Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 25, 2026 4:08 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor
PostNapisane: Wt paź 31, 2006 9:44 am 

Ponieważ brak ocen rozegranych zawodów w Poznaniu - pozwalam sobie na założenie tego tematu.
Tor - bardziej techniczny niż szybkościowy. Z uskokami. Ale dla wszystkich zawodników jednakowy.
Rywalizacja - bardzo zacięta.
Sędziowanie - zgodnie z wypowiedzią jednego z sędziów - inni organizatorzy będą mieli okazje pokazania że poziom może być zdecydowanie wyższy.
Sekcja - zobaczyła gdzie jest jej miejsce. Nie było 5 biegów eliminacyjnych, a opłata startowa nijak nie miała się do zapisów na stronie Sekcji.
Atmosfera - eskalacja wojny na górze. Coraz większe wymachiwanie "siekerką". I kupowanie ludzi "zupką ".
Nie ma "mądrego" który by zebrał towarzystwo "do kupy" i wytłumaczył że prawda leży po środku, a istniejaca sytuacja nie słuzy środowisku.
Są to subiektywne odczucia piszącego z którymi nie wszyscy muszą się zgadzać.
Bo wiadomo że " ...gdzie Rzym, gdzie Krym a gdzie lubelskie buraki...."
Tadeusz Żelazo

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Wt paź 31, 2006 4:42 pm 

Siwy królem Toru! a Ja najszybszy :) alkohol Twoj wróg :P

Tytuł:
PostNapisane: Wt paź 31, 2006 5:43 pm 
Administrator forum

Plusy:

- idealnie rozłożona wykładzina
- 2 komplety pchełek
- wyniki na po biegach
- stoliki dla każdego
- widownia - cos czego często brakuje

Minusy:

- opłaty startowe
- brak wymaganej ilości jazd eliminacyjnych
- jazda modelami pokazowymi ciężarówek i zakłócanie zawodników startujacych w klasie micro standard (najmłodszy uczestnik zawodów). Dziwnym trafem zawodnik MUSIAŁ informowac prowadzącego pokaz o swoim starcie. jak tak dalej pójdzie na kolejnych zawodach bedziemy sie w pas kłaniali organizatorom pokazów żeby łaskawie wyłaczyli swoje aparatury w czasie startów.

wojna na górze która widać na każdym kroku. Obawiam sie że dzieje się coraz gorzej w naszym światku :(

Ogólnie jeździło się fajnie. Miłe spotkanie z kolegami :)

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

Tytuł:
PostNapisane: Wt paź 31, 2006 6:31 pm 

Marek Kusiakiewicz napisał(a):

PiS :
...
- jazda modelami pokazowymi ciężarówek i zakłócanie zawodników startujacych w klasie micro standard (najmłodszy uczestnik zawodów). Dziwnym trafem zawodnik MUSIAŁ informowac prowadzącego pokaz o swoim starcie. jak tak dalej pójdzie na kolejnych zawodach bedziemy sie w pas kłaniali organizatorom pokazów żeby łaskawie wyłaczyli swoje aparatury w czasie startów....:)

Witam.

Platforma:

Marku, Wszystkie kwarce, na których jeździły modele w pokazach, które prowadziłem były podane do sędziów. Sam osobiście byłem u Nich, aby poinformować, że w dwóch przypadkach jest konflikt kwarców. Dostałem rozpiskę czasową, kiedy startują zawodnicy z którymi jest konflikt kwarców, w czasie startów na tej rozpisce model ten był wyłączony. Nie jest moją winą, iż w planowanych czasach startów powstały opóźnienia. Ponieważ nie było łączności z hali ze stolikiem sędziowskim uzgodniliśmy z Darkiem, który był opiekunem zawodnika, o którym piszesz, że aby podobnej sytuacji uniknąć przed startem poda Mi informację o starcie swojego podopiecznego.Nie widzę więc w tym nic złego. Prócz tego pokazy prowadziło wiele firm, do Nich jakkoś nie Masz pretensji ???... Czyżbyś więc zaczął hołdować zasadzie : I TAK WSZYSTKIEMU JEST WINNA PLATFORMA !!! ??? :wink:

Odnośnie " wojny na górze" pozwolisz nie będę się na tym forum wypowiadał na ten temat, bo znów dasz mi bana.

pozdrawiam

Robert Goś

Ostatnio edytowano Wt paź 31, 2006 9:46 pm przez Robert Goś, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Wt paź 31, 2006 6:54 pm 

Będę wieszał info o zawodach na stronie hpi.pl
Jak macie fotki z imprezy prześlijcie kilka :)

Tytuł:
PostNapisane: Wt paź 31, 2006 9:26 pm 

jak dlamnie; najgorsze zawody, na których byłem w całej swojej karierze ( i najprawdopodobniej ostatnie prowadzone przez Państwo Sypowiczów) !!!!

