Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 25, 2026 2:48 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor
PostNapisane: N sty 15, 2006 7:06 pm 

Witam!
Chciałem poruszyć temat Kłodzka.
Zawody bardzo dobrze zorganizowane. Szkoda tylko, że były 3 eliminacje :( . Dobry pomysł z tablicą kwarcy. Sedzia "troszkę" się wykłucał. Zawodnicy nie zawsze jeździli kulturalnie. Ogólnie 9/10.
Kolejnym minusem i to dużym była wykładzina -> strasznie się "kudliła".

Smak zwyciestwa smakuje lepiej po walce FAIR-PLAY

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: N sty 15, 2006 7:33 pm 

Jakub Franek napisał(a):
Witam!
Chciałem poruszyć temat Kłodzka.
Zawody bardzo dobrze zorganizowane. Szkoda tylko, że były 3 eliminacje :( . Dobry pomysł z tablicą kwarcy. Sedzia "troszkę" się wykłucał. Zawodnicy nie zawsze jeździli kulturalnie. Ogólnie 9/10.
Kolejnym minusem i to dużym była wykładzina -> strasznie się "kudliła".
\\
Wykladzina byla bdb.
Marek bylo SUPER

Ostatnio edytowano N sty 15, 2006 7:35 pm przez Aureliusz Ciechalski, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: N sty 15, 2006 7:34 pm 

jezeli chodzi o przyczepnosc to ok ale nie pod wzgledem uzytkowania bylo wiele klaczkow

Smak zwyciestwa smakuje lepiej po walce FAIR-PLAY

Tytuł:
PostNapisane: N sty 15, 2006 7:51 pm 

Świetna organizacja, dywan był dobry i wogule wszystko było super :D-oby więcej takich zawodów :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: N sty 15, 2006 9:17 pm 

WiElKiE GrAtUlAcJe dLa MARKA !!! odwalił kawał roboty ,zawody naprawde super atmosfera znakomita troche sie w niektórych klasach tłukli ale ogólnie większość dojechała:) oświetlenie było dobre i co najważniejsze stolik i krzesełko dla każdego:) pozdrowienia dla wszystkich.

Tytuł:
PostNapisane: N sty 15, 2006 9:25 pm 

Szkoda że tylko 3 eliminacje :( . I te wyłąnczanie prądu było denerwujące :/ Ale ogólnie Spoko jak zwykle najlepsze zawody w kłodzku :P

Pozdro :)

P.S. Przepraszam wszystkich, którym "przeskadzałem" w wyścigu, czyli wszystkim :D

Tytuł:
PostNapisane: N sty 15, 2006 10:16 pm 

Jak zwykle u Marka - wysoki pozim organizacji.
Kiedy następna impreza ? :D
Kilka zdjęć z imprezy - http://www.hpi.pl/galerie/06_01_15_Klodzko/index.htm

Ostatnio edytowano Pn sty 16, 2006 8:44 am przez HPI Polska, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: N sty 15, 2006 10:18 pm 

Chcialbym Panowie byc az tak optymistyczny jak cala reszta ale jakos nie bardzo moge.
Plusy:
- tablica z grupami i kwarcami do treningow (duzy krok do przodu, bardzo dobry pomysl)
- dobrze ustawiony tor
- jak zwykle wspaniala atmosfera ktora nie wiem dlaczego ale jest tylko w klodzku

Minusy:
- kudlaca sie mocno wykladzina
- sedziowie, malo profesjonalizmu (ciagle pomylki, pyskowki z opiekunami czy zawodnikami itp)
- prawie zerowa kontrola techniczna i zero komentarza podczas wyscigow
- beznadziejnie rozwiazany trening po poludniu w piatek, prawie zero jezdzenia.
- problemy z pradem
i jeszcze pare drobiazgow

Ogolnie impreze moge ocenic na 6/10, generalnie srednio, niestety ale spodziewalem sie co najmniej tak dobrej imprezy jak w klodzku w lecie ale niestety bylo duuuzo gorzej.

Aha i jeszcze jedno, niestety ale przekonalem sie za nasi "bracia" z czech sa mocno zadufani w sobie i chodza w zadartymi nosami czym jestem mocno zaskoczony i zniesmaczony, ale to taka moja mala dygresja.
Podsumowujac, Marek ma jeszcze duzo do zrobienia ale ... jako jeden z niewielu w tym kraju idzie twardo do przodu i oby tak dalej, mysle ze za rok bedzie znacznie lepiej.

II Vice mistrz Polski 2005 na asfalcie w klasie Mikro Open
Sprint 2 plus Xray M18MT

Tytuł:
PostNapisane: N sty 15, 2006 11:38 pm 

Witam.
Powiem krótko bo byłem krótko .
Impreza naprawdę znakomita :) Gratulacje organizatorowi i pomocnikom :)
Wykładzina fajna (dziewicza).
Kolejka - rewelacja.
Atmosfera świetna .
Co do reszty to nie wiem ale nigdy się nieudało zadowolić w 100%, 100% populacji.
Byłem z rodzina i dziecku jak i mojej żonie się bardzo podobało.
Pozdrawiam wszystkich.

Yokomo SD SSS
OFNA Blazer SST

Tytuł:
PostNapisane: Pn sty 16, 2006 12:27 am 
Raflee

Wykladzina moze troche sie kudlacila, ale te kudly nie byly az tak grozne... byly miekkie i latwo sie je wyciagalo, wiec w 5 min wyscigu nie przeszkadzaly az tak bardzo - ja wszystkie lozyska mam sprawne :)

Dla mnie najwiekszym problemem byly zaklucenia - ale chyba znalazlem przyczyne i w finale opanowalismy ten problem ;)

Co do sedziow... bylo szybko i sprawnie jak na taka ilosc grup/klas i ja ich jak najbardziej rozumiem... bo jak ktos nie wie na jakich kwarcach ma jechac, spoznia sie na wyscig, albo nie wie jaki ma numer to sorrrry, ale nikt chyba nie mialby takiej cierpliwosci jak oni :D Jedyne co wg. mnie moznaby poprawic to sypanie karami stop&go dla wszystkich ktorzy nie daja sie zdublowac, albo wala przy wyprzedzaniu... a w eliminacjach w DTM st. bylo takich kilku i wkoncu wyszlo tak, ze w DTM-540 zrobilem lepszy wynik w eliminacjach niz w standardzie, bo tam MOZNA BYLO NORMALNIE JECHAC (to taka mala uwaga do kolegow ze standartu :) )

Marku, czekamy na wiecej :D

ja daje 10/10 za organizacje i przeprowadzenie. To nie jest impreza zrobiona z 3 dni i to bylo poprostu widac... organizatorzy przygotowani na wszystko... nawet machinke do zbierania kudlow z dywanu sobie sprawili ;)

Klas/grup bylo sporo... szkoda ze tylko 3 eliminacje, ale chyba niestety nie dalo rady czasu przyspieszyc :D

Tytuł:
PostNapisane: Pn sty 16, 2006 8:12 am 
Administrator forum

Dziękuję za wszytskie uwagi - pozytywne i te negatywne. Postaramy sie następnym razem podnieść poprzeczkę jeszcze wyżej :)

Co do wykładzinki: kudełki były, ale jest to wykładzina jeżdżona pierwszy raz i to tulko dlatego. Nastepne zawody i praktycznie ich nie będzie.
Co do treningu w piątek: można było pojeździc baardzo dużo - tylko po zakończeniu jednej jazdy należało przewiesić swój breloczek na sesję treningową 20 minut później i wymienić akuski na nowe :)

Dziekuje wszytskim za przyjazd do Kłodzka i zapraszma ponownie :)

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

Tytuł: Kłodzko
PostNapisane: Pn sty 16, 2006 12:31 pm 

Marek tak trzymaj,a oponenci niech pokażą jak to się robi lepiej.

Tytuł:
PostNapisane: Pn sty 16, 2006 2:00 pm 

jeśli chodzi o kłaki wyłażące z wykładziny - mam nadzieję, że rzeczywiście wykładzina się "dotrze". nie miałem w dotychczasowej swojej "karierze" okazji obserwować całego cyklu życia różnych wykładzin, jednak słyszałem też że podobnie miało być w Tarnowie - niestety wykładzina nie przestała tracić włókien.... włókna z wykładziny w Kłodzku, podobnie jak te w Tarnowie - były bardzo mocne i skutecznie wchodziły w łożyska (musiałem pożegnać się z trzema). wykładzina, na której trenujemy w Warszawie również traci nieco włókien, jednak są one na tyle kruche, że nie zapychają łożysk... trudno jednak kogokolwiek krytykować za wykładzinę - kiedy się ją kupuje trudno ocenić czy będą z niej wyłazić kłaki, czy nie. wykładzina w Kłodzku wygląda na bardzo solidną więc w momencie jej kupowania na pewno nie zakładano, że będą takie problemy...

treningi z tablicą - prawdziwa rewolucja na polskich zawodach - jeszcze tylo my, zawodnicy, musimy nauczyć sie korzystać z tego udogodnienia i wówczas będzie można w pełni docenić tę nowość.

trening mierzony w piątek uważam za stratę czasu dla zawodników - pełna kolejka trwała ok. 4 godzin i w tym czasie jeździliśmy tylko po 5 minut, podczas gdy podczas "normalnego" treningu jeździlibyśmy dużo, dużo więcej... na pewno taka "próba generalna" przed sobotnimi eliminacjami była dobra dla organizatorów i sędziów, jednak nie dla zawodników. tym bardziej, że niektórzy - tak jak my - przyjechali na niedługo przed rozpoczęciem treningu mierzonego i nie mieli okazji porządnie się wjeździć w tor....

trzy eliminacje to również minus - osobiście należę do tych, którzy wolno się rozkręcają na zawodach, stopniowo podczas eliminacji doprowadzając ustawienia modelu do odpowiedniego stanu - okazało się, że ze względu na małą ilość treningów (w piątek i sobotę hala była zamykana już o 21) i tylko trzy kolejki eliminacyjne - nie udało mi się do końca dojść do ładu z modelem... zdaję sobie jednak sprawę, że przy tej ilości zawodników oraz klas trudno było rozegrać więcej kolejek eliminacji... szkoda mi tylko tych piątkowych treningów!!!!

zawody w Kłodzku uważam jednak za ogromny sukces: rekordowa ilość zawodników startujących we wszystkich klasach, duża powierzchnia i świetny plan toru i możliwość konfrontacji umiejętności z Czechami - to niewątpliwe atuty tych zawodów. Marek i jego ekipa po raz kolejny wyznaczyli standard zawodów w Polsce, do którego inni organizatorzy powinni równać.
ogromne wyrazy uznania i wielkie podziękowania!

p.s. przepraszam, że tak wcześnie się zabraliśmy z zawodów - zrobiliśmy to ze względu na długą drogę jaką mieliśmy do pokonania. ja również nie czułem się dobrze - dziś rozchorowałem się na dobre - na tyle, że nie poszedłem do pracy.

Tytuł:
PostNapisane: Pn sty 16, 2006 2:29 pm 

Rafał jak zwykle uderzył w sedno i dopisał jeszcze to czego mnie zabrakło. To trzeba Markowi przyznać, że to on wyznacza w tej chwili standardy na zawody w Polsce. Ciekaw jestem czy to poskutkuje u innych organizatorów bo nie ukrywam ze bardzo bym chcial zeby chociaz na poczatek standardem staly sie treningi z tablica kwarcy, ten pomysl jest tak prosty ze az genialny.
Oczywiscie jak zwykle ciezko mnie zadowoloic ale wiem ze Marek jak pisalem wczesniej prze ostro do przodu i za rok osobiscie nie bede mial sie do czego przyczepic.

Pozdro wszystkim

II Vice mistrz Polski 2005 na asfalcie w klasie Mikro Open
Sprint 2 plus Xray M18MT

Tytuł:
PostNapisane: Pn sty 16, 2006 2:55 pm 

Przyjechałem na zawody jako obserwator.
Chciałbym przekazać kilka uwag, swoich i zawodników z naszego klubu startujących w tych zawodach.
Na początku duże uznanie dla organizatora Pana Marka Kusiakiewicza, za wkład pracy przy organizacji tak dużej imprezy.
Mam jednak kilka wniosków i propozycji.
Ilość klas rozgrywanych w zawodach była zdecydowanie za duża, a przy takiej ilości zawsze wystąpią konflikty zmieniające ustalony czasowy rozkład poszczególnych jazd.
Zwłaszcza wtedy kiedy zgłoszą się zawodnicy startujący pierwszy raz na zawodach.
Szkoda że nie było podziału na grupy wiekowe, przynajmniej w klasach w których taki podział jest przewidziany przepisami.
Z własnego doświadczenia wiem że koszt tych kilku dodatkowych pucharków jest niewielki w porównaniu do kosztów całych zawodów.
Sprawiło to wielki zawód najmłodszym grupom wiekowym.
Wykorzystywanie obecnie starego urządzenia i programu pracującego w systemie DOS na zawodach międzynarodowych jest dla mnie pewnym nieporozumieniem, zwłaszcza że jest dostępne nowe z programem pozwalającym dużo sprawniej przeprowadzić takie zawody.
Było ono przetestowane i sprawdziło się na zawodach ubiegłorocznych w Nowym Sączu, są też sędziowie którzy potrafią to nowe urządzenie i program obsłużyć.
Nie dziwmy się że odnosimy wrażenie iż zawodnicy czescy patrzą na nas jakby trochę „z góry”, ja wprawdzie w rozmowie z kilkoma z nich nie odniosłem takiego wrażenia.
Musiałem tylko używać swojej wyobraźni aby usprawiedliwić brak nowego urządzenia na tych zawodach ( a wiedzą że je mamy).
Co do sędziów to uważam że starali się zrobić wszystko aby zawody przebiegły sprawnie, jednak przy takiej ilości klas i zawodników nie zawsze jest to możliwe.
Kontrola techniczna była rzeczywiście trochę za skromna.
Kończąc chciałbym aby na następne zawody, zwłaszcza eliminacyjne były ustalone przez zawodników pewne „normy” dla organizatorów, dotyczące minimalnej ilości rozgrywanych biegów eliminacyjnych na zawodach, maksymalnej ilości klas, oraz podziału na grupy wiekowe w klasach przewidzianych regulaminem.
Zawodnicy płacą coraz wyższe startowe i powinni mieć zapewniony pewien komfort startowy i pucharowy jeżeli chcemy aby nasze modelarstwo się rozwijało.
Pozdrawiam:

Sądecki Klub Modelarski
Nowy Sącz

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona