Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 25, 2026 2:54 am

Autor
PostNapisane: N lis 26, 2006 6:25 pm 

Już po zawodach :)

Ogólnie bez zastrzeżeń, czasami zdarzało się opóźnienie, ale było szybko nadrabiane. Tor ok, dużo zakrętów...

Nowy model in soon...

http://www.rcpics.net/member/Kai11

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: N lis 26, 2006 7:16 pm 

To tak:
- tor bardzo fajny ale wykładzina odklejała sie akurat dla biegów Modofied :( (tak jakoś :lol: )
-serwis blisko toru :)
-ktoś źle włożył pchełke i musielismy czekać :?
-Statuetka którą dostałem za zajęcie 2 miejsca w SPEC pochodzi z Modified (tak jest na niej napisane) czylii totalne zamieszanie w rozdawaniu nagród :lol: :lol: :lol: :lol:

Ale ogólnie było fajnie :) Pozdrawiam

(poprzednie konto uleglo awarii)

Tytuł:
PostNapisane: N lis 26, 2006 7:23 pm 
Raflee

Jesli chodzi o zawody to tak...

Ogolnei rzecz biorac bylo spoko :) na pcozatku trzebabylo poczekac troche zaniom wykladzina sie wyjezdzi i przestanie kruszyc... ale tak po polowie eliminacji juz sie ladnie wyjezdzila :) Jedynie co, to to, ze sie rozklejala na laczeniach... nastepnym razem szersza tasma powinna zalatwic sprawe :) + mocniejsze napiecie wykladziny, bo sie troche sfaldowala :) Opoznien praktycznie nie bylo... wszystko punktualnei z "zegarkiem" :D na scianie :) Sedziowie, spisali sie jak zawsze dobrze, wiec jesli chodzi o te strony zawodow, to jst jak najbardziej pozytywnie...

Ale w trakcia tych zawodow nasunelo mi sie "cos"... miedzy innymi sytuacja w DTM540 - powtorka z wawy. Jesli dystrybutor HPI - F.M. powaznie traktuje zawodnikow, ktorzy sa glownymi "biorcami" tego co oferuje, to niech potraktuje sprawe powazniej... Silnikow "Saturn 20T" oczywiscie jak nie bylo tak nie ma... Mialy byc przed Wawa - dokladnie... mialy :| ostatnio slyszalem ze mialy byc przed NT - takze "MIALY"... az w koncu doszlo do wersji ze MAJA byc za miesiac, a co za tym idzie niewiadomo nawet czy BEDA na Klodzko. Jesli to ma byc powazne to ja biore swoje zabawki i spadam do innej piaskownicy- moze tam, gdzie nikt nie bedzie sobie robil jaj z ludzi? Moze poprostu tu jest taka taktyka - wkonczyc konkurencje "glodem" silnikow. Wiadomo, ze saturn jest najlepszym silnikiem do tej klasy.

Ja osobiscie sie zawiodlem ... nie pierwszy raz i napewno nie ostatni, jesli to wszystko tak wyglada.

Teraz moja propozycja dla sedziow:
- Jesli to tak wyglada to moze moznaby wprowadzic do klasy jeszcze jakis silnik porownywalny do tego, ktorego nam najbardziej brakuje? Bo na nastepnych zawodach sytuacja bedzie wygladala tak - wygra ten, komu uda sie gdzies kupic nowy silnik saturna... Tamiya i Stinger nie daja rady w pogoni za modelem z saturem - sam sie o tym przekonalem palac 2 silniki - wiec pytanie - po co nam takie cos i jaki to ma sens? Wprowadzajac kolejny, porownywalny silnik, ktory jest bardziej dostepny niz "ten" uczciwie zwiekszymy szanse wszystkich zawodnikow w tej klasie.

PS.
W TH silnik ma status
Cytuj:
Stock Status
In Stock

Jesli nie ma napisanego "LIMITED" oznacza to, ze silnik JEST DOSTEPNY W WIEKSZYCH (przyzwoitych :P) ilosciach...

Wiec dlaczego POLSKI DYSTRYBUTR ma jakis problem, zeby te silniki sciagnac do nas? Pomiajac fakt ze juz chyba kolo miesiaca ich nie ma, a maja byc za kolejny miesiac? = 2 miesiace, zeby sciagnac do magazynu jakies glupie silniki.

Ludzie, dajcie spokoj.

PS2. sorry za wywod, ale jak o tym mysle to mnie szlak trafia... bo tylko dlatego ze nie mialem na czym jechac moglem sobie pomarzyc o rownej walce z czolowka...

PS3. Z tego co wiem, to w czechach tez da sie kupic ten maguczny sprzecior :lol:

Jestem juz bez pytan. <sciana>

Tytuł:
PostNapisane: N lis 26, 2006 7:32 pm 

raflee juz w innym temacie napisałem to samo na temat silników w 540 no ale cóż...
Widocznie razem będziemy modele ciagneli na sznurku bo niestety nie opłaca sie kupować silnika, z którym nie ma po co sie na zawodach pokazywac.

pewnie znowu ktoś zabłyśnie i napisze ze są jeszcze 2 silniki do wyboru...

Tytuł:
PostNapisane: N lis 26, 2006 7:36 pm 

Rafał Malczyński napisał(a):
Jesli chodzi o zawody to tak...
Ale w trakcia tych zawodow nasunelo mi sie "cos"... miedzy innymi sytuacja w DTM540 - powtorka z wawy. Jesli dystrybutor HPI - F.M. powaznie traktuje zawodnikow, ktorzy sa glownymi "biorcami" tego co oferuje, to niech potraktuje sprawe powazniej... Silnikow "Saturn 20T" oczywiscie jak nie bylo tak nie ma... Mialy byc przed Wawa - dokladnie... mialy :| ostatnio slyszalem ze mialy byc przed NT - takze "MIALY"... az w koncu doszlo do wersji ze MAJA byc za miesiac, a co za tym idzie niewiadomo nawet czy BEDA na Klodzko. Jesli to ma byc powazne to ja biore swoje zabawki i spadam do innej piaskownicy- moze tam, gdzie nikt nie bedzie sobie robil jaj z ludzi? Moze poprostu tu jest taka taktyka - wkonczyc konkurencje "glodem" silnikow. Wiadomo, ze saturn jest najlepszym silnikiem do tej klasy.

Wiec dlaczego POLSKI DYSTRYBUTR ma jakis problem, zeby te silniki sciagnac do nas? Pomiajac fakt ze juz chyba kolo miesiaca ich nie ma, a maja byc za kolejny miesiac? = 2 miesiace, zeby sciagnac do magazynu jakies glupie silniki.

Ludzie, dajcie spokoj.

PS3. Z tego co wiem, to w czechach tez da sie kupic ten maguczny sprzecior :lol:

Tak, dolaczam sie to jest chore. Kto to widzial zeby czekac tak na silniki i jeszcze wciskac KIT ze niedlugo beda. Jutro jade i kupuje 20 Saturnow w Czechach czekam na zamowienia. Cena bardzo konkurencyjna do Polskiej. Nie powiem co sadze o takich dystrybutorach i ludziach tam pracujacych bo mi poprostu wstyd a nie chce grzeszyc. Wszedzie sa dostepne. TYLKO nie w POLSCE. Zmieniam klase na SPEC'A lub kupuje wiecej silnikow niz 20. Moze 50? bedzie na caly sezon.

Smak zwyciestwa smakuje lepiej po walce FAIR-PLAY

Ostatnio edytowano Pn lis 27, 2006 9:46 pm przez Jakub Franek, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: N lis 26, 2006 7:49 pm 
Raflee

Wojtek Kotlorz napisał(a):
raflee juz w innym temacie napisałem to samo na temat silników w 540 no ale cóż...
Widocznie razem będziemy modele ciagneli na sznurku bo niestety nie opłaca sie kupować silnika, z którym nie ma po co sie na zawodach pokazywac.

pewnie znowu ktoś zabłyśnie i napisze ze są jeszcze 2 silniki do wyboru...

Wybacz, nie chcialem :) Nie czytam calego forum, ale mnie to tak ruszylo... Ale chociaz widze, ze nie tylko mnie ;>

Tytuł:
PostNapisane: N lis 26, 2006 8:23 pm 

W sumie zawody ok jedynie czarne kontowniki i grzybki nie odznaczały sie a nawet odbijały słońce co oznaczało jazde na pamięć.Małe zamieszanie w rozdaniu pucharów i dyplomów (ET-10TC to raczej buggy) i podział na klasy wiekowe też jakiś taki zamotany narazie dla mnie niezrozumiały. Aha jeszcze jedno jest dla mnie niezrozumiałe dlaczego w klasie top stock jak i w klasie 540 jeździ sie na silnikach carson c-4 ?? przecież one mają podobne parametry a z tego co wiem to miało być mabuchi lub jonson!!! sędziowie jak zawsze znów machneli ręką !! Ale w sumie co tam to tylko polska, zamawiam 12T do 540 i narazie.

Tytuł:
PostNapisane: N lis 26, 2006 10:41 pm 
Administrator forum

Na stronie głównej RC-AUTO dostepne są wyniki z wszystkich 4 eliminacji MP oraz nieoficjalny (tworzony przez RC-AUTO) ranking po wszystkich 4 eliminacjach.

WYNIKI

RANKING

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 27, 2006 1:19 pm 

Zawody sprawnie przeprowadzone, tor ciekawy, bardzo dobre bandy, tak jak pisal jacek grzybki bylo słabo widac i jak przyswiecilo słonce to juz zero wyrózniania sie grzybów, laczenie toru tragedia :lol: w 2 finale jak i w 3 najechalem na odklejony plaster i stracilem dobre miejsce!! ale mysle ze nastepnym razem bedzie lepiej :D Z dyplomami tez zamotka ale to juz nie moj problem, ja dostalem dobrze :P
:)

Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 27, 2006 4:31 pm 

Marek Kusiakiewicz napisał(a):
Na stronie głównej RC-AUTO dostepne są wyniki z wszystkich 4 eliminacji MP oraz nieoficjalny (tworzony przez RC-AUTO) ranking po wszystkich 4 eliminacjach.

WYNIKI

RANKING

Ja......nie moge :lol:
Coraz czesciej mnie zaskakujesz !
Oby tak dalej!!! :P

Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 27, 2006 9:53 pm 

moze niech wypowie sie prowokator ostrych slow z ust zawodnikow - ten to slowem zwodzi i maluje o terminach dostaw ?
Niech poda REALNY czyli PRAWDOPODODNY/MOZLIWY termin dostawy silnikow HPI saturn 20T :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: Jezeli nie bedzie ich szybciej niz do konca tygodnia naprawde jade do Rajdusa.

Przepraszam za kolejny post pod postem ale tylko tak moge zwrocic uwage Pana Flisiaka!

Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 28, 2006 8:58 pm 

Było OK ale z minusikiem.

Plusy:

++++Bandy - rewelacha - super, ich gładkość wielu uratowała ale należy pamiętać że na asfalcie za bandę służy trawa która nie wybacza.
+++tor był ciekawy i duży
+++było jasno w boksach
+sędziowanie było OK
+fairplay na godnym poziomie
+++minibarek (kawa, oscypki, trochę drogo;-) )
+rozdane namiary na pizzerie

Minusy:

-straszne nagłośnienie
-widzowie przeszkadzali (wyglądali na blockersów) - jeden bieg musiano przez nich powtórzyć, a i też niektórzy z zawodników musieli się trącać schodząc lub wchodząc na balkon z tymi kapturami.
-koronacja zwycięzców, bez składu i ładu i w sposób trochę urągający sportowcom, ktoś wyszedł ktoś/komuś coś rozdał. Odnoszę wrażenie że "Juniorska klasa" to chyba Nowotarska Klasa. Dlaczego uhonorowano jedynie tą klasę wiekową (klasę Juniorów), może tam było najwięcej miejscowych. Zostało parę ładnych statuetek :-) (bo E12 nie było)
-nie do końca udało się przykleić kątowniki a wykładzina falowała i rwała.
-brak rzutnika.
-poziom zawodniczy wszędzie podobny tzn brak umiejętności do szybkości maszyn, szczególnie w specu i modified spowodowało to że niektóre biegi w tych klasach wyglądały jak w topstocku, co dla TS jest normalne...
-zabrakło paru osób z czołówki ale były zagranicą.
-numerki, sędziowie nie mieli szans na jakiekolwiek odwołanie się do nich, bo musieliby mieć lornetki by je dojrzeć...

Ogólnie należy podziękować wszystkim, bo impreza się odbyła a następna z pewnością będzie jeszcze bardziej udana.

Na innym forum, warto poruszyć:
- minimalne zasady honorowania zwycięsców.
- SILNIKI! 540
- SILNIKI w TS:-)

Mój ranking:

Lubawa,
BC,
Poznań, Nowy Targ.

Tytuł:
PostNapisane: Cz lis 30, 2006 8:40 pm 

Jakub Franek napisał(a):
...Niech poda...termin dostawy silnikow HPI saturn 20T....

Zaglądnij tu.

Tytuł:
PostNapisane: Cz lis 30, 2006 9:58 pm 

Jan Matukin napisał(a):
Jakub Franek napisał(a):
...Niech poda...termin dostawy silnikow HPI saturn 20T....

Zaglądnij tu.

Prosciej by bylo gdyby Rajdus odpowiedzial o swoim terminie dostawy.