1. 3 biegi eliminacyjne, a schodząc z "podestu" słyszałem komunikat: "...6 minut do startu grupy xx (następnej) PARODIA !!!
jechać przeszło 600km i w ciągu 2 dni pojeździć 30min........... :shock:

2. brak AMBrc !!!! jak to zwykle bywa, nie potrafimy sie dogadać we wlasnym srodowisku, zeby np: LOK udostepnil nowe AMBrc i ewentualnie 1 osobe do jej obslugi.... (wiec mamy breloczki za 400zl)

3. wręcz agresywne uwagi sedziego w stosunku do najmłodszych zawodnikow, ktorzy najnormalniej w swiecie chcieli dowiedziec sie rzeczy,ktora bezposrednio ich interesuje !!!

4. startowe....... no coment !!!

5. zamieszanie z wejscowkami na teren targow..... :shock:

moglbym tak jeszcze dlugo, ale mysle ze już wystarczy....

jedyny + >> częste komentarze w trakcie wyscigu (ale bez tego to akurat sie obejdzie)

ale przynajmniej wystawcom nie mozna nic zarzucic :P

pozdrawiam, RAFAŁ PAJOR

Tytuł:
PostNapisane: Wt paź 31, 2006 9:32 pm 

Rafał Pajor napisał(a):
jak dlamnie; najgorsze zawody, na których byłem w całej swojej karierze ... :P

No i ta spektakularna dziura w bandzie... :D

PS.Może nie do końca było dobrze,ale ładnie(Pani Ania rozświetlała Swoim blaskiem wszystkie ciemne strony zawodów).Dobrze,że była....

Tytuł:
PostNapisane: Wt paź 31, 2006 9:58 pm 

Nie będę pisał tego co juz zostało napisane więc dorzuce swoje trzy grosze. To co mnie najbardziej wpieniało to chamstwo, tak CHAMSTWO na torze. Odechciewa się jeździć na prawdę. Niestety sędziowie nic w tym temacie nie robili kompletnie nic. Bardzo mnie to smuci bo nie mam zamiaru i czasu walic w kly ludzi, ktorzy stoja ze mna na podescie i maja serdecznie w .... fakt ze oprocz nich jedzie jeszcze kilku innych. Źle się dzieje w naszym małym świadku modelarskim. Jak ktoś nie wprowadzi porządnej dyscypliny na zawodach i nie zacznie karać poważnie za wszystkie przewinienia to będzie coraz gorzej. Tyle ode mnie

II Vice mistrz Polski 2005 na asfalcie w klasie Mikro Open
Sprint 2 plus Xray M18MT

Tytuł:
PostNapisane: Wt paź 31, 2006 10:16 pm 

Niestety Marcinie tak to już jest że niektórzy patrzą tylko żeby jechać do przodu, z trzech biegów finałowych bez kolizji przejechałem tylko jeden (udało mi sie ominąć wszystko co po drodze było :-) ale tylko dla tego że p Ania nas prowadziła i upominała dublowanych.Drugi bieg obserwował p Motawa który niestety jak to bywa sie mota i obserwuje model z innym numerem niż 1,2 i 3 za co wielkie brawa.Praktycznie nie dało sie rozstrzygnąć kto jedzie lepiej tylko kto ma większe szczęście :-)

Tytuł:
PostNapisane: Wt paź 31, 2006 10:25 pm 

Zaremba Lesław napisał(a):
Rafał Pajor napisał(a):
jak dlamnie; najgorsze zawody, na których byłem w całej swojej karierze ... :P

No i ta spektakularna dziura w bandzie... :D

...

raczej oboje wiemy, ze nie chodzi tutaj o moje wyniki, a o calokształt zawodow.....

pozdrawiam, RAFAŁ PAJOR

Ostatnio edytowano Śr lis 01, 2006 8:23 pm przez Rafał Pajor, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: Wt paź 31, 2006 10:26 pm 

Paweł Żelazo napisał(a):
Ponieważ brak ocen rozegranych zawodów w Poznaniu - pozwalam sobie na założenie tego tematu.
Tor - bardziej techniczny niż szybkościowy. Z uskokami. Ale dla wszystkich zawodników jednakowy.
Rywalizacja - bardzo zacięta.
Sędziowanie - zgodnie z wypowiedzią jednego z sędziów - inni organizatorzy będą mieli okazje pokazania że poziom może być zdecydowanie wyższy.
Sekcja - zobaczyła gdzie jest jej miejsce. Nie było 5 biegów eliminacyjnych, a opłata startowa nijak nie miała się do zapisów na stronie Sekcji.
Atmosfera - eskalacja wojny na górze. Coraz większe wymachiwanie "siekerką". I kupowanie ludzi "zupką ".
Nie ma "mądrego" który by zebrał towarzystwo "do kupy" i wytłumaczył że prawda leży po środku, a istniejaca sytuacja nie słuzy środowisku.
Są to subiektywne odczucia piszącego z którymi nie wszyscy muszą się zgadzać.
Bo wiadomo że " ...gdzie Rzym, gdzie Krym a gdzie lubelskie buraki...."
Tadeusz Żelazo

Zgadzam się z Panem Tadeuszem!!!

I przy tej okazji apel do sekcji:

Należy ustalić jasny regulamin organizacji imprez rangi Eliminacji i Finałów MP, tak aby w sezonie letnim było wszystko jasne i oczywiste dla organizatorów i zawodników.

Mam tutaj na myśli:
>>ściśle określoną ilość jazd eliminacyjnych dla klas wiodących (E10 TC Mod/SPEC/540), która organizator chcąc organizować EMP czy MP będzie miał obowiązek zapewnić.

>>Ustaloną stawkę startowego

>>Ilość jazd finalowych;
[finał A jedzie zawsze 3x,
ale jeśli mamy „pełny final” [B, C, D….] (10 zwodników w grupie) to jedzie również 3 razy,
w przedziale od 5 do 9 finalistów final jedzie RAZ,
a w przypadku gdy jest mniej niż 5 finalistow final nie jedzie
– ta zasada była przez pewien czas praktykowana, nic nowego nie wymyśliłem.

>>Ostatnia sprawa to, to, że zawody nangi EMP, i MP powinny być obsługiwane przez 1 kadrę sędziowską i oczywiście na AMBrc, tak aby cala baza danych była na bieżąco uaktualniana.

to są moje uwagi

pozdrawiam, RAFAŁ PAJOR

Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 01, 2006 9:08 am 

Witam

To co widziałem na zawodach płaskich to przerasta wszelkie wyobrażenie, na co dzień startuje w klasach Off Road wiec miałem porównanie.

- kompletny brak kultury jazdy, tylko nieliczni zawodnicy większości starzy wyżeracze wiedza, o co tak naprawdę w tym chodzi (chyba najlepiej pokazała to klasa E12 no i może DTM mod.) w której chłopaki pokazały jak powinny wyglądać zawody dla zawodników. W innych klasach było różnie, wyzwiska, kłótnie, w stylu jak mi jeszcze raz zajedziesz drogę to ci napie... Ludzie, co to było, dawno nie widziałem takiego chamstwa na zawodach niektórzy powinni się zastanowić nad sobą.
Mówicie o nakładniu kar na zawodników, którzy jeżdżą źle, ale to tak naprawdę nic nie daje, bo przez uderzenie straci się już tyle czasu, że satysfakcja z tego, iż ktoś poniesie karę nic nie daje i nie poprawia pozycji zawodnika wniosek z tego taki, iż nie należy karać tylko nauczyć jeździć tych, którzy tego nie potrafią.
Mogę powiedzieć że na zawodach Off Road nigdy nie widziałem takiego zachowania a byłem na każdych.
.

Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 01, 2006 9:20 am 

Pewien zawodnik a właściwie duet ojciec+zawodnik z uporem maniaka w każdej przerwie między biegami jeździł DTM-em. Mimo interwencji sędziego nadal jeździł, towarzyszyły temu gwizdy ojca będącego sygnałem do rozpoczęcia jazd testowych przez syna. Podczas jednej z tych jazd mój syn ustawiający mój model na torze został uderzony rozpędzonym modelem owego duetu w nogę. Testy widać były owocne bo zawodnik ten zajął pierwsze miejsce tylko czy tędy droga ? Co na to przepisy ? Czy wolno między biegami przeprowadzać osobisty trening ? Dodam, że ten sam ojciec w czasie biegu swojego syna bardzo skrupulatnie pilnował aby nikt nie stał w miejscu do czyszczenia opon bo przebywanie tam jest niebezpieczne gdyż zasłania widok kierującym, ale jazda szybkim modelem między biegami jest ok ?

Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 01, 2006 6:31 pm 

Witam.

Ja z innej beczki. Czyżby w Poznaniu nie jeździła klasa "540" ??? Czżby te zawody, dla tej klasy nie były klasyfikowane w rankingu???
W rankingu jest punktacja z Poznania dla wszystkich klas, wszystkich prócz " 540".

pozdrawiam

Robert Goś

Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 01, 2006 6:37 pm 

Dziwne u mnie są te wyniki :-) Może nie zauważyłeś?

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona