Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Wt lip 28, 2026 10:52 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 01, 2005 10:16 pm 

No dobra sorry moze zle napisalem! Pewnie ktos nie zauwazyl lezacego modelu Adriana Tuza ktory sie wywalil i trak dlugo lezal az zgasl! Wybaczcie mi ten nietakt!

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 01, 2005 10:27 pm 

Murowana :) bez zastrzezen wielkie podziekowania dla organizatorow za przyjecie (miejsce na namioty , prysznice , grill , klimat , tor ...)
Niestety zabraklo mi jednego - szczescia :DD ale to juz osobna kwestia ;]
Gratulacje dla zwyciezcow. Podziekowania dla wszysktich ktorzy pomagali mi przed i w trakcie biegu finalowego. Mega podziekowania dla moich serwisantow z pit stopu !!! za szybkie i sprawne naprawienie usterki !!
Jak widze wojna w tym watku juz trwa...
:wink:
Btw ;] kto buchnol wyniki to my zawsze to robilismy :) ... :D

Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 01, 2005 11:31 pm 

Krzysztof Trella napisał(a):
Widze ze Festiwal Modelarstwa robi wszystko by tylko HPI bylo widoczne ale modelarstwo samochodowe w naszym kraju od samego poczatku ma za zadanie popularyzowac ten sport w srod mlodziezy bez wzgledu na interesy prywatne przedstawicieli firm zachodnich w Polsce.

Festiwal będzie dopiero pod koniec listopada i tym tematem zajmiemy się po wakacjach. Teraz skupiliśmy się na HPI i zarówno w Zgierzu jak i Goślinie staram się jak najlepiej wypełniać moje obowiązki.
Od popularyzacji modelarstwa samochodowego w Goślinie był LOK i Organizator. Uważam ze wywiązali się bez zarzutu ze swoich zadań. Natomiast każdy przedstawiciel producenta martwił się o swoją markę i jej użytkowników – to chyba oczywiste.
Materiały które opublikowaliśmy na stronie www.hpi.pl dotyczą modeli tej marki oraz zawodników, którzy je wybrali i nie widzę powodu, aby było inaczej.
Na innym poście umieścił Pan link do strony xreya z opisem naszej imprezy w Zgierzu. Nie zauważyłem tam zdjęć modeli HPI więc tym bardziej Pańska uwaga jest nie na miejscu.
Czasami warto zastanowić się nad tym, co się pisze, bo takimi postami zamiast integrować ludzi tylko psuje Pan klimat.

Cytuj:
Wiec dobrze by bylo zmienic swoje nastawienie do osob uprawiajacych ten sport bez wzgledu czy ktos jezdzi modelem HPI czy innym bo w Polsce nigdy nie bedzie ono zrodlem dochodow - to jest tylko hobby .

Swojego nastawienia nie mam zamiaru zmieniać, bo jest ono bardzo pozytywne i zawsze chętnie stworzę warunki oraz pomogę innym zainteresowanym, którzy reprezentują podobny punkt widzenia. Nie jestem w stanie martwić się o cały świat a już z pewnością nie będę troszczył się o inne firmy, jeśli ich przedstawiciele nie są tym zainteresowani.
Jeśli każdy zadba o działania i popularyzację modelarstwa na swoim podwórku to wszystkim będzie lepiej.
Czekamy na zawody w 3 mieście !!!

Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 01, 2005 11:40 pm 
Raflee

m-peter napisał(a):
...Szkoda tylko, ze wszystkie "dzieciaki", ktore odgrazaly sie na forum nie przyjechaly...

Hehe, rozmumiem... my sie jeszcze spotkamy...

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 02, 2005 9:28 am 

Aureliusz Ciechalski napisał(a):
Widze ze Festiwal Modelarstwa robi wszystko by tylko HPI bylo widoczne ale modelarstwo samochodowe w naszym kraju od samego poczatku ma za zadanie popularyzowac ten sport w srod mlodziezy bez wzgledu na interesy prywatne przedstawicieli firm zachodnich w Polsce.

Wiec dobrze by bylo zmienic swoje nastawienie do osob uprawiajacych ten sport bez wzgledu czy ktos jezdzi modelem HPI czy innym bo w Polsce nigdy nie bedzie ono zrodlem dochodow - to jest tylko hobby .

Chcialbym odwolac sie do sytuacji z Pucharu Serpenta zawodnicy ktorzy jezdzili modelami hpi nie dostali nic <a bylo losowanie>

Odpowiem Ci dlaczego tak jest.
W zeszłym roku model Serpenta wylosował zawodnik nie związany z tą marką i model został sprzedany. Czy Twoim zdaniem nagroda ( szczęście bo to nie jest nagroda) można przełożyć na kasę i czy Ty finansowałbyś nagrody dla modelarzy startujących innymi modelami niż takie które sprzedajesz?
Dobrze że zaczyna sie robić rywalizacja pomiędzy grupami zawodników, Team-ami , producentami a nie zawodnikami.

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 02, 2005 9:31 am 

Festiwal Modelarstwa napisał(a):
Czasami warto zastanowić się nad tym, co się pisze, bo takimi postami zamiast integrować ludzi tylko psuje Pan klimat.

Klimat to Pan pierwszy zepsol odgrazajac sie ze jezeli XRAY w osobie Pana Jacka Ochocinskiego nie bedzie wspolfinansowal imprezy w Zgierzu-Malinka to nie bedzie rozgrywana klasa IC8-T i jest to pierwszy przypadek w histori rozgrywania imprez w Polsce gdzie postawiono takie warunki.

Co do imprez w 3city nie zmienie postanowienia - najpierw Zwiazek a potem imprezy.

Jezeli nie podoba sie Panu zwrot jaki uzywam Festiwal Modelarstwa to prosze zmienic nick na Imie i Nazwisko

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 02, 2005 10:02 am 

Panie Trela albo się Pan dowie jak jest naprawdę i nie będzie w przyszłości wyciągał błędnych wniosków albo zacznę ignorować Pana wypowiedzi.
Samochody IC-8 jeździły na imprezie HPI tylko dla tego ze Pan Jacek zadeklarował propozycję współpracy . Niestety do dziś do niej nie doszło i nikt nie ma o to pretensji poza Panem.
Pewne rozwiązania wprowadziliśmy na próbę, aby zobaczyć, jakie jest zainteresowanie. Okazało się ze w elektrykach przyjechało tylko 2 zawodników (za co jesteśmy im wdzięczni), w Klasie MT startowały samochody, które jak widać również po Goślinie w przyszłości będą musiały być wyeliminowane z powodów technicznych. Nikt o to nie ma pretensji, bo była to jedna wielka próba i wszyscy dobrze się bawili. Natomiast, jeśli myślimy o sporcie i rywalizacji musimy wciągnąć wnioski z tych doświadczeń.

Co do IC 8 T nikt nikomu nie grozi tylko stwierdzam fakt ze, jeśli xray lub inne firmy nie włączą się czynnie i finansowo w imprezę to nie będę organizował bez wsparcia LOK-u wyścigów w klasach, w których HPI nie produkuje modeli.
Dla wszystkich jest to oczywiste a Pan ma problem.
Pisałem już o tym wcześniej i wydawało mi się ze wszystko jest jasne. Proszę przyjąć ten fakt do wiadomości i nie psuć starań Pan Jacka. Chyba, że to, co Pan pisze jest z nim uzgodnione (bardzo bym się zdziwił). Jak na razie dzięki Pana postom IC 8 T jest coraz dalej od szans na wspólną zabawę.

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 02, 2005 10:52 am 

Artur Dzierzęcki napisał(a):
Aureliusz Ciechalski napisał(a):

Chcialbym odwolac sie do sytuacji z Pucharu Serpenta zawodnicy ktorzy jezdzili modelami hpi nie dostali nic <a bylo losowanie>

Odpowiem Ci dlaczego tak jest.
W zeszłym roku model Serpenta wylosował zawodnik nie związany z tą marką i model został sprzedany. Czy Twoim zdaniem nagroda ( szczęście bo to nie jest nagroda) można przełożyć na kasę i czy Ty finansowałbyś nagrody dla modelarzy startujących innymi modelami niż takie które sprzedajesz?
Dobrze że zaczyna sie robić rywalizacja pomiędzy grupami zawodników, Team-ami , producentami a nie zawodnikami.

Tak .Poniewaz :
-zawodnik jezdzacy modelem x dostaje nagrode np model serpenta , zaczyna zastanawiac sie ktory model jest lepszy.Doszedl do wniosku ze serpent jest lepszy i szprzedaje model x .Takim oto sposobem przedstawiciel firmy serpent zyskuje kolejnego klienta.

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 02, 2005 10:59 am 

Aurel , możesz tak to sobie tłumaczyć. Dodatkowo sam odpowiedziałeś na pytanie który model jest lepszy.
W Kłodzku jeżdziłeś na modelu HPI i zapewne na cyklu imprez tej marki będziesz dodatkowo wyróżniony i ja jako posiadacz Serpenta nie będę miał nic do tego i nie będzie mi żal :lol:

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 02, 2005 11:03 am 

eeeeee model x to model <ofna> :D :D :D > na zawodach nie tylko HPI startowalo :) :D :D

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 02, 2005 11:53 am 

Panie "Festiwal Modelarstwa" ja mam tylko pretensje o to ze Pan postawil sprawe jasno - ze nie bedzie Pan organizowal zawodow IC-8T bez wsparcia innych przedstawicieli producentow na zawodach organizowanych przez HPI bo nie ma Pan w tym interesu.

I tego nie rozumiem poniewaz w IC-8T startuja modele roznych marek i rownie dobrze moglby Pan skierowac prosbe o dofinansowanie Pana imprezy np. przedstawiciela firmy Kyosho i GS itp.

A natomiast w klasie IC8-MT startuja tez inne marki jak Tamiya i GS i tak samo moze Pan napisac do przedstawiciela firm prosby o dofinansowanie imprezy.

Wiec jezeli ma Pan problemy z pozyskaniem funduszy na organizacje to prosze wystapic o nia nie tylko do LOK i XRAY POLSKA ale tez do innych firm

i jeszcze raz podkreslam - jak sie pojawi 15 zawodnikow w klasie IC-8T to ma Pan z wpisowego 450 zł - no chyba ze ta kwota jest dla Pana smieszna bo dla mnie nie

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 02, 2005 11:59 am 

Zawody bardzo udane. super atmosfera, sportowa walka, wreszcie mozna było powalczyć elektrykami /pełna obsada grup/.
Z innej beczki. Kolegę, który ładował na naszym stanowisku baterie do Revo jeżeli czyta forum proszę o kontakt na skrzynkę, ładowarka z zasilaczem do odebrania w Tarnowie lub na najbliższych zawodach w Nowym Targu!
Pozdrawiamy!

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 02, 2005 1:17 pm 

Wiec jezeli ma Pan problemy z pozyskaniem funduszy na organizacje to prosze wystapic o nia nie tylko do LOK i XRAY POLSKA ale tez do innych firm.

Widzę Panie Trela że nic do Pana nie trafia.
Nie potrzebuje Pańskiej pomocy ani innych firm, aby zorganizować imprezy.
Nie ja prosiłem Jacka Ochocińskiego tylko on sam zwrócił się do mnie z tą propozycją a ja odpowiedziałem mu pozytywnie. Natomiast jak do tej pory nie dostałem od niego żadnej wiążącej odpowiedzi ani konkretnej oferty.
Nie planuję szukania wsparcie u innych firm natomiast serdecznie zapraszam wszystkich zainteresowanych przedstawicieli do współpracy. Jeśli mają jakieś konkretne propozycje z pewnością wypracujemy rozsądne rozwiązanie.
Mam nadzieję ze ta odpowiedź wyczerpuje Pana ciekawość świata.
Przed napisaniem po raz kolejny niesprawdzonej wiadomości proponuję skontaktować się z Jackiem i zapytać się najpierw zainteresowanego o zdanie.

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 02, 2005 1:39 pm 

Widze że dyskutujecie nie w temacie. Imprezę którą finansuje dana firma lub osoba może sobie nazwać jak chce i określić jakie klasy i modele mogą w niej startować. Jest to jego sprawa , jak przesadzi to nikt nie będzie tam jeżdził.Może sobie zastrzec tylko modele danej firmy ale to tak jakby bał sie konfrontacji z innymi markami. Natomiast zawody będące rangą eliminacji MP jest to całkiem inna działka. Zasady są z góry określone i nie ma żadnych odstępstw. W tym roku zmienia się ilość eliminacji do MP off-road i to w trakcie trwania sezonu i jeżeli nie będzie to miało wpływu na ilość imprez liczonych do punktacji MP to jest ok. ale jeżeli zwiększy sie ta ilość to pewne osoby mogą mieć pretensje i to uzasadnione. Przed sezonem został opublikowany kalendarz i zawodnik lub team ustala sobie wyjazdy i nie można tego zmieniać ze szkodą dla zawodnika! Liczone mają być trzy eliminacje , jak będzie pokaże życie
Przepraszam Michała że zaśmiecam jego temat.

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 02, 2005 2:23 pm 

Czytam czytam i własnym oczą nie wierze.
Panie Krzysztofie z całym szacunkiem ale może wkońcu coś Pan stworzy a nie ciągle stara się wnosić swoje inwencje w nie swoje sprawy.

Jeżeli będą zawody organizowane przez Darka Flisiak to oczywiste jest to że może sobie robić klasy przepisy i co tylko będzie chcial zrobić i nikt swojego nosa wtykać tam mógł nie będzie. Dlatego nie rozumiem pretensji odnośnie klasy IC8-T. HPI nie ma takiego modelu i w HPI Challenge polska NIE będzie jeździć model z klasy IC8-T. Dla mnie jest to logiczne i czytelne.
I tak żeby nie było to ja jeżdżdze modelem GS Racing i jak się okaże, że nie będe mógł wystartować w HPI Challenge to nic się złego nie stanie. Poprostu zmontuje sava i tyle :)
Tak wogóle proponuje przeczytać sobie regulamin HPI Challenge myśle, że to rozwieje wątpliwości co poniektórych zawodników.

Michał wybacz za zaśmiecanie tego wątku ale ja już nie wytrzymałem, może moderator przeniesie wszystkie wypowiedzi do innego tematu ?

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona