostu tragiczny.
Sędziowanie nie mam zastrzeżeń. No i nasz cudowny gość Andy, co on sobie pomyślał jak zobaczył taki tor ... ehh ... brawa dla niego za wygranie klasy modi :)

Jak na razie mój ranking:

1.Poznań
2.Warszawa
3.Łódź

pozdrawiam

(poprzednie konto uleglo awarii)

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 26, 2007 9:34 pm 

To byl zart w formie ostatniego odcinka "Alternatywy 4", ciekawe czy Moore go zrozumial...

No team!

Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 27, 2007 12:48 pm 

No tak i jeszcze wysoka kultura : którą pokazał Pan Festiwal słowami :
- Jak będziesz rezerwował stoliki dla kolegów wyprosze Cię z Hali (zawodów)

Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 27, 2007 1:48 pm 

Zawody w Łodzi poobserwowałem sobie na spokojnie bez emocjonowania się swoim startami.
Moim zdaniem na ogromną pochwałę zasługuję zabezpieczenie strefy gdzie odbywały się zawody.
O torze nie będę opowiadał, bo kompletnie nie ma o czym - niestety.
Co do sędziów to zasugerowałbym kilka usprawnień:
- uważam, że niedopuszczalne jest przedłużanie procedury startowej z powodu spacerującego po torze sędziego. Przez ostatnie 30 sekund przed startem na torze nie powinien się już nikt znajdować, a modele powinny stać gotowe do startu.
- komentarz powinien być w całości po polsku albo ostatecznie w całości po angielsku. Mieszanie języków nie brzmi najlepiej
- w przypadku komentarza po angielsku wypadało by nie mylić liczebników. 15 i 50 czy 30 i 40 brzmią podobnie, ale jednak są rozróżnialne
- odnoszę wrażenie, że podawanie liczby przejechanych okrążeń podczas trwania wyścigu nie ma większego sensu, ani dla widzów ani dla zawodników. Niejednokrotnie się zdarza, że w takim komentarzu pierwsi zawodnicy są wymieniani z mniejszą ilością okrążeń niż następni. Myślę, że wymienianie kolejności zawodników byłoby wystarczające.

Tomek Massalski

Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 27, 2007 2:08 pm 

Dopiero godzinę temu wysłaliśmy gości zagranicznych do domu i powoli wracamy do pracy. :D
Ze swojej strony dziękuję wszystkim zawodnikom za udział w zawodach. LOK-owi i sędziom za organizację sfery sportowej imprezy i sprawne przeprowadzenie zawodów. Wszystkim, którzy pomogli nam w kwestiach organizacyjnych i logistycznych.

Oczywiście jestem świadom wielu problemów, które pojawiły się w czasie przygotowania jak i realizacji imprezy. Kiedyś zaczynaliśmy od organizacji imprez dla modeli elektrycznych, ale w ostatnim czasie poziom zawodów podniósł się i wiem, że musimy nad tym popracować, aby sprostać bieżącym oczekiwaniom środowiska. Obiektywnie oceniając imprezę stwierdzam, że tępo rozwoju Festiwalu pociąga za sobą konieczność wprowadzenia istotnych zmian organizacyjnych. :roll:

Wracając natomiast do gości zagranicznych, zaufajcie mi że są oni bardziej wyrozumiali i elastyczni niż wielu naszych krajowych zawodników. :D :) :D Wyjechali z Łodzi bardzo zadowoleni podkreślając, że zarówno możliwość kontaktu z polskimi zawodnikami jak i program pobytu był dla nich bardzo pozytywnym i miłym przeżyciem. Otrzymaliśmy też deklaracje kolejnych wizyt w dogodnych dla nich terminach. :wink:

Widząc również Wasze zainteresowanie zakładam, że spotkanie, wspólne wyścigi i możliwość dyskusji z czołowymi zawodnikami była dla Was cennym doświadczeniem.
Uważam, że najwyższy czas, aby wszyscy organizatorzy i dystrybutorzy wykazali się większą otwartością i życzliwością. Każdy z nas może wiele wnieść do takich projektów. Polecam, więc odrobinę luzu w wyciąganiu pochopnych wniosków i wykazanie większej chęć współpracy.

Ze swojej strony wszystkim bardzo dziękuje i namawiam na udział w naszych imprezach. Zainteresowanych zapraszam do współpracy przy kolejnych projektach natomiast wiecznie nieszczęśliwym polecamy zajęcie się organizacją lepszych imprez, co niewątpliwie jest możliwe.
Też chętnie weźmiemy w nich udział. :wink:

Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 27, 2007 4:18 pm 

Witam wszystkich. Konto jest syna, a pisze ojciec Jan. W odniesieniu do postu Pana Flisiaka, ja oczywiście zaliczam się do ludzi pozytywnie nastawionych i nie narzekam. Ale chciałbym się podzielić informacją, że czuję się człowiekiem wolnym, a tak dokładniej mówiąc w naszym sporcie RC robię zakupy zarówno w Tamiya, HPI, RCModelsport, Rojna i wielu innych miejscach. Dlatego nikt, a szczególnie jeden Pan nie musi mi przyklejać naklejki dosyć stereotypowej, że Sabat równa się Tamiya. Piszę to w nawiązaniu do spotkania z Andy w sobotę wieczorem, Otóż w sobotę wieczorem zostałem poinformowany przez jednego z Panów, że na spotkaniu zabronione są pytania odnośnie Tamiya. Myslałem i chyba dalej myślę, że żyjemy w dość wolnym kraju. Miałem okazję wiele razy z Andym rozmawiać i uzyskać kilka cennych informacji odnośnie modelu Tamiya. Nawet skręcił mi dyfer, którego nie mamy zamiaru rozkręcać przez najbliższe 2 lata. Jak zauważyłem Andy nie miał żadnych problemów, żeby TRF'a dotknąć. Tłumaczę to tym, że reprezentując barwy HB jest normalnym człowiekiem, który wie że konkurencja też jest. Mam takie przesłanie do tego Pana, który udzielił mi tej stosownej wskazówki, aby też przeanalizował że jest konkurencja, którą należy szanować. A może ten Pan sam się ujawni na forum, gdyż może ma jeszcze jakieś inne cenne wskazówki.

Pozdrawiam wszystkich
Zawsze zadowolony
Jan Sabat

Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 27, 2007 8:21 pm 

Witam Wszystkich.

Nie będę oceniał organizacji zawodów - od tego jesteście Wy zawodnicy.

Są jednak dwie kwestie, które pozostawiły niesmak u Mnie po zawodach w Łodzi.
Pierwsza: Piękne, czarno białe obrusy na stołach przydały by się na wszystkich, tych drewnianych stołach. Nie tylko dla Teamu HB.
Druga: Po zakończonych zawodach, przydało bysię zaproszenie dla Wszystkich uczestników zawodów do zrobienia zdjęcia z Andy Moorem, nie tylko Teamu HB.

Sprawy, którą poruszył Janek S. ( choć przykra - jest mi znana ) nie będę jej komentował. Mam nadzieję, iż osoba, która tak postąpiła sama będzie się potrafiła do Tego przyznać i przeprosić publicznie za tą gafę. Również zawodników z Teamu Tamyia, z których wielu na spotkanie z Andym się wybierało i po tych słowach na nie nie poszło.

Dziękuję Wam za mobilizację w zdawaniu pchełek, szczególnie zawodników jeżdżących na trójce - jak wiecie była jedna i z drobnym wyjątkiem Wszyscy z Was pamiętali o szybkim jej oddaniu.

pozdrawiam

Robert Goś

Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 27, 2007 8:31 pm 

Przepraszam ale to chyba jakieś nieporozumienie.
Z pewnością nikt z organizatorów nic takiego nie mówił.
Nie rozumiem po co te hasła i tajemnice i co mam wspólnego z tą sprawą.
Jeśli dobrze pamiętam sam zapraszałem Panów na spotkanie.
Chciałbym zwrócić uwagę ze Panów post delikatnie mówiąc jest dwuznaczny. Właśnie przez takie niedopowiedzenia pisane na forum tworzą się później niestworzone mity.

Wszyscy wtajemniczeni doskonale wiedzą kto nagina przepisy sportowe i za wszelką cenę chce wyeliminować konkurentów.
Z pewnością to nie my. :)
A Wasze personalne nieporozumienia w środowisku zawodników nie specjalnie mnie interesują ani dotyczą. :wink:

Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 27, 2007 9:18 pm 

Witam.

Darku, jak dobrze wiesz ( rozmawialismy, o tym jak spotkalismy sie na w restauracji ) , że sprawa, o której pisał Janek - NIE WYSZŁA OD CIEBIE. Nie wyszła również od NIKOGO Z ORGANIZATORÓW - aby wszystko było jasne i jednoznaczne specjalnie to zaznaczam.
Wyszła od jadnego z rodziców zawodnika, który jeździ w Teamie HB.

Pozdrawiam

Robert Goś

Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 27, 2007 9:21 pm 

Panie Darku

Ja Pana w to nie mieszam. Rozmawialiśmy na zawodach z Panem razem z Robertem i Pan sie od tego stanowczo odciął. Chodzi mi głównie o apel do tej osoby, aby zrozumiała że nie można walczyć z konkurencją w taki sposób. Od tego jest tor samochodowy, a nie tak nietaktowne stwierdzenie. Nie chcę nikomu prawić morały, ale wydaje mi się, że tak nie można postępować gdyż ta osoba w pewień sposób rzutuje na działalnośś Pana firmy, a tym samym na organizację tej imprezy. Myślę, że ten Pan będzie miał odwagę uzasadnić jakie kierowały nią intencje. Nie kieruje mną wrogość, ale chęć wyjaśnień DLACZEGO NIEKTÓRZY Z NAS SĄ TAK WROGO NASTAWIENI DO SIEBIE. CZAS ZAWODÓW SPORTOWYCH W SPORTACH RC JA Z MOIMI SYNAMI CHCĘ TRAKTOWAĆ JAKO CZAS DOBREJ ZABAWY, SPOTKANIA Z KOLEGAMI I DAWANIA PRZYKŁĄDU NASZYM DZIECIOM SPORTOWEJ RYWALIZACJI, A NIE JATRZENIA W SOBIE UKRYTYCH NIENAWIŚCI, W PRZYPADKU GDY KTOŚ INNY JEŹDZI INNYM MODELEM NIŻ MY.

POZDRAWIAM
JAN SABAT

Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 27, 2007 9:36 pm 

Jeśli mogę coś dodać jako osoba patrząca na całe zawody z p. widzenia obserwatora, ale jednocześnie będąca najbliżej gości zagranicznych, to mogę powiedzieć, że nawet na spotkaniu z zawodnikami Andy powiedział, że tor faktycznie jak taką imprezę był mały ale reszta spraw i problemów, jest podobna jak u nich...

Na pełną relację i opnie Andy Moorea i Adama musicie poczekać jeszcze kilka dni, tłumaczę ją właśnie :),

co do uwag poruszanych w tym temacie to odnoszę wrażenie, że kilka osób pisze negatywne uwagi tylko po to żeby coś napisać. O ile dobrze pamiętam na spotkanie z gośćmi byli zaproszeni WSZYSCY, bez względu na to jakimi modelami jeżdżą- nie przyszli- ich sprawa.

Co do kratki na stołach, to proszę wybaczyć ale coś chyba musi wyróżniać team, zwłaszcza jeśli są zaproszeni takiej rangi goście oraz Marketing Manager na Europę, choćby po to żeby odróżnić się od wszystkich innych. Jak zawody będzie organizować np. dystrybutor zabawek dla dzieci i zaprosi czołowych swoich zawodników nikt się nie obrazi, że będą mieli lepiej niż pozostali- taki jest przywilej gwiazd.

A jak ktoś ma narzekać to powinien to zrobić też organizator, który ufundował nagrody we wszystkich klasach, co jeden z przedstawicieli loku skwitował stwierdzeniem: -kpiny! nagrody nie w klasach!? A na moją uwagę, że to chyba dobrze, bo może ktoś zacznie jeździć w innej klasie dostałem odpowiedź, że tak to mogę się do swojej żony odzywać!

Sędziowie robili co chcieli, mieszana angielszczyzna niezrozumiała nawet dla anglików (na 30 sek przed startem sędzia mówi, że do startu jest 30 minut).

I na prawdę uwierzcie mi, że podczas dwóch dni rozmów z Andym i Adamem doszedłem do wniosku, że to my za dużo chcemy i oczekujemy i prowadzimy niezrozumiałe podchody, zamiast się po prostu ścigać i dobrze bawić.

Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 27, 2007 9:54 pm 
Administrator forum

Panowie,

Trzeba sobie powiedzieć że nie wszyscy maja poczucie humoru w rozumieniu żartów. Jako rodzice jesteście chyba w stanie rozróżnić żart nawet najbardziej poważny od poważnych deklaracji?
Powiedzcie mi dlaczego na spotkaniu z Andym byli inni zawodnicy niz tylko Team HB?

Andy był otwarty na WSZYSTKIE marki modeli.

Co do zdjęcia: czy ktoś bronił podejśc do Michała Woszczka i poprosić o przetłumaczenie prośby o wspólne zdjęcie?
Mikrofonów też było sporo.

Mam tutaj propozycje: Przenieśmy zmagania teamów na tor a poza nim bądźmy przyjaciółmi tworząc jedno środowisko modelarskie.
Bo jeżeli sami będziemy robić "gnój" u siebie na podwórku to za chwile będzie ogólny "syf" wszędzie.

A teraz o zawodach:

- tor mały, wyrównywał szanse wszystkich stąd mała mieszanka w niektórych finałach,
- sama atmosfera zawodów - OK,
- sędziowanie - pozostawia jak zwykle wiele do życzenia. 4 sędziów z czego JEDEN ma obserwować tor. Parodia w najlepszym stylu.
- brak karania za stłuczki - czyli samopas na torze
- komentarz zerowy, nagłośnienie do KITU (no chyba że co niektórzy maja niezbyt medialny głos)
- prowadzenie zawodów "po angielsku" z uzyciem 4 słów w tym języku pozostawiam bez komentarza

Zachowanie co niektórych zawodników w swoich boksach tez pozostawie bez komentarza. Poroponuje tylko aby zastanowili sie nad tym czy chca jeździć czy drzec twarz na pokaz.

Kontrola techniczna:
Brak. Przepraszam - nie policzyłem ważenia modeli.

Seriws:
Brak na serwisie uchodził wszystkim płazem - jak zwykle na każdych zawodach.

Chyba wszystko.
Może w Kłodzku będzie lepiej :) W każdym bądź razie zaczniemy treningi od 8:00 do 8:45 a zawody od 9:00. O tyle dobrze że nie jestesmy ograniczeni czasem zamknięcia hali :)

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 27, 2007 9:58 pm 

Panie Michale

No własnie niezrozumiałe podchody. Ja nie oceniam ani zawodów, ani tego czy ktoś był czy nie był zaproszony na zawody. Czy były czy nie były nagrody. Nie pisze tego co napisałem wcześniej żeby coś pisać. Życzę wszystkim dystrybutorom RC w Polsce jak najlepiej. Sami jeździmy w klasach off i on już trzema różnymi modelami i nie widzę w tym nic nadzwyczajnego, bo cyrografu z nikim nie podpisałem. Na spotkaniu byłem. Zadałem też pytanie. Nie czułem tutaj żadnej dyskryminacji że ktoś jest zaproszony, a ktoś nie. Mnie chodzi głównie o to aby nie pałać do siebie taką nienawiścią. To są sprawy natury filozoficzno-moralnej, gdyż nikt nikomu nie może nic zabraniać. Mamy demokrację. Ktoś na sali podczas spotkania stwierdził że np. najgorsza wykładzina jest w Tarnowie. Ja to szanuję; ma do tego prawo. Nie wyobrażam sobie na przykład siebie, żebym mógł mu tego zabronić. Na tym polega wolność słowa i wypowiedzi. Ale nie zgodzę się na cynizm wynikający z nienawiści do innych. Myslę, że Pan to rozumie.

Pozdrawiam
Jan Sabat

Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 27, 2007 10:18 pm 

Fajna impreza modelarska ,bawilismy sie z synem swietnie ,co jakis
czas ogladałem wasze wzmagania na torze i byłem zachwycony
rosnacym poziomem waszej jazdy.Szkoda tylko ,zeby czyjes nie
przemyslane słowa ,az tak popsuły fajna atmosfere'.
Gratuluje organizatorowi i jednoczesnie dziekuje za miłą atmosfere
po drugiej stronie hali :D
Pozdrawiamy
Wiesław I Patryk Groszkowscy[/list]

Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 27, 2007 10:26 pm 

Wiesiu,

A ile kosztuje taka kolejka z landszafcikiem w tle, bo moja dziewczyna się pyta??

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 68 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona