Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 25, 2026 2:07 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor
PostNapisane: N kwi 02, 2006 2:16 am 

W pierwszym dniu wyniki po trzech eliminacjach klasy Monster Truck:
www.rcBziom.spec.pl

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Pn kwi 03, 2006 8:09 am 

Zawody bardzo fajne, sprawna organizacja, ogolnie bdb, chcc przydałoby sie czasowe moczenie toru, aby sie mniej kurzyło, ale to detal :mrgreen:
Gdzie moza zobaczyc wyniki :?: :?:

Tytuł:
PostNapisane: Pn kwi 03, 2006 8:56 am 
Raflee

Ja niestety spodziewalem sie czegos innego... bylo napisane, ze bedzie wentylowane - bylo, ale np. w finalach po 15min wyscigu juz nie bylo widac modelu z postestu w prawym rogu toru :)

Ale ogolnie fajne zawody... jedyne co mi sie nie podobalo to zadyma w namiocie gdzie byl tor i to, ze zaowdy zaczely sie kolo 15 :P (rozumiuem, ze to z przyczyn niezaleznych od organizatora :) )

Tytuł:
PostNapisane: Pn kwi 03, 2006 9:53 am 

Rafał Malczyński napisał(a):
...bylo napisane, ze bedzie wentylowane - bylo, ale np. w finalach po 15min wyscigu juz nie bylo widac modelu z postestu w prawym rogu toru...

A maseczkę p.gaz miałeś ze sobą? :):):)

Tytuł:
PostNapisane: Pn kwi 03, 2006 10:18 am 

Bagusy można zaliczyć do sportów ekstremalnych.Były spaliny,był piach w zębach.Namiastka Paryż-Dakar.Tylko dla twardzieli.Żeby coś wiedzieć ,trzeba poznać.Fajne zawody,dobra organizacja.Wymagający egzamin dla zawodników i sprzętu przed rozpoczynającym się sezonem.Niezła lekcja dla organizatora.Najbardziej niezadowolony to jest chyba kort :D
Jeśli komputer "żyje"to kpl.wyniki moglibyśmy poznać.

Tytuł:
PostNapisane: Pn kwi 03, 2006 10:34 am 
Raflee

Jan Matukin napisał(a):
...bylo napisane, ze bedzie wentylowane - bylo, ale np. w finalach po 15min wyscigu juz nie bylo widac modelu z postestu w prawym rogu toru...

A maseczkę p.gaz miałeś ze sobą? :):):)

nie mialem :D jak po finalach wyszedlem z hali to kolor mojej bujnej czupryny sie zmienil... na rudy ;)

Dlaczego Pana nie bylo?

Tytuł:
PostNapisane: Pn kwi 03, 2006 11:24 am 

A mi się podobało.Fakt że szwankowało wietrzenie namiotu ale wkońcu OFF ROAD jest dla twardzieli a nie dla wypicowanych lalusi.Organizatorzy pokazali jak organizować taką impreze że się ta w polsce coś takiego zrobić a następnym razem (jak będzie) napewno będzie jeszcze lepiej.
No i podobno na tych zawodach Artur D. porzegnał się z bagusam (wierzyć mi się nie chce) szkoda .Wniósł dużo do tej klasy.

Tytuł:
PostNapisane: Pn kwi 03, 2006 11:38 am 

Mi tez się podobało.

Jeżeli ktoś jest delikatny to powinien zmienić dyscyplinę sportu może na szachy albo na brydża.

Tytuł:
PostNapisane: Pn kwi 03, 2006 11:54 am 

...Dlaczego Pana nie bylo?

Wózek miałem naszykowany ale grypa mnie dopadła - jeszcze tylko tydzień albo siedem dni :).

Tytuł:
PostNapisane: Pn kwi 03, 2006 12:10 pm 

Zawody udane i naprawde fajne , tylko to mógłby być polewny (jak wspomniano wczesniej ) , w pewnych momentach było troche zamieszania , no ale na których zawodach go niema :)
Pozdrawiam
Ps: bardzo podobał mi sie pomysł z serwisem (każdy nr. z pchełki ma swoje miejsce na serwisie) i jak ktoś zabardzo skracał tor modele były przytrzymywane :)

Teraz : LIGHTNING Pro R (i silnik LRP28R) z Futabą 3PK :D
Było : X'ray T1 Evo 2 , TL-01 i HPi Savage 25 ,Serpente impulse carbo

Tel. kom 695-606-272
GG: 5752021

Tytuł:
PostNapisane: Pn kwi 03, 2006 12:46 pm 

Jak napisal Leszek Zremba - zawody TYLKO dla TWARDZIELI. Mam zatruty organizm ( jak na kacu) , krwiaka na nodze ( pęknięcia na RTG nie wykazano) i ciężkie pluca - raczej nie od fajek.
Może poznam sprawcę który walną mnie monsterem poza torem?? Podziękuje mu że mial elastyczny zderzak :lol:
Walczcie chlopaki , ja chyba jestem za stary na taki hard-core.

Tytuł:
PostNapisane: Pn kwi 03, 2006 1:07 pm 

ja również spodziewałem się czegoś lepszego. Po kilku- kilkunastu minutach stania na hali gdzie był tor oczy zaczynały mi łzawić, i głowa boleć, lubie zapach spalin ale nie w takich ilościach :lol: Nie przemyślany był najazd na ten mostek. Nie było widać podjazdu i jak trafiles dobrze to jechales, jak troche krzywo to model lądował na barierce albo na dole. Tak samo z jazdą pod mostkiem. Ogolnie mogloby byc "troche" lepiej.

MALOWANIE KAROSERII AEROGRAFEM!

PostNapisane: Pn kwi 03, 2006 1:11 pm 

Moje pierwsze zawody zaliczam do udanych, pomimo tego, że nie zakwalifikowałem się nawet do 1/2 finalu. Pozwoliły mi ocenić, gdzie znajduje się miejsce w szeregu i jak wiele trzeba trenować, aby mierzyć się chociażby z pierwszą 10tką. Poza tym nic nie popsułem, a to wielki wyczyn :o Wystartowałem wyjętym z pudełka OFNA Hyper 7 PCR RTR.

Odnośnie zawodów:
1) Tor - ciekawa konfiguracja, trudny technicznie, sporo zakrętów, przyczepność, nawet na narzuconych przez organizatora oponach - niewielka, cegła jak cegła - sporo syfu, ale na to akurat każdy musiał się pisać - było się całym w pyle, we wszystkich dziurach :lol: - spory plus
2) Treningi - ciekawy pomysł z tablicą magnetyczną, każdy wpinał się ze swoim kwarcem na odpowiednią godzinę, dzięki temu sprawnie szło, bez konfliktów częstotliwości - nie spotkałem tego wcześniej, być może jest to powszechnie stosowane - ale dobry pomysł.
3) Frekwencja - to niebywały atut, brawo dla organizatora, że udało mu się przyciągnąć spore zainteresowanie, wielu utalentowanych zawodników z górnej półki. Szkoda tylko, że nie było publiczności. - Ale i tak - pochwała.
3) Peszel - wbity do kortu hakami obejmującymi, które wbite były od wewnętrznej toru, przy dużej prędkości, ryzyko urwania wahacza - niebezpieczne
4) Hopka, mostek, czy jak to nazwać - moim zdaniem pomyłka - nie było widać modelu, przy wjeździe, podbijało na drewnianej konstrukcji, przejazd pod mostkiem również - traciło się model z oczu na 2-3m, jak wjechało 3, to rzadko 3 wyjechały. Rozumiem, że to takie utrudnienie, w końcu każdy miał tak samo, ale mimo to, uważam, że model powinien być widoczny przez cały czas dla zawodnika, który nim kieruje. - spory minus
5) Spaliny, wentylacja - nie do zaakceptowania. Wiem, że to hala, wiem, że może śmierdzieć, nie łzawią mi oczy i nie uciekam od razu, bo się duszę. Kubatura obiektu, przy tak sporej ilości zawodników, nie pozwalała na cyrkulacje czystego powietrza, organizator biegał "szukając" fazy do wentylatora, no i siedzieliśmy w tym dobre 8 godzin. Swoją drogą nie wyobrażam sobie, gdyby z jakichś przyczyn, była konieczność ewakuowania ludzi, przez celę ciśnieniową na 3 osoby (jak to na korcie).
6) Brak stolików na serwisie - myślałem, że na imprezach halowych, to standard, że zapewnia je organizator.

To tyle mojej subiektywnej oceny. Podsumowując, poziom zawodów i konfiguracja toru (za wyjątkiem mostku) - bardzo udane. Warunki w jakich zostało to zorganizowane - nie do przyjęcia.

Pozdr
Mirek Michalski

Tytuł:
PostNapisane: Pn kwi 03, 2006 3:56 pm 

Zawody te bedziemy długo pamietali faktycznie Paryz-Dakar ogólnie zaliczam je do udanych .Bardzo miła atmosfera dobra organizacja widac było duzy wkład pracy Teamu Defeny .Groszek przewidział taka sytuacje i bylismy jedynymi ktorzy posiadali maski , co ułatwiało pobyt na torze.
Pozdrawiam Organizatorow

Tytuł:
PostNapisane: Pn kwi 03, 2006 5:54 pm 

Witam,
pragniemy podziękować tym, którzy pomogli nam zorganizować i przeprowadzić GS-RB Cup:
- wszystkim zawodnikom za udział i fajną atmosferę podczas zawodów,
- Ani i Rafałowi za wytrwałość w ekstremalnych warunkach i wielki wysiłek włożony w tak sprawne przeprowadzenie zawodów,
- całemu teamowi GS oraz chłopakom z RC Bzioom za nieocenioną pomoc przy przygotowaniu zawodów i ich przeprowadzeniu. Norbert, Paweł, Kuba, Atrur, Patryk, chłopaki - serdeczne dzięki!

Zorganizowanie halowych zawodów modeli spalinowych off road to wielkie wyzwanie. Od pomysłu do realizacji robiliśmy wszystko, by zawodnicy nie żałowali przyjazdu na zawody i by mogli doświadczyć czegoś, co na świecie jest czymś normalnym i czego w Polsce jescze nie było. Przyznaję, że liczba zawodników przerosła nasze wyobrażenia. Z jednej strony bardzo nas to cieszy. Jednak z drugiej strony podnosi nam poprzeczkę... Wystartowało 87 kierowców, co jak na warunki było ogromną liczbą. Dlatego zmuszeni byliśmy zamknąc wcześniej listy startowe. Zakładaliśmy udział w zwodach ok.50 zawodników... Praw fizyki się nie przeskoczy... W krajach, w ktrórych zawody tego typu organizowane są regularnie od lat zawsze jest taki sam problem-wentylacja (zdjęcia z największej halowej imprezy off road na świecie - Indoor Holland).
http://www.defenateam.pl/zawody/miedzynarodowe/IndoorHolland-61.jpg
http://www.defenateam.pl/zawody/miedzynarodowe/IndoorHolland-60.jpg

Przy ta dużej liczbie startujących i takiej częstotliwości jazd nie realne jest systematyczne wietrzenie. Inaczej zawody musiałyby potrwać 3 dni...I nie jest to problem tylko tych zawodów, ale istnieje on wszędzie. Off road to jest pewnego rodzaju sport ekstremalny i w tym między innymi jest jego urok. Ci, którzy jeżdzą tymi samochodami powinni się z tym liczyć. Po wypowiedziach poprzedników widać, kto jest o tym uświadomiony, a kto dopiero musi sobie z tego zdać sprawę.
Mam nadzieję, że mimo pewnych niedociągnięć zawody zaliczycie do udanych.

Pozdrawiam

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona