Atmosfera była OK, do momentu rozdania pucharów, okazało się, że organizatora temat przerósł. Co roku są z tym jakieś problemy.
1. Tu Norberty się pomyliły.
2. W Top Stocku nie nagrodzono klasy Senior czyli mnie

a tak się przyzwyczajiłem do kolekjonowania pucharów

ale może zaoszczędzono na mnie by wszyscy Rudzianie dostali puchary w klasie START.
3. Jakiegoś Juniora zaliczono do młodzików i nie dostał pucharu

:-).
4. Godzinę czekali zawodnicy na wręczenie pucharów, częśc nie poczekała a część w sposób bardzo niesportowy się zachowało odbierając swoje i nie czekając na ukończenie "uroczystości".
5. Nie wywieszono wyników po zawodach, co głównie przyczyniło się do powyżsych błędów.
6. Do tej pory nie wiem, które kto zajął miejsce. Na oficjalnych stronach LOKu panuje jeszcze chłód hali.
TOR:
Mimo że podest wyretuszowano to wg mnie powinny być to ostatnie zawody rangi MP na tym torze, przykro mi to mówić bo na tym torze zaczynałem jeżdzić z synem i jesteśmy ze Śląska. Ale nie ma sposobu by Miasto Ruda Śląska chciało kiwnąć palcem by obiekt przywrócić do jakiegoś stanu, może groźba utraty MP zadziała. Pewnie miasto zrobiło z klika kliometrów dróg dojazdowych do marketów a nie potrafi dać sobie rady z 500m odcinkiem jakim jest tor.
STARTY:
rozstawienie stawki by pomogło, ale podkreślam że sędzia stanął na wysokości zadania i zaprowadził porządek z narowistością zawodników. Tak panowie i panie musimy się nauczyć czystych startów na Rudzie była niezła lekcja.
KONTROLE:
Było OK, udało się wybiórczymi kontrolami wychwycić paru cwaniaków.
STOP AND GO:
Proszę częściej.
KOMENTATOR: są lepsi i gorsi.
FREKWENCJA: mogło być lepiej
KLASA START: no cóż jak na klase start - 16 kółek to rakietowy start - by z tego nie zrobił sie TOP STOCK.
POZIOM SPORTOWY:
Bardzo wysoki i aż miło było patrzeć na finały A we wszystkich klasach.
A w 540ce ponownie system wykazał że pierszy jest ten drugi, ale Sędzia postanowił nie dyskutować z rozsądkiem oraz z zwrokiem kibicujących

, podobny przypadek był w 540 w Kłodzku na hali.
Fajnie było, tylko wyrównać tor i zadbać o oprawę, i by było więcej sędziów prawdziwego formatu (1den sędzia się nie z klonuje).
Pozdrawiam
Mój ranking:
--------------
Nowy Sącz (te kliełbaski i atmosfera)
Tarnów (wzorowa oprawa i organizacja)
Ruda Śląska (udało się)