Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 25, 2026 2:07 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor
PostNapisane: N maja 21, 2006 11:29 pm 

fajnie !

:arrow: TYLKO PROSZE !!!! jak jest robiona rozpiska przed zawodami czasowa
Niedziela - 21.05.2006r.

08:00 - 09:00 Dokończenie jazd eliminacyjnych
09:30 Rozpoczęcie jazd finałowych

:arrow: TO NIECH TAK BEDZIE !!! zawody skoncza sie kolo 15 i wszystko bedzie jeszcze fajniejsze.

:arrow: niektore osoby musza wracac przez pol POLSKI do domu !!

pozdrawiam wszystkich zawodnikow.

MUGEN RZEŹNIK TEAM
Teraz
Agama TEAM POLAND

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Pn maja 22, 2006 6:51 am 

Zawody bardzo udane, (pomimo ze mnie pech przesladował, ale zdarza sie) ale doczepie sie, :mrgreen: nie kazdy po swoich jazdach chodził na serwis, oglonie bardzo fajnie było. No i te widoki, ach..... :wink:

p.s.
Można prosic o wyniki

Ostatnio edytowano Pn maja 22, 2006 9:06 am przez Michał Bugajski, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 22, 2006 8:27 am 

Było wszystko powietrze,widoki,oscypek i śliwowica.Czego więcej można chcieć?
Zawody sprawne,trochę zawodnicy niektórzy "nie wychowani" notoryczny brak serwisu.Byli tacy,którzy ani razy nie serwisowali(info od sędziów).
Organizacja na medal,można było zjeść na miejscu,a i namiary na dostawcę konsumpcji na widocznym miejscu.Może Toytoy dopełniłby komfortu.
Przydałby się chyba podział na kategorie wiekowe w off-road,bo przynajmniej dwóch seniorów jeszcze miałoby uśmiech na twarzy,a tak pudło zdominowane przez młodzież pierwszy-junior,drugi-młodzik.
Młoda ekipa sędziowska uwijała się jak w ukropie pod wodzą P.Janka M.

Ps.Grzesiek Bernady jeśli masz czas to podejdź do stolika sędziowskiego ... i tam zostań :D :D

PostNapisane: Pn maja 22, 2006 9:10 am 

Michał Bugajski napisał(a):
...No i te widoki, ach....

Widok na Tatry.
Moja tapeta - chyba lepsza od standardowej xp-kowskiej :) .
Widok toru z lotu ptaszka - PZL Gawron.
Inne ujecie toru.
Depo mechaników - nasz Komandor w akcji i model jego zawodnika.

Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 22, 2006 9:34 am 

Moim zdaniem - BOMBA !
Zawody bardzo udane, organizacja bdb, miejsce - trudno znaleźć lepsze.
Panowie sędziowie - pierwszy raz Ich spotkałem na zawodach, ale jakoś nie zauważyłem by " komputer był za wolny" itp. Starali się !!!
Podobało mi się że wyczytywali serwis i sprawdzali go. Pchełki niestety psociły troche czasami, ale takie już są te pchełki , przydałby sie drugi koplet, wtedy byloby mniej stresu przed startem. Troche raz nakrzyczałem w stresie na sędziów za co BARDZO PRZEPRASZAM ! ( to przez te pchełki :-) ) ale myśle że się zrehabilitowałem szybką akcją naprawianie pętli AMB :-)
Jedzonko w barze Józek i na grillu w porząsiu.
Podest do tankowania - moim zdaniem dobry, bo przez to że wąski wymuszał znaczne zwolnienie modelu , a dle serwisu o niebo wygodniejszy. Poprosze taki w Tarnowie.
Jeśli miałbym znaleźć minusy to :
:arrow: usytuowanie pętli AMB ( jeśli nie ma mostka z drewna) to powinna ona być w innym miejscu niż na końcu prostej. Przy nierównym torze i dużej przyczepności w tym miejscu wywrócenie modelu przez maskę ( szczególnie monstera) nie jest takie trudne. Można by o tym pomyśleć przed MP ( albo drewniana solidna obudowa)
:arrow: przydałyby sie lepsze kable od zasilania 220V bo prąd był strasznie "rzadki" i np mały kompresorek nie chciał chodzić.

Kto ma fotki - proszę o udostępnienie gdzieś.

Dzieki i oby w Tarnowie było tylko lepiej !

W

Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 22, 2006 10:11 am 

Jesli ktos ma fotki z zawodow to prosze o wyslanie na artur.groszkowski@wp.pl albo jakis film to napisac na priv (chetnie kupie :) )

A jesli chodzi o zawody to tylko do jednego mozna sie przyczepic - do godziny zakonczenia. Ogolnie "bomba" :)

Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 22, 2006 11:52 am 

Zawody udane :) Mimo spalenia serwa w finale bardzo mi sie podobało. Piękne widoki za plecami, tor na początku sprawiał wrażenie wąskiego jednak po paru jazdach przyzwyczaiłem sie :) Pit stop - bardzo fajna sprawa. Pogoda w miare udana (czasami troche powiało ale dało sie znieść).

MALOWANIE KAROSERII AEROGRAFEM!

Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 22, 2006 12:04 pm 

Zawody bradzo fajne tylko te powtórki biegów i wszystko sie przestawiło , a jak to powiedziano wcześniej niektórzy mają poł polski do przejechania ! I jedna uwaga do sędziów a zarazem prośba chodzi mi o to żeby wzracać uwage na bluźnierstwa używane podczas jazdy na podeście (które są krzyczane na cały głos ) jest to razące mi to nie przeszkadza , ale chodzi o sam fakt , że nie powinno być czegos takiego ...
Ale warto było przyjechać na zawody :)
Pozdrawiam

Teraz : LIGHTNING Pro R (i silnik LRP28R) z Futabą 3PK :D
Było : X'ray T1 Evo 2 , TL-01 i HPi Savage 25 ,Serpente impulse carbo

Tel. kom 695-606-272
GG: 5752021

Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 22, 2006 1:04 pm 

Te zawody spokojnie można zaliczyć do udanych, bardzo podobało mi się to, że sędziowie prowadzący impreze pokazywali wszystko jasno i wyraźnie. Nie każdy zna przepisy, nie każdy jeździ zawsze na zawody i dlatego właśnie warto ludzi nauczyć poprawnych zachowań. Podobało mi się równierz ogólne zachowanie zespołu sędziowskiego, nie było najmniejszego problemu aby zgłosić swoje spostrzeżenia i o nich podyskutować. Jedyne problemy jakie były to tzw techniczne i były bardzo szybko, merytorycznie wyjaśniane.

Jedyne co mnie naprawde irytowało i czasami już nie wytrzymywałem i zdarzało puścić mi się małą wiązaneczkę z podestu to serwis wewnątrz toru. Jeżeli ktoś stoii wew. toru to logiczne jest, że będzie zasłaniać tor, dlatego proszę aby sędziowie upominali takich stojących :)

P.S. Na finale MT Open zaginoł w akcji mój srubokręt, ja stałem na serwisie a mój srubokręcik był w tym czasie na podeście do tankowania.
W zamieszaniu mógł go ktoś pozyczyć i już zapomniał oddać. Jestem emocjonalnie związany z tym śrubokrętem, dlatego proszę o zwrot :)
Szcześliwego odkrywce czeka nagroda.
Znaki szczególne: Aluminiowy, płaski śrubokręt firmy Associated 4mm

Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 22, 2006 1:12 pm 

Mateusz Kwaśniewski \":)\" napisał(a):
chodzi mi o to żeby zwracać uwagę na bluźnierstwa używane podczas jazdy na podeście, (które są krzyczane na cały głos ) jest to rażące mi to nie przeszkadza, ale chodzi o sam fakt , że nie powinno być czegoś takiego ...
Ale warto było przyjechać na zawody :)
Pozdrawiam

Myślę,że każdemu, kto szanuje polską mowę to przeszkadza.
Młody zawodnik startujący w Monsterach i elektrycznym bagusem dał popis gwary"rynsztokowej"na takim poziomie,że niejeden stary wysiada,sam byłem świadkiem. :shock:
Na zawodach w Niemczech,czy w Czechach zawodnicy mieli klasę zawodniczą,ale i kulturalną.Na podeście było cicho.

Ps.Po niedzielnych ,porannych treningach przepadła nam w pit- stopie butelka z paliwem,może ktoś zapomniał oddać do sędziego,żeby ten ogłosił.Zawartość butelki proponuję jako nagrodę dla znalazcy :D

Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 22, 2006 1:32 pm 

Zaremba Lesław - czy to była butelka z kolorową etykietą? Bo jeżeli tak to na zawartość reflektuję.

Jan Matukin - czy Pan Sędzia siedział w tym Gawronie , czy też na Gawronie?

Ostatnio edytowano Wt maja 23, 2006 8:06 am przez Waldemar Wolak, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 22, 2006 1:52 pm 

1)Nie to nie ta,szyjkę ,rurkę miała turkusową,a nie złotą. :D
2)Bez upoważnienia w imieniu Janka-Latał miejscowy góral :D ,nam ceprom gawrony mogły najwyżej narobić na głowę... :D

Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 22, 2006 5:51 pm 

:arrow: Zapraszam na fotki oraz wyniki
odrecznie zrobiony RANKING MP IC-8 MT Standard mam nadzieje ze dobrze.

www.poznan.savage-team.prv.pl

MUGEN RZEŹNIK TEAM
Teraz
Agama TEAM POLAND

Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 22, 2006 6:55 pm 

Zawody Baardzo mi się podobały, dobra organizacja ładny tor (chociaż troche wąski) i wysoki poziom jazdy zawodników. Niestety zawiódł mnie sprzęt najpierw odkręciła mi się głowica i przegrzałem silnik ( ok 250C) potem w finale straciłem prowadzenie bo skrzynia mi padła :?
Bardzo dziękuje Grzegorzowi Bernademu za pozyczenie zębatek bez których nie wystartował bym w finale !!
Przepraszam Łukasza Potępe za nie do końca czystą jazde.

PS. Silnik nie stracił nic ze swojego potencjału ! Ma taką sama kompresje moc i nie grzeje się, jedyna co sie zmieniło to kolor kilku żeber radiatora :lol:

Pozdrawiam !

Wojtek Forysiak

Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 22, 2006 11:11 pm 

Panowie, cóż, "lejecie słodki miód na serca sędziów"...

Oczywicie zawody były bardzo fajne , zwłaszcza "w tak pieknych okolicznościach przyrody"

Organizatorzy spisali sie na prawdę na medal, moze brakowało ogniska do rana dla wszystkich ale to chyba zbyt duże wymagania...

ale:
Rozmawialem z Panem Jankiem aby odległosci startów modeli w jazdach finałowych były wieksze dla tego, ze nie po to sie zawodnik w eliminacjach produkuje aby startować zaledwie 1,5 metra bliżej od konkurenta- zostało przyjete pozytywnie - nie wdrożone do realizacji...
trudno, moze nastepnym razem bedzie lepiej...

Niestety mimo wdrożenia nowego systemu AMB kontrola sedziowska podczas jazdy jest jak najbardziej potrzebna!
Zauważyłem stojąc na serwisie, że zawodnicy zbyt często i smiało skracaja sobie tor jazdy.

Mimo zapewnień Panie Janku co do automatu, który kontroluje okrażenia zawodników gdzie Sedzia ma mozliwosc wychwycenia tzw. podejrzanego okrażenia do anulowania mam powazne watpliwosci
co do jazdy niektórych zawodników w eliminacjach i finałach.
I od razu mówię że nie jest to taka banalna sprawa...

Poza tym dobrze by było aby zawodnicy jednak czytali przepisy i zachowywali kulture jazdy jaka została w nich zapisana.
Bo jezeli tak sie nie stanie to obawiam sie, ze zawodnicy z szybszymi modelami będa bezpardonowo spychac wolniejszych , którzy upierdliwie blokuja tor jazdy przez okres kilku okrązeń.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona