Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 25, 2026 2:48 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 63 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor
PostNapisane: So cze 30, 2007 8:50 pm 
PSVADEK

Lokalizacja: Rzeszów Auta: ...TRAXXAS REVO 3,3... .ASSO TC3 BRUSHLESS.
No właśnie koledzy - jak się wam u nas podoba ? troche kicha bo tor zniszczył się bardziej niż spodziewaliśmy się za co was przepraszamy ... sorki również za brak oznakowania dziś rano .. pozatym czekam na opinie :)

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: N lip 01, 2007 7:34 pm 

To ja zaczne, zawody fajne, pogoda dopisała, dobrze ze byla toaleta i ta bierzaca woda prawie na samym torze (super sprawa). Tor jak tor zawsze sie musiał zniszczyć, dla buggy nieco dziurawo, ale OK, mi niezbyt siadly 4 hopki,ale pod koniec juz sie ich nauczylem.
Integracja bardzo udana (wtajemniczeni z Oriona wiedzą o co chodzi).
Miały byc dobre miejsca, a wyszło jak zawsze :mrgreen: :lol:

Tytuł:
PostNapisane: N lip 01, 2007 9:53 pm 

Zawody SUPER!!!! Był to najciekawszy tor po jakim jeździłem! Genialne podwójne dable. Wspaniałe przygotowanie, świetna organizacja, kibelek, woda. Podobało mi się również to "drewienko" rozsypane obok pitu. Wspaniały podest z zadaszeniem. :D
Pogoda ok.

Co do takich "niespodzianek" to baggusy 2 wd ledwo podjeżdżały pod dable. Nie mówię, że wszystkie ale niektóre miały spory problem.
Tor mógłby być częściej polewany.
Momentami słaby serwis.

Wielkie dzięki dla teamu Tornado TEAM za odwalone kawał dobrej roboty!!

P.S.
Zawody nie były super, ze względu na to, że jakoś super pojechałem. Super mi sie jechało ale do czasu... Wg mnie tor był naprawdę extra, choć się trochę zniszczył. Trudno.

Ostatnio edytowano Pn lip 02, 2007 7:22 am przez Adam Jugowski, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: N lip 01, 2007 11:08 pm 

To może trochę inaczej - i wpływ na opinię mają ostanie zawody na kórych byłem (Sand).
1. Toaleta - JEDNA - na grubo ponad setkę osób - w sobotę rano pachnąca, papierek z nadrukiem - miodzio - w niedzielę rano nie dało się do niej wejść - oczywiście daleko jej było jeszcze do toalety w Piasecznie, ale zburzyło to obraz początkowej sielanki
2. prąd - BRAWO - wreszcie na zawodach modeli offroad, gdzie biorą udział elektryki nie dosatawałem komunikatu "low voltage input" - chyba pierwszy raz w naszej karierze offroadu
3. obiad - niestety, za 15 zeta spodziewać się można było trochę lepszej jakości - nie do pobicia są obiadki z pabianickiem mikromanii - można np. przetestować wcześniej kilka podobnych firm cateringowych i wybrać najlepszą - to drobna sugestia jedynie - znowu - do "darmowych" kiełbasek z Piaseczna też temu obiadowi jeszcze dużo brakuje :)
3a - brak jakiegokolwiek cateringu w okolicy toru - zwykły objazdowy autobus z giełdy sasmochodowej by wystarczył, skoro nie ma w pobliżu nawet sklepu z mineralną;
4. a teraz sprawy ważne - super nagrody - jak słyszałem - dla zwycięzców w spalinówkach - ale niestety - czasami można bardzo małym kosztem (znowu MOJE doświadczenia - dyplom kosztuje 1 zł) uhonorować tych, którzy walczą o tytuły MP zgodnie z przepisami - czyli młodzików i juniorów w klasach elektrycznych - i nie jest to chyba z mojej strony wygórowane wymaganie - w Tarnowie rozdawane są dyplomy dla wszystkich finalistów, tu naprawdę wystarczyłoby "pudło" dyplo i uścisk ręki - POWTARZAM TO OD 2005 ROKU, i jakoś niekórzy organizatorzy w ferworze przygotowań "zapominają" o najmłodszych - duży minus
5. brak kamizelek dla serwisantów - kolejny duży minus - często modele podnosili lucze przypadkowi - kibice, kładąc je również nie w tym keirunku, albo nie na tym kawału toru, co potrzeba (akurat w moim przypadku - tradycyjnie ogony) nie miało to znaczenia, ale denerwowało mnie odrobinę w przypadku kibicowania innym.
6. brak ceremonii otwarcia - nieistotne - brak odprawy dla zawodników - BARDZO istotne - późniejsze zamieszanie z transponderami, problemy z kwarcami itd. mogły mieć mniejszy zakres, gdyby pewne - znane dla większości, ale być może odkrywcze dla nowicjuszy przepisy zostały przypomniane w trakcie odprawy - tu posłuże się anegdotą z SAND - głowny sędzia EFRA odpowiedzialny za obserwację toru powiedział -
"nie lubię dwóch rzeczy - skracania toru i rzucania modeli (popychania) przy starcie) - i wszystko było jasne - tam też przypominano najważniejsze reguły związane z praktyczną stroną odbywania zawodów;
7. sprawdzanie czy serwisanci stoją na serwisie - ale zupełny brak sposobu ich pracy w trakcie serwisowania - MINUS dla sędziów - brak sędziów pomocniczych i techniczynych - minus dla organizatorów
9. polewanie toru wodą POMIĘDZY 1/2 finału A i B - karygodne - jeżeli do finału awansuje po dwóch i dwóch z czasami to na 99% będzie to 3 i 4 zawodnik z B
10. sam tor - SUPER - bardzo dobra konfugaracja - trudne przeszkody - nawet to, że był nierówny - offroad to offrad, wyprofilowanie zakrętów - może i dobrze, ale koledzy stosujący metodę "zerojedynkową" kierowania modelem miały ułatwione zadanie; co do za dużych hopek dla elektryków - doświadczeni zawodnicy brali poczwórną hopkę na dwa razy - niedoswiadczeni gramolili się mozolnie - aktualnie przepisy pozwalają na dowolność w stosowaniu silników - jak tor jest taki, to może trzeba dać większy moment? - od tego jest sam zawodnik, żeby sobie radzić

Tytuł:
PostNapisane: Pn lip 02, 2007 7:45 am 

Zawody super. Organizacja na wysokim poziomie. Bieżąca woda prawie na samym torze. Zadaszony podest. Pit stop troszeczkę za wąski, modele zawisały i spadały z niego. Tor dobry, ale dla baggy i truggy, nie chodzi mi tutaj o kształt tylko o hopki. Monstery są cięższe i dlatego albo hopki powinny być niższe albo prosta przed nimi dłuższa. Ja wiem że, off-road to off-road, ale te hopki to sposób na katowanie modeli.
I teraz przejdę do serwisu w finale IC8-MT Standard. Czy serwis jest po to, aby oglądać wyścig z innego miejsca niż widzowie, czy raczej po to, aby pomóc innym zawodnikom na torze? Przez 10 sekund stałem na środku toru i nikt nie zauważył, że nie jadę, tata musiał biec po model !!!

Team FortaSport

Tytuł:
PostNapisane: Pn lip 02, 2007 8:10 am 
PSVADEK

Lokalizacja: Rzeszów Auta: ...TRAXXAS REVO 3,3... .ASSO TC3 BRUSHLESS.
co do 4 hopek to wszystko było fajnie do puki sędziowie nie kazali nam obniżyć 3 hopki i wtedy sie wszystko zepsuło - przedtem monsterem z palnem w ... nosie można było przeskoczyć je 2..2 później wymagało to bardzo dobrego najazdu na 1 i odrazu dawania w palnik przy lądowaniu na 2 więc zawodnicy próbowali skakać 2..1..1 lub 1..1..1..1 ale to już nie było to ...

Tytuł:
PostNapisane: Pn lip 02, 2007 8:16 am 

Hopki były super ale na początku zawodów, połowa zawodników bez problemu sobie z nimi radziła, dopiero w niedziele po 1/2 i 1/4 hopki się bardzo zniszczyły i było bardzo trudno przeskoczyc 2 i 2.

Co do zawodów to były super.

1.Team Losi 8IGHT-T with SH P6

2.XRAY XT8 with SH P3

SPRZEDAM TE MODELE!
RcMonster TEAM POLSKA

Tytuł:
PostNapisane: Pn lip 02, 2007 9:53 am 

witam. Naszym zdaniem tor jaki był taki był wiadomo że jak to wielu pisze i mówi "Off-road to Off-road"(pozdrawiam Darka S.)W naszym przypadku mam na mysli siebie ( serwis ) i syna (zawodnik) dzieki takiemu torowi zauważyliśmy u siebie bardzo duże braki techniczne .
Ale niestety w naszym przypadku jeśli chodzi o Łódź i okolice do treningów pozostaje nam tylko działka lecz to nie jest to .
Dobra ale dosyc juz o nas .
Ocena - ogólnie super zawody ,organizacja ok ( w kibelku nie byłem to sie nie wypowiem ) super atmosfera ,ludzie uczynni i pomocni (wielkie dzieki -Sławku,Marku,Darku,Jacku). Tylko jedno "małe ale" - standartowo "SERVIS" na torze - "TRAGEDIA" .
Ogólnie WIELKIE DZIĘKI DLA EKIPY Z RZESZOWA

pozdrawiamy
Jacek i Jakub Pietrzak

Tytuł:
PostNapisane: Pn lip 02, 2007 10:54 am 

Moim zdaniem super !
Bieżąca woda na torze - BRAWO
Kibelek - jaki był taki był ... ale był, a to się liczy.
Skocznie - trochę się zużyły pod koniec, ale przecież były takie same dla wszystkich jadących, więc generalnie OK.
Brak kamizelek dla serwisu ( ja swoją udostępniłem, ale inni mieli to gdzieś ) Bardzo podobały mi się kamizelki w Piasecznie. Od razu było widać kto jest, a kogo nie ma na serwisie. Widać też od razu czy serwisant gada w czasie biegu z dziewczyną, śpi czy robi co do niego należy. Wnioskuję o wprowadzenie OBOWIĄZKOWYCH kamizelek od następnych zawodów.
Nagrody - miła niespodzianka !
Brak sędziego technicznego podczas biegów przy serwisie - wulgaryzmy + niesportowe zachowanie powinno być surowo karane !
Podest - jeden z najlepszych w kraju.
Brak odprawy przed zawodami - minus
Niepsodziewanie niski poziom w klasie truggy - wygrał zawodnik z jakiejś wioski koło Wieliczki (Kraków czy jakoś tak) który był kompletnym nowicjuszem w tej klasie, a na dodatek silnik mu zgasł w finale... :lol:

Chyba dochodzimy do etapu kiedy trzeba będzie pomyśleć nad rozdzieleniem klas. Ponad 100 zawodników to dużo i każdy tor bardzo się niszczy przy takim obciażeniu. Poza dawno już zapomniełem, jak wygląda 4-ta czy 5-ta eliminacja. Można w trakcie MP podyskutować nad tym tematem, bo jak przyrost ilości zawodników będzie się utrzymywał to za rok będą już tylko 2 eliminacje i 100 tysięcy grup eliminacyjnych.

Tytuł:
PostNapisane: Pn lip 02, 2007 10:56 am 

Dzięki Jacku za to że pokazałeś nam błędy jakie zrobiliśmy przy organizacji czy to przez niedopatrzenie czy przez brak doświadczenia. Następnym razem postaramy się lepiej.

Tytuł:
PostNapisane: Pn lip 02, 2007 11:08 am 

Wojtek Brudnik napisał(a):
w klasie truggy - wygrał zawodnik z jakiejś wioski koło Wieliczki (Kraków czy jakoś tak) który był kompletnym nowicjuszem w tej klasie, a na dodatek silnik mu zgasł w finale...

jeszcze podobno (nie widziałem na własne oczy niestety) miał straszne problemy z utrzymaniem aparatury w rękach :)
(btw. a jak mu ten silnik zgasł to reszta się zatrzymała i poczekała, aż mu uruchomią, czy jechali dalej?)
Marcin - nie miałem na myśli tylko krytykowania Was - naprawdę DOCENIAM ogrom pracy włożonej w te zawody, chodzi mi tylko o to, żeby i WASZE i innych zawody stały na coraz lepszym poziomie - przyjdzie wkrótce czas, gdy to my zaprosimy zagranicę na nasze zawody i do tego MUSIMY być przygotowani na 200%.

Tytuł:
PostNapisane: Pn lip 02, 2007 11:58 am 

Niepsodziewanie niski poziom w klasie truggy - wygrał zawodnik z jakiejś wioski koło Wieliczki (Kraków czy jakoś tak) który był kompletnym nowicjuszem w tej klasie, a na dodatek silnik mu zgasł w finale... :lol: .

I tu moje na wierzchu,że On-road uczy jazdy,anie jak to Jacek napisał,zero,jedynkowego przemieszczania się... :D

Chyba dochodzimy do etapu kiedy trzeba będzie pomyśleć nad rozdzieleniem klas. Ponad 100 zawodników to dużo i każdy tor bardzo się niszczy przy takim obciażeniu. Poza dawno już zapomniełem, jak wygląda 4-ta czy 5-ta eliminacja. Można w trakcie MP podyskutować nad tym tematem, bo jak przyrost ilości zawodników będzie się utrzymywał to za rok będą już tylko 2 eliminacje i 100 tysięcy grup eliminacyjnych.

A może to czas na licencje.Do EMP dopuszczać zawodników z jakimś doświadczeniem,po przebytych iluś tam zawodach linnej rangi.

Tytuł:
PostNapisane: Pn lip 02, 2007 11:59 am 

mówicie że słaby był poziom w klasie truggy i że zwycięzca to nowicjusz, chciałbym zauważyć że to właśnie ON zrobił największą ilość okrążeń w finale ze wszystkich klas! nawet buggy które powinno byc o niebo szybsze okazało się wolniejsze.

1.Team Losi 8IGHT-T with SH P6

2.XRAY XT8 with SH P3

SPRZEDAM TE MODELE!
RcMonster TEAM POLSKA

Tytuł:
PostNapisane: Pn lip 02, 2007 12:05 pm 

Karol Czerwiński napisał(a):
...

no cóż - nawet trudno o komentarz do wypowiedzi poprzednika, bo cóż można napisać?
Karol - Maciek Dźwigaj to WIELOKROTNY MISTRZ POLSKI - czasami może warto zastanowić się nad sensem tego, co ktoś napisał wyżej, a potem dopiero pisać do tego odpowiedź - PO ZROZUMIENIU teksu poprzednika
nie wymagam od Ciebie wiedzy, jaką my dinosaury mamy, ale wymagam od ciebie odrobiny poczucia humoru.

Tytuł:
PostNapisane: Pn lip 02, 2007 12:10 pm 

Szkoda ze nie mogłem dojechać i kibicować. Cały czas walczymy z czasem i przeprowadzką firmy.
Ze swojej strony bardzo dziękuję wszystkim zawodnikom teamu HPI, HB, LRP za zajęcie czołowych miejsc. :lol:
Strasznie stęskniłem się już za zawodami.
Jak dojdziemy do siebie machniemy jakiś Challenge-yk na Malince. :wink:
P.S.
Mam nadzieję ze oficjalne wyniki pojawią się do końca roku. :roll:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 63 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona