Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 25, 2026 2:48 am

Autor
PostNapisane: N cze 10, 2007 7:44 pm 

Pogoda dopisała,było ładnie i gorąco,ludzie tam widać pokorni i "na górze"dobrze zapisani...
Przed zawodami ,co niektórzy mieli wątpliwości,ale...
Jak się okazało na miejscu objekt rudecki przygotowany na medal .Podest naprawiony,trawa wykoszona,a asfalt tak czysty,że i językiem i pośladkami można było sprawdzać.Jedyny mankament to nierówności.Jeśli destrukcja powierzchni będzie następować w dalszym ciągu to w przyszłym roku może zbraknąć wysokości w modelach.Chyba są czynione przymiarki zo zmian na Off-road(kilka takich modeli pojawiło się na torze).
Szkoda ,że organizatorzy nie mają w rękach atrybutu równego asfaltu....
Ładne puchary. :D
Sprawy ujemne to brak sędziego,był tylko człowiek do obsługi komputera i żenującej konferansjerki oraz druga osoba do machania szmatką na kijku przy startach.Tak wczuła się w Swoją rolę ,że w "domku "dla sędziów machała dalej nawet w czasie biegów."Kabaret" w pierwszym finale 540.Adrenalina taka,że trzeba było w kilku klasach po pare razy powtarzać starty w finałach.
Nowa metoda werbowania zawodników do klas np.Spec.Norbert Omelańczuk dla zachęty wystartowania chociaż raz w tej klasie został awansem, nagrodzony pucharem.Może jest to jakaś nowa metoda,ale proponowałbym zastosować ją na początek w klasie Stock alias Start.
Dobrze,że nie wszyscy mają transpondery indywidualne bo dało się uzbierać na toner do drukarki i od 3 eliminacji można było zacząć drukować wyniki.
No i to co najważniejsze to kolejny rok bez krupnioków i piwa,a przecież wielu przyjeżdża na Śląsk tylko po to.... :lol: :lol:

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pn cze 11, 2007 2:49 pm 

Lokalizacja: Katowice/Giszowiec Modele: Cyclone Moore Speed DRIFT
Wypowiem się jako obserwujący bo z klasą on-road mam niewiele wspólnego.

Pogoda dała czadu: skwar i gorąc tak to mniej więcej wyglądało... Tor bardzo fajnie przygotowany, podest wyglądał extra - nowy dach, ładnie pomalowany i wstawione zostały brakujące deski:)

Tor jak wiadomo jest nierówny i dziurawy, przy eliminacjach stałem na serwisie przy tych najw. wyrwach no to nie powiem żeby modelom się podobało harować płytą po asfalcie... Ja tam trochę próbowałem śmigać savem podczas przerwy, dlatego może zapamiętałeś Lesławie, że były tam off-roady:) No ale sędzia powiedział że mamy śmigać w budzie to się zdenerwowaliśmy bo taki gorąc to silnik powinien się chłodzić cały czas.

Organizacja OK, sędzia zapuszczał czasami trochę irytujące żarty, które skierowane do wrażliwych mogły trochę zdenerowawać. Z tego co widziałem kilka modeli się trochę sypło, ale to takie niegroźne "wypadki".

:arrow: No i to co najważniejsze to kolejny rok bez krupnioków i piwa,a przecież wielu przyjeżdża na Śląsk tylko po to.... Laughing Laughing

--- Myślę że organizatorzy naprawią to na kolejnych zawodach, ale był dobry bigosik i inne przysmaki z grilla:)

Pozdrawiam :

Tytuł:
PostNapisane: Pn cze 11, 2007 4:01 pm 

Nie za bardzo wiem co napisać o tych zawodach. Było dość mało zawodników przez co zawody przebiegały sprawnie. Tor jaki był każdy widział, nic się nie zmieniło od kilku lat. Jazda polegała na omijaniu co większych dziur. Plus dla organizatora za naprawienie podestu, posprzątanie i wymalowanie toru. Na przyszłość proponowałbym wymalowanie miejsc startowych w trochę większej odległości od siebie. Chyba tyle ode mnie.
Pozdrawiam Paweł

Tytuł:
PostNapisane: Pn cze 11, 2007 9:33 pm 

Atmosfera była OK, do momentu rozdania pucharów, okazało się, że organizatora temat przerósł. Co roku są z tym jakieś problemy.
1. Tu Norberty się pomyliły.
2. W Top Stocku nie nagrodzono klasy Senior czyli mnie :-(a tak się przyzwyczajiłem do kolekjonowania pucharów :-) ale może zaoszczędzono na mnie by wszyscy Rudzianie dostali puchary w klasie START. :-)
3. Jakiegoś Juniora zaliczono do młodzików i nie dostał pucharu :-):-).
4. Godzinę czekali zawodnicy na wręczenie pucharów, częśc nie poczekała a część w sposób bardzo niesportowy się zachowało odbierając swoje i nie czekając na ukończenie "uroczystości".
5. Nie wywieszono wyników po zawodach, co głównie przyczyniło się do powyżsych błędów.
6. Do tej pory nie wiem, które kto zajął miejsce. Na oficjalnych stronach LOKu panuje jeszcze chłód hali.

TOR:

Mimo że podest wyretuszowano to wg mnie powinny być to ostatnie zawody rangi MP na tym torze, przykro mi to mówić bo na tym torze zaczynałem jeżdzić z synem i jesteśmy ze Śląska. Ale nie ma sposobu by Miasto Ruda Śląska chciało kiwnąć palcem by obiekt przywrócić do jakiegoś stanu, może groźba utraty MP zadziała. Pewnie miasto zrobiło z klika kliometrów dróg dojazdowych do marketów a nie potrafi dać sobie rady z 500m odcinkiem jakim jest tor.

STARTY:

rozstawienie stawki by pomogło, ale podkreślam że sędzia stanął na wysokości zadania i zaprowadził porządek z narowistością zawodników. Tak panowie i panie musimy się nauczyć czystych startów na Rudzie była niezła lekcja.

KONTROLE:

Było OK, udało się wybiórczymi kontrolami wychwycić paru cwaniaków.

STOP AND GO:

Proszę częściej.

KOMENTATOR: są lepsi i gorsi.

FREKWENCJA: mogło być lepiej

KLASA START: no cóż jak na klase start - 16 kółek to rakietowy start - by z tego nie zrobił sie TOP STOCK.

POZIOM SPORTOWY:

Bardzo wysoki i aż miło było patrzeć na finały A we wszystkich klasach.

A w 540ce ponownie system wykazał że pierszy jest ten drugi, ale Sędzia postanowił nie dyskutować z rozsądkiem oraz z zwrokiem kibicujących :-), podobny przypadek był w 540 w Kłodzku na hali.

Fajnie było, tylko wyrównać tor i zadbać o oprawę, i by było więcej sędziów prawdziwego formatu (1den sędzia się nie z klonuje).

Pozdrawiam

Mój ranking:
--------------
Nowy Sącz (te kliełbaski i atmosfera)
Tarnów (wzorowa oprawa i organizacja)
Ruda Śląska (udało się)

Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 22, 2007 9:00 pm 

Czy są jakies fotki z Rudy ?

PostNapisane: So lip 07, 2007 10:47 pm 

Zaremba Lesław napisał(a):
...oraz druga osoba do machania szmatką na kijku przy startach.Tak wczuła się w Swoją rolę ,że w "domku "dla sędziów machała dalej nawet w czasie biegów...

Osoba, o ktorej Pan pisze, prosila mnie o umieszczenie niniejszej odpowiedzi:

"Jak Panu zal serce sciskal, trzeba bylo podejsc, dalbym Panu pomachac ta "szmatka" skoro nie ma Pan czym... , a jesli nie ma Pan ciekawszych zajec jak doszukiwanie sie wad u innych proponuje spojrzec w... "lustereczko powiedz przecie, kto jest najmadrzejszy na tym swiecie".
Z pozdrowieniami Wiktor Blukacz.

Ps.
i prosze nie wypisywac glupot bo szkoda na to klawiatury."

Nowy Sącz

SKM Felga

PWR - Wrocław

PostNapisane: N lip 08, 2007 5:50 pm 

Krzysiek Jamrozowicz napisał(a):
Zaremba Lesław napisał(a):
...oraz druga osoba do machania szmatką na kijku przy startach.Tak wczuła się w Swoją rolę ,że w "domku "dla sędziów machała dalej nawet w czasie biegów...

Osoba, o ktorej Pan pisze, prosila mnie o umieszczenie niniejszej odpowiedzi:

"Jak Panu zal serce sciskal, trzeba bylo podejsc, dalbym Panu pomachac ta "szmatka" skoro nie ma Pan czym... , a jesli nie ma Pan ciekawszych zajec jak doszukiwanie sie wad u innych proponuje spojrzec w... "lustereczko powiedz przecie, kto jest najmadrzejszy na tym swiecie".
Z pozdrowieniami Wiktor Blukacz.

Ps.
i prosze nie wypisywac glupot bo szkoda na to klawiatury."

Coś się ocknąłeś kolego po czasie,a jak kolega miał coś do powiedzenia to mógł podejść dzisiaj na zawodach i to powiedzież.Bez adwokata,chyba,że nie miał odwagi.A tak to przynajmniej wczoraj i dzisiaj troszkę się przyłożył do machania.A serce mnie boli jak widzę niski poziom sędziowania.

Ps.Mi nie szkoda,mojej klawiatury na pisanie na temat nieprawidłowości.Wtedy było dwóch sędziów i w tym jeden strasznie znudzony,a dzisiaj dla 30 zawodników było aż trzech,może to właśnie po tym co pisałem.
Osoba ta niech sobie otworzy konto...

A może jako sędzia tych zawodów wyjaśniłbyś, co się stało z pucharem Polski w klasie IC-10 Start.Dlaczego ten puchar zakończył się dzisiaj i nikt nie został o tym powiadomiony.Przecież Finał był planowany w Kłodzku.Chceż się wykazać tym co mówi Twoje lustereczko to to zrób,a nie odświerzaj czerstwych tematów...chyba,że sobotni wieczór z Panem JM upłynął Wam na dyskusji na mój temat... :lol: